147'den Şikayet Etmişler

Kodla Büyü

asleon

Aktif Üye
Arkadaşlar geçen öğrencinin birine hafifçe vurdum, 147'ye şikayet etmiş mebden uyarı yazısı geldi. Öğretmenleri sindirmenin en iyi yolu. Çok moralim bozuk.

sıkmayın hocam canınızı ben o kadar kötü şeyler yaşadım ki okuldaki bazı öğretmenlerle anlatsam bunlar öğretmen mi diye sorarsınız üzmeyin maalesef artık öğretmenlik çekilir meslek değil

hamuş' Alıntı:
sıkmayın hocam canınızı ben o kadar kötü şeyler yaşadım ki okuldaki bazı öğretmenlerle anlatsam bunlar öğretmen mi diye sorarsınız üzmeyin maalesef artık öğretmenlik çekilir meslek değil

Gerçekten bitmiş hocam.

Arkadaşlar çocuk veya veli dövmek istiyorsanız çıkaracaksınız kravatı,
657'i bir kenara bırakacaksınız. Boş verin, öğrenmek isteyene öğretin siz de.

Eğitimde öğrenci - öğretmen - veli merkezli sistem içinden öğretmeni çıkartarak eğitimin bitiren milli eğitim.Öncelikle
Öğretmenlerin sorunlarını dikkate alan ve gerekli çalışmaları yapan bir "alo ..." hattı açmalıdır.

Sizden beklenileni yapın. Sıkmayın canınızı birşey çıkmaz. Ama arık öğrencilere öğreteceğim diye moralinizi bozacak durumların oluşmasına izin vermeyin. Kimse size nasıl öğrettiniz diye denetlemiyor. Ama nasıl vurursun diye savunma isteniyor. Bunu unutmayın.

Hocam bence artık vurmak kızmak eleştirmek gibi davranışlar çok zararlı bizler için. hiç uğraşmayacaksın çocukla. çünkü veliyi gördükten sonra ha normaldir bu çocuğun böyle olması diyorum artık.
Ben dersimi anlatıp geçiyorum zil çalınca başlıyorum zil çalınca bırakıyorum.
arada iyilerde kaynıyor ama napalım düzen bu şekilde artık :(

hacı 100 kere dedim sana ac oyunu oynasınlar
sen modern internet kafecisin.
takma canını sıkma :)

hiç birşey senden değerli değil.

Öğretmene dersten atıp yok yazma yetkisi vereceksin. Dersten atılan öğrencinin velisi gelip öğrenciyi teslim almak zorunda olacak. Belirli bir süre devamsızlık oluştuğu zaman sınıfta kalacak. Yoksa ben sana sene sonunda gösteririm mantığı yanlış. 1 yıl boyunca onu çekmek zorunda değilsin.

Ne hallere geldik. Öğretmen öğretmese dert öğretmeye çalışsa dert iki ucu ......... bir deynek oldu bizim meslek.
5. sınıfa gelmiş öğrencilere internetten anket doldurtana kadar göbeğim çatladı sorsan hepsi süper bilgisayar klullanıyor derler velileri.

Müdür bey yanına çağırdı yazıyı gösterdi, savunma yazacağını söyledi, sınıfı kontrol etmek için yaptıgını yazarım dedi ayrıca olayın hallolduğunu bildiririm dedi.

son zamanlarda dikket ettiğim husus;

Öğretmen arkadaşlara şu öğrenciyi hafif okşadım diyorum, aman hocam başına bela mı alacaksın sakın ha falan diyorlar. Biz okulda dayak yedik mi babamıza söylemeye korkardık öğretmene olan saygımızdan ve tabiki babamızın aynı dayağı tekrarlayacağından :?

Arkadaşlar artık dayağı falan silin aklınızdan farklı yöntemler bulmak lazım.

serkanaytekin' Alıntı:

Biz okulda dayak yedik mi babamıza söylemeye korkardık öğretmene olan saygımızdan ve tabiki babamızın aynı dayağı tekrarlayacağından :?

aynen hocam ya dayak yerdim, öğretmen annemin arkadaşıydı, arardı birde evde dayak yerdim :)

Hocam ne olursa olsun fiziksel olarak muhattap olmayın bir öğrenciyle hafif+şiddetli farketmez..Her türlü siz suçlu duruma düşersiniz

Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun önceden öğretmene saygı vardı şimdi o da yok :(

bridget' Alıntı:
Hocam ne olursa olsun fiziksel olarak muhattap olmayın bir öğrenciyle hafif+şiddetli farketmez..Her türlü siz suçlu duruma düşersiniz
Kesinlikle hocam fiziksel müdahale varsa haksız duruma düşüyoruz.

serkanaytekin' Alıntı:

Öğretmen arkadaşlara şu öğrenciyi hafif okşadım diyorum, aman hocam başına bela mı alacaksın sakın ha falan diyorlar. Biz okulda dayak yedik mi babamıza söylemeye korkardık öğretmene olan saygımızdan ve tabiki babamızın aynı dayağı tekrarlayacağından :?

evet kesinlikle hocam bide bundan bi 5 - 10 sene sonrasınıi hele hiç hayal edemiyorum, tabi eğer mevcut düzenle devam edilirse...

Sizden savunma alınmadan verilmiş olan bir ceza geçersizdir. Eğer sizden bir muhakkik ya da müfettiş yazılı savunmazını almadan bu uyarı cezasını aldıysanız cezanız geçersizdir. Usül hatası var demektir. Ceza size 657'den mi? 1702'den mi verildi?
İl Disiplin Kuruluna itirazda bulunun 1 hafta içerisinde(size tebliğdn itibaren) eğer bu sürede itiraz etmezseniz cezayı kabul etmiş olursunuz. Eğer itiraz ederde yine reddedilirse Bölge İdare Mahkemesine başvurabilirsiniz. Ama öncelikle hocam siz cezayı 1702den mi? 657 den mi aldınız?

bridget' Alıntı:
:+1: Sakın arkadaşlar, sakın ola öğrenciye vurmayın. Kendiniz için. Mahkemeye gitse yüzündeki kızarıklıktan tut da psikolojisine kadar, senin parmağın çarpar, hafif vurdum dersin ama psikolojim bozuldu diyerek seni mahkum ettirir. Sakın, efelik yok. Kendimiz için.

Öğrenciyi disipline veremezsin. Dayak değil yahu, küçük bir fiske, bir uyarı bu dayak değildir ama vuramazsın. Uyaramazsın.

Sonra da eğitim beklerler. Yok eğitim meğitim. Dersime girer, çıkarım. Benim aşağılanan haysiyetim bir de benden eğitim bekle. Yok öyle, görevim bitti mi ben de bittim.

Rehber öğretmene gönderin. Sınıf huzurunu bozuyor diye.

BBNET
Geri