İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
ist_koord' Alıntı:
Hocam öncelikle şurada anlaşamıyoruz ki; :)
Bu Fatih Porjesi okullarının büyük çoğunluğu Anadolu yada Fen lisesi vb. oralara ilk atama herhangi bir branştan atama yapılıyormu ki?
İster Fatih Projesi olsun ister Sultan Süleyman sen 50 branşı direkt Sınavlı okula atamayıp bir branşı atarsan,
o bakana da demediklerni bırakmazlar o branşında zaten yokmuş gibi bir sürü düşmanı olur.

Empati deneyelim mesela Genç Osman projesi diye milli eğitimin çok önemli bir projesi olsun ve BT öğretmenlerini direkt atamadıkları halde Resim öğretmenlerini ilk atama anadolu liselerine atasınlar,
kaç tane meslektaşımız evet bu proje için resim öğretmenlerine atama hakkı vermek gerek yada kaç tane meslektaşımız o seneki bütün atama kontenjanını resim öğretmenlerine verdiler diye evet doğrusu buydu der onu bir tartalımmı hocam.

Haaa bana ne ben kendi branşıma bakarım başka branşa empatiyle falan işim olmaz diyorsanız,
başka branşlara empati kuramayan diğer branşlarla aynı gruptayız demek olur.

bencede anlaşamıyoruz :D
ben sadece şunu diyorum. AL atama şekli belli sınavla
Kasımda atama yapılmadan önce BT branşı için okullara bir norm verilmesi tavsiye edilebilir diyorum. Bu kadar
Böylelikle sınava giren BTciler atanabilir
bunun diğer branşlara hiç bir etkisi yokki ben sınavsız atansın demiyorum. Hepsi bu.
Bende sınava girdim kasımı bekliyorum.
Yoksa dediğim gibi AL de de norm yok BT açısından FAtih in yürümesi açısında değişen bişey olmaz diyorum.
AL de çalışan ama AL kadrosu olmayan BT cinin yerine AL kadrolu BTci gelicek.
sonuç ister Osman ister Süleyman ister IV Murat olsun, sizin düşündüğünüz
gibi Fatihi rahatlatmaz yeni norm fazlası BT ci ortaya çıkarır. AL ye atanan, AL de çalışanı fazla eder.
fazlalar işimizi görür diye düşünülüyorsa onu bilemem.

Yok arkadaş, şunu anladımki bu branşın başına daha çok felaket gelir. bizlerin içinden çıktığını söyleyenler bile hala bizlerin "su kurnazı" olduğunu ima edebiliyorsa pes diyorum artık...
Formatörlükte 2.okul ibaresini görünce direk aklıma şuan çalıştığım okulda eğitim-öğretim aksar düşüncesi geldi ve görev istemedim. Oysa bizleri ekders manyağı sanan birçok kişi varken... Şimdi bu bt rehberliği adı altında dayatılan şeylere bakınca yuhhh diyorum artık... adam kadrosunun bulunduğu okulda sadece derse girecekmişmiş, ulen o okulda net gittiğinde, bilg. bozulduğunda, projeksiyondan görüntü gelmediğinde ne diyceksin adamlara? "yok ben lisede rehberim, burada maydonuzum" mu diyceksin. sonra o müdür ve öğretmenlerle papaz olduktan sonra yıl sonu geldiğinde ders seçme esnasında bunları unutacaklarmı sanıyorsunuz...!
Ordan oturduğunuz yerden ahkam kesmek, yok milli eğitim naapsın, yok bakan naapsın deyip iktidar şakşakcılığı yapmak çok kolay...!!! çözüm diyoruz, hala fedakarlık bekleniyor.
Kimse kusura bakmasın fedakarlık kelimesinin tam karşılığı "BT Öğretmenliği" dir. herkes dersi bitince gönül rahatlığıyla evine çekip giderken, ulen dur 2.katta internet bağlantısında problem var diye ceketini çıkarıp aşağıya inen adama kimsenin söz söylemeye hakkı yok...!!! yeter artık...!!! herkes kendi işine baksın... görevlendirme de istemiyorum, ekdersiniz de sizin olsun...!!!

hayalcisuat' Alıntı:
Yok arkadaş, şunu anladımki bu branşın başına daha çok felaket gelir. bizlerin içinden çıktığını söyleyenler bile hala bizlerin "su kurnazı" olduğunu ima edebiliyorsa pes diyorum artık...
Formatörlükte 2.okul ibaresini görünce direk aklıma şuan çalıştığım okulda eğitim-öğretim aksar düşüncesi geldi ve görev istemedim. Oysa bizleri ekders manyağı sanan birçok kişi varken... Şimdi bu bt rehberliği adı altında dayatılan şeylere bakınca yuhhh diyorum artık... adam kadrosunun bulunduğu okulda sadece derse girecekmişmiş, ulen o okulda net gittiğinde, bilg. bozulduğunda, projeksiyondan görüntü gelmediğinde ne diyceksin adamlara? "yok ben lisede rehberim, burada maydonuzum" mu diyceksin. sonra o müdür ve öğretmenlerle papaz olduktan sonra yıl sonu geldiğinde ders seçme esnasında bunları unutacaklarmı sanıyorsunuz...!
Ordan oturduğunuz yerden ahkam kesmek, yok milli eğitim naapsın, yok bakan naapsın deyip iktidar şakşakcılığı yapmak çok kolay...!!! çözüm diyoruz, hala fedakarlık bekleniyor.
Kimse kusura bakmasın fedakarlık kelimesinin tam karşılığı "BT Öğretmenliği" dir. herkes dersi bitince gönül rahatlığıyla evine çekip giderken, ulen dur 2.katta internet bağlantısında problem var diye ceketini çıkarıp aşağıya inen adama kimsenin söz söylemeye hakkı yok...!!! yeter artık...!!! herkes kendi işine baksın... görevlendirme de istemiyorum, ekdersiniz de sizin olsun...!!!

:alkis: :alkis: :alkis:

değerli hocam yapılan uygulamalara burada 3 kişi olarak tepki gösteriyoruz ama 3000 kişi sesini çıkarmayıp boyun eğiyor.. boşuna mı nefes tüketiyoruz acaba diye düşünüyorum bazen :(

hayalcisuat' Alıntı:

:+1: :alkis:
Hocam aynı düşüncedeyim ve bende yazıdaki tehdite rağmen hayır diyenlerdenim. İki okulun yükü, iki idari yönetim arasında kalacak olmamiz ve 2. Okulda öğretmenlik vasfımızdan uzak çalışma şeklimiz...

ysglctnr' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

Hocam aynı düşüncedeyim ve bende yazıdaki tehdite rağmen hayır diyenlerdenim. İki okulun yükü, iki idari yönetim arasında kalacak olmamiz ve 2. Okulda öğretmenlik vasfımızdan uzak çalışma şeklimiz...
Kesinlikle katılıyorum hocam 2.okula hayır dedim bakalım ne olacak

hayalcisuat' Alıntı:

Hocam olayı çok güzel özetlemişsiniz...

seldabal' Alıntı:
ysglctnr' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

Kesinlikle katılıyorum hocam 2.okula hayır dedim bakalım ne olacak
walla arkadaşlar, benim anladığım şey görevlendirme yapmayacaklar ve 2.kez başvuru alacaklar, ondada bazı arkadaşlar ekders kaygılarıyla görevlendirmeyi kabul edecekler. yani kervan yürüyecek. bizler kararlarımızın arkasında dik durmadıkça hiçbir iyileştirme olmaz. yanlış anlaşılmasın ekderse ihtiyacı olanlardan bir tanesi de benim. 2 çocuğum var ve eşim çalışmıyor. ama buna rağmen kabul etmeyeceğim...

Görevlendirmelerin tahmini sonuçlanma süresi sizce nedir? Onca kişinin başvuruları komisyonca değerlendirilecek. Bayram da var arada. Bana kalırsa kasımdan önce sonuçlar açıklanmaz. Kasımın ilk haftası açıklanır, resmi yazılar da kasımın 2. haftası gelir okullara. Bu BTR görevi 3 ay sürecek bu dönem öyle görülüyor.

yağmurtan' Alıntı:
Görevlendirmelerin tahmini sonuçlanma süresi sizce nedir? Onca kişinin başvuruları komisyonca değerlendirilecek. Bayram da var arada. Bana kalırsa kasımdan önce sonuçlar açıklanmaz. Kasımın ilk haftası açıklanır, resmi yazılar da kasımın 2. haftası gelir okullara. Bu BTR görevi 3 ay sürecek bu dönem öyle görülüyor.
sonuçlar dediğiniz gibi kasımın ilk haftası belli olur. ancak görevlendirme olayı biraz karışık. muhtemelen fatih projesi okulları boş kalacak ve görevlendirilmeler gecikecek. ama tabiki herşeyin hayırlısı...

İstekliler, okulunda BT dersi olmayanlar, BT sınıfı işler olmayanlar fatih okullarını dolduracaktır diye düşüyorum. Kalan öğretmenler de kendi okullarında kalacaktır. Anadolu atamalarında fatih projesi kapsamındaki okullara atamalar olursa bir çok arkadaşımız sadece kendi okuluna gidecektir.Umarım fatih kapsamındaki bütün liselere BT normu verilir. O zaman sorun kökünden çözülür.

hugo4545' Alıntı:
İstekliler, okulunda BT dersi olmayanlar, BT sınıfı işler olmayanlar fatih okullarını dolduracaktır diye düşüyorum. Kalan öğretmenler de kendi okullarında kalacaktır. Anadolu atamalarında fatih projesi kapsamındaki okullara atamalar olursa bir çok arkadaşımız sadece kendi okuluna gidecektir.Umarım fatih kapsamındaki bütün liselere BT normu verilir. O zaman sorun kökünden çözülür.
norm olayı imkansız bir istek hocam. zira normlar ders saatlerine göre belirlenir. e ders yoksa normda yok. tabi rehber öğretmenler gibi öğrenci sayısına göre belirlenirse o zaman başka. ama bunun içinde mevzuat değişikliği gerek. görevlendirme bt rehberliğini 3 senede çıkaranlar kadrolu rehber öğretmeliği kaç yılda çıkarır siz hesap edin...!

kasım 5 e bekliyorum ben de

formatörlüğün haftaya ki fatih mesaisi (çarşamba perşembe ) ne olacak??

bindik bir alamete gidiyoruz .... ne güzel formatorluk onaylanmisti simdi bekleki bu is ne olacak belli olunca onay cikarmi cikmazmi iki okulmu olur baska yermi cikar isimiz is vala

yok arkadaşlar istanbulda görevlendirmeler çıkmaz bence... fatihin okulları boş kalıcak ve tabiki istanbul mem yazıyı bizlerin hayrına yorumlayacak değil ya, önce onları tamamlayalım sonra diğerlerine görevlendirme çıkarırız diyecek. işte bu yüzden iş uzayıp gidecek :)

fatih projesi ilk çıktığında biz bt öğretmenlerinden hiç bahsetmeyen, hatta bahsi geçtiğinde de adeta dalga geçer gibi fatihin sizle alakası yok diyen cengaver eğiticiler nerdesiniz şimdi? çıkında anlatın bizsiz de olur bu okullar, zorlamayın kimseyi diye :)

Bir çok ilde kasım 1 itibariyle yeni görevlendirmeler başlıyor.. istanbulda ne zaman başlıyor bilgisi olan var mı?

istanbulda ne yapacaklar merak ediyorum?biz okulda 3 öğretmeniz okulun normu sadece 1(okul idaresi normu 3 açmış ortaokul olunca,bizde zaten BT öğretmeni olan ve tekli öğretim yapan okula yazın il içi ve eş durumu atamalarından 2 öğretmen daha geldik).okul avrupa ykasında ben anadolu yakasında oturuyorum.BTR için anadolu yakasından 3 tane fatih projesi okulu seçtim.kendi okulum dışında da çalışabilirim tercihini işaretledim.okulda fazla öğretmen olduğumuz için bir öğretmen arkadaşı başka okula görevlendirdiler o orada derslere giriyor.ben de bizim okuldaki derslere giriyorum.diğer öğretmen de 3 saat derse giriyor ve formatör.ben öncelikle evime yakın bi tarafa gitmek istiyorum. bizim girdiğimiz ders saatlerini ek 3 formunda göndermişler sanırım. ben 24 saat derse giriyorum. diğer öğretmen 3 saat derse giriyor ve okulda BTR görevi onun hakkıymış(daha kıdemli) ben de zaten okuldan gitmek istiyorum.şimdi benim ders programım tekli öğretim yapan okulda sıkışık bana BTR görevi verirler mi sizce?

hayalcisuat' Alıntı:
yok arkadaşlar istanbulda görevlendirmeler çıkmaz bence... fatihin okulları boş kalıcak ve tabiki istanbul mem yazıyı bizlerin hayrına yorumlayacak değil ya, önce onları tamamlayalım sonra diğerlerine görevlendirme çıkarırız diyecek. işte bu yüzden iş uzayıp gidecek :)

fatih projesi ilk çıktığında biz bt öğretmenlerinden hiç bahsetmeyen, hatta bahsi geçtiğinde de adeta dalga geçer gibi fatihin sizle alakası yok diyen cengaver eğiticiler nerdesiniz şimdi? çıkında anlatın bizsiz de olur bu okullar, zorlamayın kimseyi diye :)

Çok iyi hatırlıyorum geçen yıl Fatih Projesi var neden bilişim teknolojileri öğretmeni ataması yok, neden bilişim teknolojileri öğretmenleri norm fazlası durumunda sorularına Bakanımız Fatih Projesi'nde Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine ihtiyaç yok bunun için teknik elemanlar mevcut demişti... Sonuç olarak eğiticilerimiz politikacılarımız ne derse onu demiş oluyorlar...

aralkan' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

Çok iyi hatırlıyorum geçen yıl Fatih Projesi var neden bilişim teknolojileri öğretmeni ataması yok, neden bilişim teknolojileri öğretmenleri norm fazlası durumunda sorularına Bakanımız Fatih Projesi'nde Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine ihtiyaç yok bunun için teknik elemanlar mevcut demişti... Sonuç olarak cengaver eğiticilerimizin de politikacılarımızdan bir farkı yok...
:D

bien arkadas var mı

bu hafta ikinci liseye gidecez mi?

kısa soruma net cevap insallah

kily' Alıntı:
bien arkadas var mı

bu hafta ikinci liseye gidecez mi?

kısa soruma net cevap insallah

BT rehber gelene kadar eski görevlendirme devam ediyor.
Yani görevlendirildiğiniz günlerden önce yeni yazı çıkmazsa gidilir.
yeni görev gelir size 2. okul çıkmazsa gitmezseniz.

Onay bu hafta çıkmaz hocam çıkana kadarda Formatör Öğretmen olarak gitmeniz gereken yere gitmeniz doğrusu olur.

hayalcisuat' Alıntı:

Hocam yazınızı ilk okuduğumda kızacaktım ama akıl akıldan üstündür belki boş konuşmuyorsunuzda bir bildiğiniz vardır,

sizden ricam,

"fatihin okulları boş kalıcak ve tabiki istanbul mem yazıyı bizlerin hayrına yorumlayacak değil ya " demişsiniz ya
isterseniz özelden yazın bilgilerinizi ister buradan,

size bir valilik onayı alalım 31 Ekim tarihnde gelin o yazı nasıl bizlerin hayrına yorumlanabilir öğretin komisyondaki arkadaşlara,

bana buradan konuşmak kolay il milli eğitime kadar öğretmen arkadaşlarım içinde olsa zahmet edemem derseniz o zamanda buradan yazın fikrinizi ben arkadaşlara iletirim fikrinizi bakın böyle yorumlayabilirsiniz diye.
öğretmen arkadaşlarımızın tamamıda görev alacak komisyon üyeleride çok teşekkür edecektir size.

ist_koord' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

Hocam yazınızı ilk okuduğumda kızacaktım ama akıl akıldan üstündür belki boş konuşmuyorsunuzda bir bildiğiniz vardır,

sizden ricam,

"fatihin okulları boş kalıcak ve tabiki istanbul mem yazıyı bizlerin hayrına yorumlayacak değil ya " demişsiniz ya
isterseniz özelden yazın bilgilerinizi ister buradan,

size bir valilik onayı alalım 31 Ekim tarihnde gelin o yazı nasıl bizlerin hayrına yorumlanabilir öğretin komisyondaki arkadaşlara,

bana buradan konuşmak kolay il milli eğitime kadar öğretmen arkadaşlarım içinde olsa zahmet edemem derseniz o zamanda buradan yazın fikrinizi ben arkadaşlara iletirim fikrinizi bakın böyle yorumlayabilirsiniz diye.
öğretmen arkadaşlarımızın tamamıda görev alacak komisyon üyeleride çok teşekkür edecektir size.
Hah işte bende tam bu tavır yüzünden öyle yazıyorum...!!!
"Çok bilyosan gelde yap" a getirir adamı sustururum mantığı... Bravo..!
Kolay gelsin size...! Bizim size işinizi öğretmek ne haddimize, haşaa. öyle klavyeli düşündüm sadece :)

Yok hocam öyle bir tavır ama
işte hendek işte deve

oradan istanbul mem bize göre yorumlasın demek kolay
bize sorulmadan ıvır zıvır diye atıp tutmakta kolay
işte size fırsat
nasıl yorumlanabilir o yazı söyleyin olsun bitsin.

Benim kendi eğitici arkadaşlarımda bilirler,
karşılaştığımız öğretmen arkadaşlarımda görmüşlerdir
ben herkesten bu işi öğrenebilirim yeterki birşeyler öğretmeye gönüllü olsunlar

Açık söyliyeyim yazdıklarınızla öğretmen arkadaşlarımızla aramızı açmaya çalıştığınızı düşünüyorum sırf siz değil siz gibi birkaç arkadaşımız daha var bende bu garip tavır yüzünden öyle yazıyorum

demişsiniz ki "İstanbul Mem bizlerin hayrına yorumlayacak değil ya"
buyurun alın aynı yazıyı, siz de yaşayın aynı çaresizliği bizde rahatlayalım,

klavyeli düşünecekseniz isterseniz buradan düşünün nasıl yorumlayalım buradan söyleyin ben gerçekten ama gerçekten birşeyler öğretmenizi isterim.

ist_koord' Alıntı:
Yok hocam öyle bir tavır ama
işte hendek işte deve

oradan istanbul mem bize göre yorumlasın demek kolay
bize sorulmadan ıvır zıvır diye atıp tutmakta kolay
işte size fırsat
nasıl yorumlanabilir o yazı söyleyin olsun bitsin.

Benim kendi eğitici arkadaşlarımda bilirler,
karşılaştığımız öğretmen arkadaşlarımda görmüşlerdir
ben herkesten bu işi öğrenebilirim yeterki birşeyler öğretmeye gönüllü olsunlar

Açık söyliyeyim yazdıklarınızla öğretmen arkadaşlarımızla aramızı açmaya çalıştığınızı düşünüyorum sırf siz değil siz gibi birkaç arkadaşımız daha var bende bu garip tavır yüzünden öyle yazıyorum

demişsiniz ki "İstanbul Mem bizlerin hayrına yorumlayacak değil ya"
buyurun alın aynı yazıyı, siz de yaşayın aynı çaresizliği bizde rahatlayalım,

klavyeli düşünecekseniz isterseniz buradan düşünün nasıl yorumlayalım buradan söyleyin ben gerçekten ama gerçekten birşeyler öğretmenizi isterim.

hocam helal olsun valla üslubunuzu hiç bozmuyorsunuz. şahsen kendi adıma burada bizlerle iletişim halinde olduğunuz için teşekkür ediyorum. :alkis:

hadi istanbul fatihin kralı sensin. hala okuldayım şu an ve saat 16.24. sabah 7 den beri okuldayım. onaylansın şu btr de kurtulalım. vallahi havale geçireceğim herkes gitti ben hala okuldayım

muamma25' Alıntı:
hadi istanbul fatihin kralı sensin. hala okuldayım şu an ve saat 16.24. sabah 7 den beri okuldayım. onaylansın şu btr de kurtulalım. vallahi havale geçireceğim herkes gitti ben hala okuldayım
:) vala ben eve gectim şimdi.. ama web sayfasını güncelliyorum.. 29 Ekim ..

Evet yarın gene Liseye :) O değilde bende tam şansız insanım. Okul tercih ederken ben ikili öğretim değil sanıyordum. Halbuki ikili öğretim değilmiş. İki okulmuş :) Gündüz lise öğlen imamhatip. Zaten yalnız kendi okulumu istedim BTR görevinde de kafa yormak yoruyor artık beni. Şükür Bilişim ders sayım fazla. Dersi az olan arkdaşlara allah sabır versin. Bu arada İstanbuldaki bütün eğitici arkdaşlara da teşekkür ediyorum. Özellikle ist_koord hocam sayenizde bilgi edinebiliyoruz çabalıyorsunuz. Yapmak zorunda olmadığınız halde yükü üstleniyorsunuz zaten.

BBNET
Geri