10-12 Bin Arası Araba

Kodla Büyü

badsector

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şöförlüğüm pek yok öğrenmek için bir iki yıllığına idare edebileceğim, 10-12 bin lira arasında bi araba arıyorum. Elinde olan var mı acaba satmayı düşünene veya tavsiye edebileceğiniz araba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

badsector' Alıntı:
Şöförlüğüm pek yok öğrenmek için bir iki yıllığına idare edebileceğim, 10-12 bin lira arasında bi araba arıyorum. Elinde olan var mı acaba satmayı düşünene veya tavsiye edebileceğiniz araba?
Güzel fikir. Ben de sizin gibiyim. Ama o kadar param yok :)

bende Renault 19 Europa var 96 model 1.4 motor. 130.000 km, beyaz,2014 temmuza kadar muayenesi geçerli, paynır :mrgreen: set bas anfi mevcut 9.999 tl

bence reno eurupa 1,6 tüplü al ..
hidrolik direksiyonlu olsun.

ben aldım 1999 model memnunum.

paran varsa biraz daha üst seviyeye çık hocam. bende aynı durumdayım. O fiyattaki arabalar daha çok masraf çıkarıyor.

badsector' Alıntı:

Size yapabileceğim en iyi yardım şu olur hocam: "Gidin ve kasko sigortasını yaptırabileceğiniz bir otomobil alın. Genelde sigorta şirketleri 10 yaşını doldurmuş araçlara kolay kolay kasko sigortası yapmıyor. Herhangi bir kaza durumunda (Allah korusun) eğer kusur oranınız yüksek olursa otomobili tamir ettirmek için cebinizden çıkacak para o kadar fazla olur. Tamir ettirmek istemeyip de kazalı olarak satma yoluna giderseniz yine kaybınız olur. Ama kaskosunu yaptırabileceğiniz bir otomobil alırsanız (ki genelde bu oto. 10 yaşını doldurmamış olmalı) herhangi bir kaza durumunda yüksek oranda kusurlu siz olsanız da kasko sigortası sizin zararınızı karşılar. Böylece sizin maddi kaybınız daha aza inmiş olur. Madem ki sürücülüğünüz pek yok, kaza yapma riskiniz de bu oranda daha fazla durumda.

Ben bundan 3 yıl önce "sürücülüğü öğrenene kadar kullanma amacıyla" gidip düşük fiyatlı ve düşük modelli bir araba almış ve 3 hafta sonra kaza yapmış biriyim :) Ta ki ne zaman aklım başıma geldi biliyor musunuz? Kusur oranım %25 ti. Yani %75 karşı taraf kusurluydu ve karşı tarafın zorunlu trafik sigortası benim zararımın %75 ini karşıladı. %25 i karşılamak bana kaldı. Bu işleri öğrendikten sonra kendi kendime sormadan edemedim: " Ya %100 kusurlu ben olsaydım? Tüm masraflar bana mı kalacaktı? " Evet bana kalacaktı. Çünkü benim otomobilim 10 yaşını çoktan geçmişti ve kasko sigortası yoktu. Dolayısıyla %100 ben kusurlu olsam bile arkamda duracak ve bana destek olacak bir kaskom olmayacaktı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir hocam :)

BBNET
Geri