1 Mayıs Ekders Ücreti

Kodla Büyü

miracle1985

Aktif Üye
Arkadaşlar nisan ayı ekders hesaplanmasında hafta bütünlüğünü tamamlamak için 2 mayısa kadar hesaplama yapılmış ve 1 mayıs nisan ayı ek dersinden kesilmiş. Okuldaki bütün öğretmenlerden o gün kaç saat dersi varsa o kadar ücret kesilmiş ancak idareciler, btr ve rehber öğretmenden kesilmemiş halbuki bu kişiler de o gün tatil yaptı. okuldaki öğretmenler itiraz etti bu duruma. sizlerde durum nedir öğrenebilir miyim?

1 mayıs resmi tatil olduğundan, ekders hiç kimse için kesilmez hocam. İdarecileriniz yanlış yapmışlar. BU aya eklemeleri lazım.

Arkadaşlar yılbaşında ve 1 Mayıs ta idareciler dahil olmak üzere herkesin ek dersi kesilir. Bu böyle biline, bunu hayat felsefesini haline getirseniz daha sonra yıllarda unutmazsınız :D

Diğer öğretmenlerde 1 mayısta kaç saat derse giriyorsa haftalık ders saatinden düşülerek o hafta öyle hesaplama yapıldı.
Formatörlerde ise 4 - 3 - 4 - 3 - 4 şeklinde hesaplama yapıldığı için 1 Mayıs Perşembe günü olan 3 saat kesildi.

durs' Alıntı:
Diğer öğretmenlerde 1 mayısta kaç saat derse giriyorsa haftalık ders saatinden düşülerek o hafta öyle hesaplama yapıldı.
Formatörlerde ise 4 - 3 - 4 - 3 - 4 şeklinde hesaplama yapıldığı için 1 Mayıs Perşembe günü olan 3 saat kesildi.

miracle1985' Alıntı:
Arkadaşlar nisan ayı ekders hesaplanmasında hafta bütünlüğünü tamamlamak için 2 mayısa kadar hesaplama yapılmış ve 1 mayıs nisan ayı ek dersinden kesilmiş. Okuldaki bütün öğretmenlerden o gün kaç saat dersi varsa o kadar ücret kesilmiş ancak idareciler, btr ve rehber öğretmenden kesilmemiş halbuki bu kişiler de o gün tatil yaptı. okuldaki öğretmenler itiraz etti bu duruma. sizlerde durum nedir öğrenebilir miyim?

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 27/072007 tarih ve 49720 sayılı yazılarının 1.maddesinde; “1) İlgi Karar kapsamında ek ders ücretinden yararlanmakta olan Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı personeli, söz konusu değişikliğin yürürlüğe girdiği 21.07.2007 tarihinden itibaren millî bayramlar (Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Zafer Bayramı) nedeniyle tatil edilen günlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır.

İlgili yönetmelikleri gereği bu bayramlar nedeniyle bazı eğitim kurumlarında bir günden fazla tatil edilen günler de aynı kapsamda değerlendirilecektir.” açıklamasında millî bayramlarda ek ders ücretinin ödeneceği kayıt altına alınmıştır.

17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasına, bu fıkrada geçen yılbaşı günü ibarelerinden sonra gelmek üzere ve 1 Mayıs günü ibaresi eklenmiş ve birinci fıkranın (C) bendi “C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü tatilidir.” şekilde değiştirildiğinden;

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Milli Bayram olarak değerlendirilmediğinden anılan güne ücret ödenmeyecektir.

ogretmen006' Alıntı:
Savunan Adam' Alıntı:
1 mayıs resmi tatil olduğundan, ekders hiç kimse için kesilmez hocam. İdarecileriniz yanlış yapmışlar. BU aya eklemeleri lazım.
insanları bilmeden yanıltmayın

Bilmeden yanıltma demeyelim de hocam, yanlış bilmek diyelim buna. Ama bizim burda tanıdığım bildiğim okullarda kesilmedi resmi tatil diye.

Savunan Adam' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
Savunan Adam' Alıntı:

Bilmeden yanıltma demeyelim de hocam, yanlış bilmek diyelim buna. Ama bizim burda tanıdığım bildiğim okullarda kesilmedi resmi tatil diye.
hocam kırmak için söylemedim hakkını helal et:)

ogretmen006' Alıntı:
Savunan Adam' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
Savunan Adam' Alıntı:

hocam kırmak için söylemedim hakkını helal et:)

Önemli değil hocam. Esas ben size teşekkür ederim. İdareye sordum. yazı gelmiş. Keseceklermiş zaten.

Yanlış hatırlamıyorsam "İşçi Bayramı" diye değil “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” diye ismi kararlaştırıldı. Eğer bayram olsa idi ekders ücretimiz verilecekti.

ekders kesilir hocam net hatta geçen sene biz o gün öğretmen gelmemiş gibi ekders hesaplaması yaptık.

Calisilan ilin kurtuluş gunu (İstanbul için 6 ekim),yilbasi ve 1 mayis günleri ekders kesilir.29 ekim ,23 nisan gibi günlerde ise ertesi gün tatilde olsa ekders kesilmez.ramazan ve kurban bayramlarında zaten kesiliyor herkes biliyor

sayın meslektaşlarım forumda bu tür BAŞLIKLAR HİÇ HOŞ OLMUYOR...1 mayısta- 23 nisanda 19 mayısta 30 mart seçiminde kar tatilinde vs..vs.. de ek ders kesilecek mi?? yav bu kadar da 3 kuruşun peşinde olmayın.. kesilecek tabi ;kesilmezse de bozdur bozdur harca....burada 30 - 40 liranın lafını etmeye değiyor mu??? çok yazık..

Bu 1 mayıstan sadece öğretmenler zararlı çıkıyor.
Diğer bütün memurlar ve kit işçileri ekstra paralarını alıyor.
Devletin derdi öğretmenle...

spider23' Alıntı:
sayın meslektaşlarım forumda bu tür BAŞLIKLAR HİÇ HOŞ OLMUYOR...1 mayısta- 23 nisanda 19 mayısta 30 mart seçiminde kar tatilinde vs..vs.. de ek ders kesilecek mi?? yav bu kadar da 3 kuruşun peşinde olmayın.. kesilecek tabi ;kesilmezse de bozdur bozdur harca....burada 30 - 40 liranın lafını etmeye değiyor mu??? çok yazık..

Ali Ağaoğlu gibi konuşmuşsun hocam :puhaha:

spider23' Alıntı:
Çok param varsa yolla forumdakilere 3-5 lira. Sizin gibiler yüzünden öğretmenler şuan en düşük memur maasini aliyorlar. Okul her tatil olduğunda ek ders kesilsin oh ne güzel. Hasta ol kesilsin hem de tüm hafta. Hangi memuriyette bu var. Lafa gelse ful ek dersli 1 in 4 u esi calismayan ve 2 çocuklu maasi herkesin gözüne sokuyolar. :verymad:

Ayrıca burada sadece mesleki bilgiler paylasilmiyor. 1mayista ekdersin kesilip kesilmemesini bilmek her öğretmenin hakki. Öğretmenler ne zaman neyin kesilecegini bilecek ki basindaki idareciler kafalarına gore davranmayacak.

spider23' Alıntı:
hocam sizin yaptığınız bu yorum hoş olmadı açıkçası. konuyu ne amaçla açtığımı bir daha okursanız daha iyi anlarsınız, umarım. bizim okulumuzda öğretmenlerden kesilirken idareciler, btr ve rehber öğretmenden kesilmemiş. halbuki biz de tatil yaptık, idareciler de. btr olarak ben 3 ekders fazla ücret aldım mı onu öğrenmeye çalışıyorum. eğer devletten bana geçen 30 lira varsa onu geri ödemek tek derdim. kul hakkından korkarım. ama siz ayakkabı kutularına alışkın olduğunuz için 30-40 liranın lafını etmeye değmez haklısınız. burada kime yazık acaba?!

miracle1985' Alıntı:
spider23' Alıntı:
hocam sizin yaptığınız bu yorum hoş olmadı açıkçası. konuyu ne amaçla açtığımı bir daha okursanız daha iyi anlarsınız, umarım. bizim okulumuzda öğretmenlerden kesilirken idareciler, btr ve rehber öğretmenden kesilmemiş. halbuki biz de tatil yaptık, idareciler de. btr olarak ben 3 ekders fazla ücret aldım mı onu öğrenmeye çalışıyorum. eğer devletten bana geçen 30 lira varsa onu geri ödemek tek derdim. kul hakkından korkarım. ama siz ayakkabı kutularına alışkın olduğunuz için 30-40 liranın lafını etmeye değmez haklısınız. burada kime yazık acaba?!
Ortada bahsettiğiniz gibi bi çifte standart varsa onun arkası aranabilirim..açıkçası ben başlıktan ve son yorumlardan giderek bu yorumu yaptım i;lk sizin yorumunuza bakmam gerekirdi belki de ..ama sizin başlıkta son derce itici;sizde daha açıklayıcı belirtebilirdiniz.. benim ayakkabı kutusu vs..vs.. lerle hiç işim olmadığı gibi forumu araştırırsanız sizin sandığınız akpcilerden değil; hakkaniyetten yana olduğumu anlarsınız.. ne f tipçiyim nede akpciyim bunu bilin..

ama sevkli olarak ek dersin kesilmediği zamanlarda nedense kendi arkadaşlarımın her hafta MUTLAKA sevklik bir işleri çıkıyordu ayda eder 4 sevk bütün yıl boyunca belki 20 belki 30 gün yatış pardon sevk...

üstüne de 1 ders saati dahi ek dersleri kesilmiyordu..o günlerde çok dua ettim kardeşim bu sevk-rapor alıp derse girmeyen-okula uğramayanların ek dersleri çatır çatır kesilsin..çok şükür kabul oldu...
ha aynı arkadaşlarda şimdilerde sevki-raporı ayda yılda bir kez gerçekten hasta olduklarında yada çok önemli işleri olduklarında alır oldular..bence siz içimizde ki bu suistimalci adam olmamış hak yiyen sözde öğretmenlere tepkileriniz gösterin..

spider23' Alıntı:
23 nisan kesilmez. Polis arkadaşım o gün izinli okula çocuğuna bayram seyretmeye geliyor. yani izinli. Bende törende ses sisteminin başındaydım yani görevli.Kesersen doğru olmaz.Biri çocuğunu gezdirmeye gelmiş.Öğretmende görülecek şeylerin sunumunu yapmış.
SORU; Hadi diyelim 23 nisan töreni pazar günü yapıldı.(Neden ücret verilmiyor?)
24 nisan kesilmez
19 mayıs kesilmez
20 mayıs kesilmez
31 mart kesilmez. Seçim ertesi resmi tatil olmadığı gibi, temizlik ve düzen için tatil edilir.Seçim için okulun kullanılması öğretmenin suçu olmadığı gibi maddi kayba uğratılması düşünülemez.

spider23' Alıntı:
miracle1985' Alıntı:
spider23' Alıntı:
Ortada bahsettiğiniz gibi bi çifte standart varsa onun arkası aranabilirim..açıkçası ben başlıktan ve son yorumlardan giderek bu yorumu yaptım i;lk sizin yorumunuza bakmam gerekirdi belki de ..ama sizin başlıkta son derce itici;sizde daha açıklayıcı belirtebilirdiniz.. benim ayakkabı kutusu vs..vs.. lerle hiç işim olmadığı gibi forumu araştırırsanız sizin sandığınız akpcilerden değil; hakkaniyetten yana olduğumu anlarsınız.. ne f tipçiyim nede akpciyim bunu bilin..

ama sevkli olarak ek dersin kesilmediği zamanlarda nedense kendi arkadaşlarımın her hafta MUTLAKA sevklik bir işleri çıkıyordu ayda eder 4 sevk bütün yıl boyunca belki 20 belki 30 gün yatış pardon sevk...

üstüne de 1 ders saati dahi ek dersleri kesilmiyordu..o günlerde çok dua ettim kardeşim bu sevk-rapor alıp derse girmeyen-okula uğramayanların ek dersleri çatır çatır kesilsin..çok şükür kabul oldu...
ha aynı arkadaşlarda şimdilerde sevki-raporı ayda yılda bir kez gerçekten hasta olduklarında yada çok önemli işleri olduklarında alır oldular..bence siz içimizde ki bu suistimalci adam olmamış hak yiyen sözde öğretmenlere tepkileriniz gösterin..
kusura bakmayın hocam başlığımı daha sevimli hale getiremediğim için. ama öğretmen forumu olan bir sitede sevgilimden ayrıldım ne yapmalıyım? kaynanama artık katlanamıyorum! hortumu musluğa takamadım. gibi başlıklara güle oynaya cevap verirken ekders ödemesi ile ilgili gayet normal bir soru soruyorum ama paragöz olarak nitelendiriliyorum. başlığımı da itici buluyorsanız girmeyin okumayın da bana burada ahlak dersi vermeye de kalkmayın. ben de neyi itici bluyorum biliyor musunuz. sürekli başka öğretmenlerin yaptığı hataları gözetleyip arkalarından konuşup kendi yanlışlarına bakmayıp kendini mükemmel gören öğretmenleri!

arkadaşlar ortada çifte standart yok. ek ders ücretleri derse giren arkadaşlarda 1 mayıs günü tüm dersler kesilir fakat idarecilerde ve bt rehber öğretmenlerde o gün ki ek ders kesilir.

BBNET
Geri