1 saat BTY dersi...

Kodla Büyü

bogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İHO'lardaki arkadaşlarım
1 saat BTY dersiniz nasıl gidiyor? Konularınız yetişiyor mu? Sınavları nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?
Öncelikle ben bahsedeyim: Haftalar geçip geçip gidiyor ve ben bu sene doğru dürüst bir şey öğretemeden geçip gidecek gibi görünüyor. Çok huzursuzum bu durumdan... Sınav olayı da hep kafamı karıştırıyor. Haftada 1 saat yapılıp önemsenmeyen bir dersi diğerleri gibi 100-100 yapıp geçmeli mi? İyilere haksızlık olur diye onu da düşünüyorum.
Düşünüyorum ne yapsam diye...
Siz neler yapıyorsunuz?

hocam tam dediğini şeyi ortaokullarda ders varken yaşıyorduk ve hak geçmesin derken bakanlığa defalarca şikayet edildi önemsiz ders hoca zorluyor bilmem ne sonunda ders gereksiz oldu ve içinden çıkıldı üstüne sözlü olarak uyarıldık düşük veriyoruz
bilmiyorlarki bir ders nasıl değerlendirilirse kriterlere göre yaptığımız değerlendirmelerdi onlar işin sonu o bir saatlerde kalkacak arkadaş göreceksiniz.

hocam tam dediğini şeyi ortaokullarda ders varken yaşıyorduk ve hak geçmesin derken bakanlığa defalarca şikayet edildi önemsiz ders hoca zorluyor bilmem ne sonunda ders gereksiz oldu ve içinden çıkıldı üstüne sözlü olarak uyarıldık düşük veriyoruz
bilmiyorlarki bir ders nasıl değerlendirilirse kriterlere göre yaptığımız değerlendirmelerdi onlar işin sonu o bir saatlerde kalkacak arkadaş göreceksiniz.
Haklısın hocam, adaletli olalım derken hep sorun yaşıyoruz.
Keşke norm sorunumuz olmasa. Gerçekten 1 ders saati hiç işe yaramıyor. Hasta ziyareti gibi, hızlıca selamlaşıp gidiyoruz sanki.

Önemli gördüğüm sözel konulara ağırlık vereceğim. Müfredat falan hak getire bu sistemde. Zaten atölyeye gir, yerleş, dersi anlat hele hele uygulama yap 1 saatte mümkün değil. Bu hafta anlatayım haftaya da siz uygulayın desek o da olmuyor. Velhasıl çocukların bu dersten faydalanmaması için kendilerince bir sistem bulmuşlar.

5.sınıflarda donanım-yazılım, 6.sınıflarda bilişim ve teknoloji konularında WORDWALL-KAHOOT tarzı uygulamalar yapılabilir
Wordwall'da sınav gibi rapor da çıkıyor mu bilmiyorum ama.. Kahottaki raporlar sınav evrakı olarak verilebilir mi? Bir de herkese 1 bilgisayar düşmüyor. Öğrencileri 2 gruba ayırsak, 40 dk dersi 2 ye bölüp nasıl aynı gün sınav yapabiliriz?

Wordwall'da sınav gibi rapor da çıkıyor mu bilmiyorum ama.. Kahottaki raporlar sınav evrakı olarak verilebilir mi? Bir de herkese 1 bilgisayar düşmüyor. Öğrencileri 2 gruba ayırsak, 40 dk dersi 2 ye bölüp nasıl aynı gün sınav yapabiliriz?
scratch uygulama sınavlarında da bazen bir bilgisayarda iki öğrenci birlikte yapıp aynı notu alıyorlar. ki bu öğrenciler zaten yıl boyu aynı bilgisayardalar

Doğru söylüyorsun hocam, yıl boyu birlikteler. Gayretli,baskın olan öğreniyor diğeri pasif kalabiliyor. Ama bu şartlarda ancak böyle ölçüm yapılabilir, haklısınız.
Peki kahoot vb. excel raporu sınav evrakı mı oluyor o zaman? Yani onu çıktı alıp teslim mi ediyoruz? Gerçi soran da yok ama, elimizde tutsak yeterli mi?

Doğru söylüyorsun hocam, yıl boyu birlikteler. Gayretli,baskın olan öğreniyor diğeri pasif kalabiliyor. Ama bu şartlarda ancak böyle ölçüm yapılabilir, haklısınız.
Peki kahoot vb. excel raporu sınav evrakı mı oluyor o zaman? Yani onu çıktı alıp teslim mi ediyoruz? Gerçi soran da yok ama, elimizde tutsak yeterli mi?
dediğiniz gibi soran yok teknoloji çağında dersimize sadece biz öğretmenler sahip çıkıyoruz ama siz işinizi de sağlama alın hocam. ordan aldığınız raporları uygulama evrakları diye saklayın.

ben de diyordum ki neden bu konuda kimsenin sesi çıkmıyor gerçekten atölyeye yerleşip derse geçene kadar süre bitiyor . Bu nedir bari tamamen kaldırılsaymış ya . Bir de benim öğrencilerim geçen sene de görmemişler bu dersi. Tamamen blok kodlama üzerinden çeşitli sitelerden uygulamalar yaparak vs ilerlemeyi düşünüyorum. Sınav olarak da plickers dan sırf eğlence olsun diye yaparım uyduruk bir sınav. Hepsi de yüksek alır zaten kesin .Allah selamet versin.

Bizim okul müdürü seçmeli 1 saat robotik kodlama dersi koydu , hocam sen 2 saat olarak işle bilişim dersini yetişmez dedi. Lakin robotik kodlama dersi için bir müfredat işleyemiyoruz zaten zor yetişiyor. Göstermelik uygulama sınavı yapsam olur mu acaba? Nasıl yapmam doğru olur.

İHO'lardaki arkadaşlarım
1 saat BTY dersiniz nasıl gidiyor? Konularınız yetişiyor mu? Sınavları nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?
Öncelikle ben bahsedeyim: Haftalar geçip geçip gidiyor ve ben bu sene doğru dürüst bir şey öğretemeden geçip gidecek gibi görünüyor. Çok huzursuzum bu durumdan... Sınav olayı da hep kafamı karıştırıyor. Haftada 1 saat yapılıp önemsenmeyen bir dersi diğerleri gibi 100-100 yapıp geçmeli mi? İyilere haksızlık olur diye onu da düşünüyorum.
Siz neler yapıyorsunuz?
Seçmeli ders ile 2 saat yaptık lakin deftere iki ayrı ders olarak yazıyorum. Karmakarışık aptalca bir durum . Hepten kaldırsalarda Muratlarına erseler

ben de diyordum ki neden bu konuda kimsenin sesi çıkmıyor gerçekten atölyeye yerleşip derse geçene kadar süre bitiyor . Bu nedir bari tamamen kaldırılsaymış ya . Bir de benim öğrencilerim geçen sene de görmemişler bu dersi. Tamamen blok kodlama üzerinden çeşitli sitelerden uygulamalar yaparak vs ilerlemeyi düşünüyorum. Sınav olarak da plickers dan sırf eğlence olsun diye yaparım uyduruk bir sınav. Hepsi de yüksek alır zaten kesin .Allah selamet versin.
Ses niye çıkmıyor biliyor musun @timya hocam? Bilgisayarcıların elinden birer birer her şey alına alına artık duyarsız hale geldiler. Nasıl olsa bir işe mi yarayacak, ne olursa olsun moduna girdiler. Zaman zaman insan bu moda giriyor. Ama huzursuz da olunuyor, bu bir gerçek.

Hocam öncelikle otur kendin basit bir sınav hazırla. sonra o sınava dair maksimum 2 sayfalık bir çalışma kağıdı hazırla. Sınav bunlardan çıkacak diye de belirt. Hazırladığın çalışma kağıdına çalışıp sınava girsinler. Böylelikle sınav işini kapatmış olursun. Haftada 1 saatinle de anlatman gerekenleri anlatabildiğin kadar anlat. Çok kasmaya gerek yok bence olduğu kadar. Mesela derste bir sunum 2 uygulama mı var? Sunumu ver geç. Zaten çocukların gelip oturup bilgisayarları açması minimum 5 dakika.

Milli eğitim bakanlığı böyle uygun görmüş ötesi yok yapacak birşey de yok. Vardır büyüklerimizin bir bildikleri kesin bizim aklımız ermez :)

İHO'lardaki arkadaşlarım
Siz neler yapıyorsunuz?
Depremde okulumuz ağır hasar aldı. İlçede başka bir ortaokulun binasını ikili eğitim şeklinde kullanıyoruz. Ders süresi 30 dakika. Konuları yetişmesinden çok psikolojik olarak hayatta kalmaya çalışıyorum.

Değerli öğretmenlerim ben nasıl yaptığımı anlatayım. Öncelikle 2 saatlik ders 1 saate sığmaz. zaten yeni öğretim programında her temanın yanında ders saati yazıyor. ve temalar 72 saate göre planlanmış. siz 72 saatlik konuyu 36 saate sığdıramazsınız. ben zümrede karar aldım, ders saati 1 olduğundan bazı kazanımların çıkarılmasına diye. kafamda yıllara göre belirlediğim konular var. yıllık planı ona göre düzenliyorum. derste yazdırmıyorum. sınavdan önce çalışma kağıdı hazırlıyorum. içinde örnek sorular da oluyor. sınavı o sorulardan yapıyorum. yine çalışmayan düşük alıyor.

hocam yıllık planınızı paylaşabilir misiniz? ben de benzer bir çözüme gitmeyi düşünüyorum.
Değerli öğretmenlerim ben nasıl yaptığımı anlatayım. Öncelikle 2 saatlik ders 1 saate sığmaz. zaten yeni öğretim programında her temanın yanında ders saati yazıyor. ve temalar 72 saate göre planlanmış. siz 72 saatlik konuyu 36 saate sığdıramazsınız. ben zümrede karar aldım, ders saati 1 olduğundan bazı kazanımların çıkarılmasına diye. kafamda yıllara göre belirlediğim konular var. yıllık planı ona göre düzenliyorum. derste yazdırmıyorum. sınavdan önce çalışma kağıdı hazırlıyorum. içinde örnek sorular da oluyor. sınavı o sorulardan yapıyorum. yine çalışmayan düşük alıyor.

Benim merak ettiğim? Siz planlarınızı yeni Maarif modele göre mi yapıyorsunuz? sene başında benim ilçemde maarif model kursuna beni dahil etmediler. sanırım İHL de ders 1 saate düşürüldüğü için.

maalesef yetişmiyor, toplantı o bu boş geçen derslerim de oldu, olduğu kadar deyip basitçe de bir sınav hazırlayıp geçeceğim gibi duruyor.

Arkadaşlar ödev verin. Anlatacağınız konuyu önceden verin, WhatsApp dan konu anlatımı gönderin, hazır gelirlerse biraz daha faydalı olur. Uygulamada da video gönderin yoksa birşey olmaz 1 saat ile

Bende aynı şekilde her hafta anlatacağım konuyla ilgili not kâğıtları dağıtıyorum yüzeysel anlatıp geçiyorum wordwall etkinliklerini filan öğrencilere gönderiyorum evde yapıyorlar

ilksms
Geri