blockodlama
Aktif Üye
Bu konu, BBNET yönetiminin izni ve onayı ile açılmıştır. — BBNET Onaylı
Değerli meslektaşlarım, merhaba,
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde sınıf yönetimini kolaylaştıran, müfredat akışını interaktif hale getiren kapsamlı bir platformu paylaşmak istiyorum: BlocKodlama. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile %100 uyumlu, sahadaki öğretmen ihtiyaçları gözetilerek geliştirildi.
Tek platformda neler var?
Dizge (Scratch tabanlı) editör — bulut kayıt + öğretmen panelinden anlık takip
BlocKod Atölyesi (Blockly) — 9 tema, 90 seviye; döngü/koşul/algoritma oyunla
Algoritma & Hata Ayıklama (Debug) — analitik düşünme, hatadan korkmama
Dizge Galerisi / Sınıf Stüdyosu — öğrenciler projelerini paylaşır
Sınıf yönetimi + kazanım bazlı detaylı raporlama
XP, seviye, rozet — öğrenci için kodlama bir maceraya dönüşür
RoboDizge (Arduino robotik) — Robotik projeleriniz için arduino desteğiKısacası: siz öğretmenliğe odaklanın, gerisini platform halletsin.
BBNET üyelerine özel %15 indirim — Kupon: BBNET15
Hemen ücretsiz inceleyin: https://blockodlama.comÖnümüzdeki günlerde her bir aracı ekran görüntüleriyle tek tek tanıtacağım,
takipte kalın. Soru, görüş ve eleştirilerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
İyi dersler!

Bu konu, BBNET yönetiminin izni ve onayı ile açılmıştır. — BBNET Onaylı
Meslektaşımızın da değindiği gibi BlocKodlama, ortaokulda kodlama dersini hem öğretmen hem öğrenci için kolaylaştırmak üzere tasarlandı.
Öğrenciler için oyunlaştırma: Blockly tabanlı 90 seviyelik algoritma uygulaması, adım adım ilerleme, rozet ve puanlarla öğrenci severek öğreniyor.
Öğretmene kolaylık: Sınıfını oluştur, öğrencilerini ekle, ilerlemeyi ve başarıyı canlı takip et. Ödev, sınav ve raporlar tek panelde.
Özel okullar için: Kurumsal panel ile okul geneli takip, veliye görünür kazanımlar ve öğretmenin iş yükünü azaltan hazır dijital altyapı.