İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
Gorevlendirmelerdeki tercih onceligi ve mesafe kriterini goz onunde bulunduracak olan komisyon nasil olmus da tercih yapmadigim halde 15 formatorlu ilcede 2. okul gorevi verecek olan 3 kisiden birisi olarak beni bulmus. ustelik mesafe kriterli 2. okul calistigim okuldan farkli semtte. Ve hatta hatta 2. okulun bulundugu semtteki bi okulda calisan formator arkadasim var.

Tercih yapmadim şansa biraktim. cunku okullarin hepsi ayni mesafe sayilir. tek vasita.
ama bende de oyle bi şans varmis ki arkadaş :(

Yeni yazıda materyal hazırlayın demiyor. Ayrıca materyal hazırlamayı öğretmeye çalışın bakalım bir öğretmene anlayacakmı. Ayrıca milet sınıfında projeksiyondan sunuyor gelin BT sınıfını kullanın diyoruz gelen olmuyor, arada gelenlerde oyun oynatıyor. Ben oturupta fenciye matematikçiye materyal mi hazırlayacağım , yok artık daha neler, bunun için vitamin ve bi site daha vardı oradakileri kullanın dedim onu bile kullanan olmadı. Yeni yazı derki asıl öncelik fatih projesi kurulan okullarda sistem aksamasın. Burda 20 saati olan kalan 10 saatte rahaat rahat bi aksilik varsa giderir. Zaten koca fatih projesi herşey tıkırında işliyor olmalı değilmi. Kabloda sorun olacak projeksiyon açılmayacak değilya. Ha fatih projesi olupda BT sınıfı olmayan okullar da var. Orda kimi getireceksiniz laba. Materyal hazırla, labı açık tut, tenefüsde internet kafecilik yap bunlar bitti. Okulunda BT sınıfı varsa ya da fatih kuruluysa BT rehberi ol Teknolojik konularda aksayan yer olursa rehber ol diyor bu kadar açık. Dersinden kalan zamanda yap diyor ayrıca. Ben okulumda formatörüm diyelim ve 2. okulda çıkmadı. 20 saatte dersim var diyelim (o kadar dersim olsa formatör olmamda) kalan 10 saatte de rehberlik yap diyor. Siz diyosunuzki az saatte rehberlik olurmu. Ya ben BT sınıfı olan ama fatih projesi olmayan o okulda BT rehberliği istemezsem, o 10 saatte rehberlik edecek kimsede olmayacak. ee nasıl iş bu. O kadar elzem bişey olsa zaten norm verirlerdi ya da mecbur tutarlardı. Devletin dili madem ki yazıdır, yeni yazı da nettir.
İşleri zora sokmakta üstümüze yok. Ben bu sayfayı okuyan bi idareci olsam ve öğretmene zulmetmeyi seviyo olsam sırf zevkine öttürmeye çalışırım BT öğretmenimi. Ha kimisi yer haklısım müdürüm 8-5 kalmalıyım der. Belki yediririm kendi işlerimi de yaptırırım. belki yediririm hafta sonu bile getirtirim sırf eğlencesine :D Ha belkide adam bana yazıyı alır güzel bi açıklar ne diyon sen hoca bak yazı açık ve net der. İdareci de susar oturur yerine. Biz kaşınıoz valla. Haala bu yazıyı 8-5 yorumlayanlar olduğu sürece, haala bu yazı karşısında acaba en az kaç saate girmemiz gerekirmiş anladınız mı diye soranlar olduğu sürece daha çok sürünürüz biz. Biz en yüksek puanları aldık diye övünüyoruz ya, artık gülüyorum

Onay yazısı gelen var mı arkadaşlar? 2 Ekimde onaylar gelecek denmişti, ayın 3 ü halen onaylar gelmedi. Ayrıca çarşamba ve perşembe günlerinde bir esneklik olacak mı?

yağmurtan' Alıntı:
Onay yazısı gelen var mı arkadaşlar? 2 Ekimde onaylar gelecek denmişti, ayın 3 ü halen onaylar gelmedi. Ayrıca çarşamba ve perşembe günlerinde bir esneklik olacak mı?
hala bekliyoruz isimler var ama yazı yok

toplanıp bir eylem basın açıklaması yapalım pişmiş ördeğin başına ne geldiği malum eylem diorsanız ben varım...

üst yazıyı yayınlama imkanınız var mı acaba memura vericem acil bize daha gelmedi

Bu yazıya göre okul tekrar meb e adımızı mı göndermesi gerekiyo?

BTR ile ilgili kuruma gelen yazı yok hocam, bakalım nasıl yapacaklar... 1 dönem bekletirler mi, adını değiştirip onaylananları tekrar mı gönderirler ya da tekrar mı başvuru alırlar bekleyip göreceğiz...

Ya bazı ilçelere onaylar gitmiş bazılarına gitmemiş. Bu il, ilçelere gönderdi ama bazı ilçeler okullara göndermeye daha zahmet etmedi anlamına mı geliyo?

bu ne biçim iş arkadaşlar yaaa. bazı ilçelere gidiyor bazılarına gitmiyor yazı. kafayı yiyeceğiz bu gidişle. gaziosmanpaşa ya gelmemiş yazı daha.

bağcılarda da ses yok... Normalde ben şu anda görevlendirildiğim ikinci okulda olmam gerekiyordu. iyi ki yazı gelmedi.... :++:

Arkadaşlar ben dünkü resmi yazıyı müdüre sundum ve bana yaptıgı açıklama hocam bu sadece fatih projesi içindeki okullar için geçerlidir dedi.. Bu MEB neden gerekli açıklamaları net ve açık bir şekilde yazmıyor anlamadım açıklamada zaten bt sınıfı olanlar yazıyor ama adamın anladıgı da yok

çalışma saatleriyle ilgili bir değişiklik olmamış, yoksa ben mi yanlış okuyorum, eğer doğruysa 07:10-19:40 çalışma saatleri :verymad:

Ekli dosyalar

• alışma esasları.JPG
    alışma esasları.JPG
    35.2 KB · Görüntüleme: 561
Arkadaşlar şaşırdığınız nokta ne? Çalışma esasları hep böyleydi. Dünkü BT rehberlik ile ilgili çalışma saatlerini şu an için baz alamıyoruz. Öncelikle İl e o yazı ulaşacak ve sonrasında buna göre ilden yazı gelebilir çalışma saatlerini böyle düzeltin diye. Şu an için görevlendirmelerimiz formatör öğretmen olarak, ne zaman ki İl bunu bakanlıktan yazı gelir ve bizim istediğimiz gibi Yapılan görevlendirmeler bundan sonra bt rehberlik olarak değişecektir der ve onun esasları uygulanır der, sorun çözülür. İstanbul da yapılan görevlendirme esasları dünkü yazıyla uyuşuyor. 2. okul görevlendirmeleri dilekçe formunda da var. Ve öncelikle ilçenizde ki fatih kurulumu okullarına görevlendirme yapılır maddesi bu uyumluluğu sağlıyor. Doğrudur yanlıştır tartışılır ama madde böyle. Düzeltme inş yapılr il mem ce, yoksa 2. döneme sarkacak yeni yazının uygulanması.

ygencay' Alıntı:
Gök_Tuğ' Alıntı:
ygencay' Alıntı:
çalışma saatleriyle ilgili bir değişiklik olmamış, yoksa ben mi yanlış okuyorum, eğer doğruysa 07:10-19:40 çalışma saatleri :verymad:
ay_sen' Alıntı:
evet,değişmemiş.of ya of :verymad:
Şaka mı yapıyorsunuz arkadaşlar... :?

inşallah ben yanlış yorumluyordurum :!:
Hocam bu mevcut formatör öğretmenlerin çalışma esasları, bizim kastettiğimiz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin çalışma esasları...
Tabii henüz netleşen birşey yok beklemedeyiz...

ygencay' Alıntı:
Gök_Tuğ' Alıntı:
ygencay' Alıntı:
ay_sen' Alıntı:
evet,değişmemiş.of ya of :verymad:
Şaka mı yapıyorsunuz arkadaşlar... :?

inşallah ben yanlış yorumluyordurum :!:[/quote]

İstanbul görevlendirmeleri BT Rehber Öğretmenliği yazısından önce yapılığı için resmi mesai saatlerine tabiiyiz suan için. 07:10 19:40 olamaz çünkü:
http://www.istanbul.gov.tr/Default.aspx ... &hbid=4318 şuanda İstanbul'da resmi mesai saatleri 08:30 - 12:30 , 13:00 - 17:00 olarak mesai uygulanmaktadır. okulunuz sabahçı öğlenci olsada 08:30 - 12:30 , 13:00 - 17:00 resmi olarak daha fazla kimse çalıştıramaz...

Bulunduğum ilçedeki ebitefo il mem'i arayarak bu konuda bilgi almıştı. 7.30-12.30 olacağını söylemişti. Bu yüzden bende beklenti vardı.
Neyse zaten görevlendirmelerde de birçok usulsüzlük var. Birşeyler dönüyor ama bakalım neler çıkacak arkasından.

Şimdi durum ne olacak belli değil..
Müdür bana hocam bize böyle bir yazı gelmedi bunu işleyemeyiz diyor haklı olaraktan..
arkadaşın da resmini eklediği gibi bilgisayar formatör öğretmenler okul idaresi saatleri uyar şeklinde devam edecektir.
Bu imzalanan yazı İstanbuldaki okullara gönderilir mi sizce**

Arkadaslar acilen su cumleyi bana yorumlar mısınız? İlçenin okula gönderdiği yazıda şöyle bir ifade var :
"Ekli listede görev yeri, isimleri ve görevlendirildikleri okul bilgileri bulunan BT Formator Ogretmenlerinin fiili göreve başlama tarihlerinin kurumnet üzerinden resmi yazı ile çok acele il milli eğitim müdürlüğüne gönderilmek üzere müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim..."

Bu cumleden ne anladınız? Ben kendi okulumda ve ek olarak bir lisede de gorevlendirildim. Şimdi fiili olarak goreve başlama tarihi olarak biz ne yazıcaz, anlamadım? 17 Eylül mü yazıcaz?

BBNET
Geri