🟢 [BBNET Onaylı] BlocKodlama — %100 Maarif Modeli Uyumlu Bilişim & Kodlama Eğitim Platformu

Kodla Büyü

blockodlama

Aktif Üye
✅ Bu konu, BBNET yönetiminin izni ve onayı ile açılmıştır. — BBNET Onaylı
blockodlama_forum_kapak.webp

Değerli meslektaşlarım, merhaba,

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde sınıf yönetimini kolaylaştıran, müfredat akışını interaktif hale getiren kapsamlı bir platformu paylaşmak istiyorum: BlocKodlama. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile %100 uyumlu, sahadaki öğretmen ihtiyaçları gözetilerek geliştirildi.

🎯 Tek platformda neler var?
🧩 Dizge (Scratch tabanlı) editör — bulut kayıt + öğretmen panelinden anlık takip
🚀 BlocKod Atölyesi (Blockly) — 9 tema, 90 seviye; döngü/koşul/algoritma oyunla
📚 Algoritma & Hata Ayıklama (Debug) — analitik düşünme, hatadan korkmama
🎨 Dizge Galerisi / Sınıf Stüdyosu — öğrenciler projelerini paylaşır
📊 Sınıf yönetimi + kazanım bazlı detaylı raporlama
🏆 XP, seviye, rozet — öğrenci için kodlama bir maceraya dönüşür
🤖 RoboDizge (Arduino robotik) — Robotik projeleriniz için arduino desteği

Kısacası: siz öğretmenliğe odaklanın, gerisini platform halletsin.

🎁 BBNET üyelerine özel %15 indirim — Kupon: BBNET15

🔗 Hemen ücretsiz inceleyin: https://blockodlama.com

Önümüzdeki günlerde her bir aracı ekran görüntüleriyle tek tek tanıtacağım,
takipte kalın. Soru, görüş ve eleştirilerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
İyi dersler! 🙌

Gecen yıl kullandım gerçekten harika bir sistem ders işleyişini cok kolaylaştırıyor elinize sağlık
Çok teşekkür ederiz, böyle geri bildirimler bizi gerçekten mutlu ediyor 🙏 Meslektaşımızın da değindiği gibi BlocKodlama, ortaokulda kodlama dersini hem öğretmen hem öğrenci için kolaylaştırmak üzere tasarlandı.

Kısaca neler sunuyor:

🎯 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne %100 uyumlu hazır içerik — sıfırdan hazırlık derdi yok, açıp derse girebiliyorsunuz.

🎮 Öğrenciler için oyunlaştırma: Blockly tabanlı 90 seviyelik algoritma uygulaması, adım adım ilerleme, rozet ve puanlarla öğrenci severek öğreniyor.

🤖 Dizge & Arduino: Blok tabanlı görsel programlamadan gerçek robotik uygulamalarına kadar tek platformda.

👩‍🏫 Öğretmene kolaylık: Sınıfını oluştur, öğrencilerini ekle, ilerlemeyi ve başarıyı canlı takip et. Ödev, sınav ve raporlar tek panelde.

🏫 Özel okullar için: Kurumsal panel ile okul geneli takip, veliye görünür kazanımlar ve öğretmenin iş yükünü azaltan hazır dijital altyapı.

Geçen yıl kullanıp memnun kalan meslektaşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz — bu yıl sistemi daha da geliştirdik. 💙

Ücretsiz denemek ve incelemek isteyen herkesi bekleriz 👉 blockodlama.com

scratch benzeri dizge gibi devre tasarımında da arduino seti olmayanlar için tinkercad benzeri uygulama mümkün mü

Hocam bu tür uygulamalar için açık kaynaklı sistemleri tercih ediyoruz. Bahsettiğiniz sanal ortamda devre kurma ve çalıştırma uygulaması çalışıyor aslında ama yoğun saatlerde kullanıcıyı sıraya alıp bekletiyor. Bunu istemediğimiz için farklı bir arayış içindeyiz. Bir tarih vermem mümkün değil ama mümkün olan en kısa sürede diyelim.

Merhaba hocam, ilginiz için teşekkür ederim! Şu an blockodlama.com'da içeriklerimiz ağırlıklı olarak ortaokul müfredatına yönelik hazırlandı. Lise seviyesine özel bir içeriğimiz henüz yok, ancak bunu değerlendirme listemize aldık. İleride lise seviyesini de kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyoruz. Talebiniz/geri bildiriminiz bu yöndeki önceliklendirmemize gerçekten katkı sağlayacaktır.

Bu arada, öğretim kademeniz farklı olsa da isterseniz platformdaki yapıyı (rozet/puan sistemi, veli karnesi, senaryo sınavları vb.) inceleyebilirsiniz — belki ileride lise sürümü çıktığında aklınızda bir referans olur.

Müthiş bir site. Geçen yıl ikinci dönem burdan işledim derslerimi. Bu yılda nasipse burdan ilerleyeceğim. Okulumda laboratuvar yok akıllı tahtadan işliyoruz dersleri ve harika ilerliyor vu sistemle. Tavsiye ediyorum şiddetle. Standart paket üyeliği yaptım. Hocamızın emeğine sağlık.

Hocam öncelikle çok güzel bir uygulama olmuş teşekkür ederiz. Müfredat kısmında konular arası geçişte ileri tuşu var ama geriye dönmek istediğimizde geri tuşu yok en başa gitmek zorunda kalıyoruz. Birde alternatif olarak sunum haricinde konu ile ilgili etkileyici video içeriklerde eklenebilirse çok güzel olacağını düşünüyorum.

Emeğinize sağlık. Harika olmuş. Sadece Ana ekranı kişi kendisi özelleştirebilse güzel olur sanki. Örneğin kişi ders işledikten sonra defteri doldururken evrak çantasından plana ulaşmak yerine ana ekrana ekleyip oradan ulaşabilir veya favoriler diye bir bölüm olup oradan ulaşabilir.

Müthiş bir site. Geçen yıl ikinci dönem burdan işledim derslerimi. Bu yılda nasipse burdan ilerleyeceğim. Okulumda laboratuvar yok akıllı tahtadan işliyoruz dersleri ve harika ilerliyor vu sistemle. Tavsiye ediyorum şiddetle. Standart paket üyeliği yaptım. Hocamızın emeğine sağlık.
Çok teşekkür ederiz hocam. Böyle güzel dönütler bizlere daha çok çalışmalıya teşvik ediyor. Geri dönütler geldikçe geliştiriyoruz. Sizlerin katkısı çok büyük. 🙏🏻

Hocam öncelikle çok güzel bir uygulama olmuş teşekkür ederiz. Müfredat kısmında konular arası geçişte ileri tuşu var ama geriye dönmek istediğimizde geri tuşu yok en başa gitmek zorunda kalıyoruz. Birde alternatif olarak sunum haricinde konu ile ilgili etkileyici video içeriklerde eklenebilirse çok güzel olacağını düşünüyorum.
hocam ileri tuşu öğrenci tarafında adım tamamlandığında aktif oluyor. Öğretmen tarafında hep aktif durumda. Geri gelemek istediğimizde soldaki menüden bir önceki adıma geçilebilir ama sizin öneriniz üzerine de çalışalım. Teşekkürler öneriniz için.

Emeğinize sağlık. Harika olmuş. Sadece Ana ekranı kişi kendisi özelleştirebilse güzel olur sanki. Örneğin kişi ders işledikten sonra defteri doldururken evrak çantasından plana ulaşmak yerine ana ekrana ekleyip oradan ulaşabilir veya favoriler diye bir bölüm olup oradan ulaşabilir.
Hocam hangi içerikler mesela. örnek verebilirseniz günlük yıllık dışında ona göre çalışma yapalım. bu fikir çok güzel. Ufkumuzu açtınız şuan 🙏🏻

Hocam hangi içerikler mesela. örnek verebilirseniz günlük yıllık dışında ona göre çalışma yapalım. bu fikir çok güzel. Ufkumuzu açtınız şuan 🙏🏻
Ders gününe göre günlük ve yıllık plan o sayfada olabilir. Dersine girdiği sınıflarda konu olarak nerede kaldığını gösteren bölümler olabilir.(Örneğin 5-a etik ve güvenlik, 6-b ağ bağlantıları), sınıflara ilişkin not alındıysa not bölümü gibi bölüm olabilir.. aklıma geldikçe güncellerim hocam :)

Ders gününe göre günlük ve yıllık plan o sayfada olabilir. Dersine girdiği sınıflarda konu olarak nerede kaldığını gösteren bölümler olabilir.(Örneğin 5-a etik ve güvenlik, 6-b ağ bağlantıları), sınıflara ilişkin not alındıysa not bölümü gibi bölüm olabilir.. aklıma geldikçe güncellerim hocam :)
öğrencilerde profillerinde en son kaldıkları konu adım görünüyor ama öğretmenlerde tüm bölümler zaten açık olduğu için ancak not alırsa görünebilir. bunun üzerine düşünelim hocam. siz yine aklınıza geldikçe lütfen iletin. ayrıca evrak çantası bölümünde o haftanın kazanımı ve günlük planı en üstte görünüyor ama panelde bir çözüm üreteceğiz

Hocam öğretmen paneline o haftanın günlük ve yıllık planı eklenmiştir.

ilksms
Geri