▓▒░ BES'ten Çıktım Ama ░▒▓

Kodla Büyü
Geçen ay iptal ettirmiştik iade edilmişti bu ay yine kesilmiş, sen iptal edilen bir şeyi yine keser milleti mecbur bırakırsan tabi zorunlu olur. Cidden bu işin bes'ini çıkardılar :verymad:
 
Benim kendi duyumum yok ama forumdan edindiğim bilgilere göre kimi diyor sistemsel bu ayda kesildi ve 3 gün içinde geri yatacak. Kimi diyor her ay kesilip yatacak.

Bekleyip göreceğiz.

Net bişey var oda şu : Biz "devlete" kredi veriyoruz.
 
Ben de kısa sürede sistemden çıkıp parayı geri alanlardanım fakat şu an kontrol ettim tekrar 78 TL kesilmiş. :verymad:
 
Herkese selam bes zorunlu 2 ay diye biliyorum benden de kesilmiş çıktığım halde bakalım bekleyip görücez geri yatacak mı
 
girişi onlar yapıyor çıkmak için 50 takla atcan insan haklarına aykırı
 
lefke' Alıntı:
girişi onlar yapıyor çıkmak için 50 takla atcan insan haklarına aykırı

Aynen sayın hocam giriş onlar yapıyor hemde sormadan. Bana bi sor değilmi? Benden habersiz neden yapıyorsunuz?
 
Sayın Katılımcımız,

Otomatik katılım Sözleşmelerinden cayma işlemi gerçekleştirmiş olan, Kamu Harcama ve Muhasebat Bilişim Sistemi’nden (KBS) maaş almakta olan katılımcılarımız için, 15 Mayıs tarihinde ödenecek maaşlarından bir kesinti daha yapılacak ve yapılacak kesinti 2 işgünü içerisinde Cayma ödemesinin gerçekleştirildiği IBAN’a iade edilecektir. Katılımcılarımızın bu süreç içerisinde tekrar cayma işlemi yapmasına gerek bulunmmamaktadır.

Bilgilerinize Sunarız,

Saygılarımızla.
halkemekliliğin sitesinde bu yazıyor
 
Halkemeklilik sitesine giriş yapıp cayma talebinde bulunmuştum geçen hafta. Şimdi siteye girmeye çalıştığımda "uygun poliçeniz bulunamadı" mesajı çıkıyor. Bu sistemden çıktığımı mı gösteriyor?
 
cakilcik' Alıntı:
Halkemeklilik sitesine giriş yapıp cayma talebinde bulunmuştum geçen hafta. Şimdi siteye girmeye çalıştığımda "uygun poliçeniz bulunamadı" mesajı çıkıyor. Bu sistemden çıktığımı mı gösteriyor?
Bende ziraat emeklilikten çıktım 3 gün sonra param geri yatmıştı. Bu ay yine kesilmiş ve sistemede giremiyorum artık. Bekleyelim bakalım geri ne zaman yatıracaklar. Adamlarda para kalmadı bizim paraları işletiyor anlaşılan :alkis:
 
Forumdaki mesajlar üzerine e-bordradan baktığımda, nisan ayında ayrılmış olmama rağmen bu ay da kesmişler. Üstelik geçen ayki kesintinin ödemesini yapıldığı mailini almama rağmen maaş hesabımı kontrol ettiğimde ödememe göremeyip, arkasını aradığımda, 6 yıl önceki maaş hesabına yatırmışlar. (ziraatemeklilik, eski ziraat hesabıma yatırmış) Paranın yattığı bu hesabı 6 yıldır kullanmıyorum. Kapattığımı düşünüyordum, umarım kontrol ettiğim de hesap işlem ücreti adında kesmemişlerdir.
 
değerli arkadaşlar bes den çıkmış olsanız bile
45 yaşına kadar her yıl nisan ayında otomatik kesinti yapılacakmış yani aynı işlemler her yıl tekrarlanacak bilginize
 
daha ayrılırken bu eziyeti yaşatanlar kim bilir yıllar sonra ikinci emeklilik hayali kuranlara ne sürprizler yaşatacaklar !
 
paladin13' Alıntı:
daha ayrılırken bu eziyeti yaşatanlar kim bilir yıllar sonra ikinci emeklilik hayali kuranlara ne sürprizler yaşatacaklar !

ahh ahh bide arkadaşlar bu durumu anlasalar. neymiş devlet zorunlu emeklilik ile bizi düşünüyormuş. sen kendi kendini düşünemiyorsun da devlet düşünecek.
 
bomax01' Alıntı:
Ziraat Emeklilik Mayıs kesintisi yatan varmı?
Çıkış yapıp ilk kesintiyi geri iade almıştım. Fakat bu ay yine kesildi. İnternet üzerinden iptal etmeyi yine denedim ama poliçeniz yok dedi. Şimdi beklemedeyim halen hesaba birşey dönmedi.

NOT: Bugün seçim görev ücretleri yatırıldı. Bilginize.
 
Sayın hocam geçen ayın kesintisi iptali için aynen sizin yaptığınız gibi başvuruda bulunup iptal işlemini gerçekleştirdim ve iade 2 iş günü içerisinde hesabıma yatırıldı. Bu ay kesinti olduğunu konunun 1. sayfasının ilk mesajına bakılırsa (8 Mayıs'ta) orada da yazmıştım. Aynen ziraat emekliliğinin sitesine girdiğimde poliçeniz yok diyor.
 
Ben de geçen ay çıktım. Kesinti iade edildi. Ve bankadan gelen mesajda; Mayıs 15 maaşında yine de bes kesileceği fakat tekrar cayma işlemi yapılmasına gerek olmadığı, ve 2 gün içinde iade edileceği yazıyordu. Henüz kontrol etmedim geri yattı mı diye.

Kontrol ettim 17 mayısta yatmış.
 
Pazartesi hesapları tekrar kontrol edelim. Kesilen zorunlu bes'i geri yatırmadılar. :verymad:
 
Halk bank internet üzerinden cayma yapmıştım. İki ayın kesintisinde ayın 17. Günü yatırmışlar.
 
Ziraat emekililik müşteri hizmelerini aradım.Geçen ay caymamıza rağmen Neden bu ay kesinti olduğunu sordum.2 ay bu şekilde kesilmesi için anlaşmanın olduğunu bu yüzden kesildiğini ve 10 iş günü içinde kesintinin yatırılacağını söyledi.Peki bundan sonraki aylarda da bu şekilde kesinti olacak mı diye sordum.Hayır sadece 2 ay için dedi.Ancak 2019 da aynı şekilde 2 ay daha kesinti yapılacağını belirtti.Anlaşma o şekildeymiş.Yani 2019 da da 2 ay kesilecek aynı işlemi yapacakmışız.Ondan sonra ne olacak dedim henüz 2019 dan sonrası için bir anlaşma protokol olmadığından bilinmediğini söyledi.Yani yine protokol imzalanırsa sistem bu şekilde devam eder.
 
Ziraat emeklilik sanırım 10 iş gününü dolduracak. 15'ini baz alırsak geri yatırma 29 Mayıs gibi duruyor. :? :eek:
 
Bizimkisi de Halk Emeklilikti. İptal ettiğim günü ilk taksit 2 gün sonrada 2. taksit geri yattı.
 
Geri
Üst