haluk_erdeger' Alıntı:
Bu uygulamada sen nasıl kendi okulun dışında görevlendirme istemezsen seni görevlendiremeyebilirim diyebiliyorlar bu ne saçmalık .Kişilerin keyfine mi kalmış benim görevlendirmem?
Keşke tüm ilçedeki arkadaşlar toplanıp ortak bir karar alsaydık kimse başvuru yapmasaydı dımdızlak kalıp görürlerdi de...
Böyle birşey denmiyor maddeleri nasıl zorluyorsunuz arkadaşlar .
Ben olayı bir örnekle açıklayayım;
a öğretmeni bakırköy ilçesinde öğretmen olsun;
bakırköyde 11 tane Fatih Projesi okulu var;
bakırköy ilçesinde 20 tane BT rehber öğretmen olabilecek kişi var;
bu 20 kişinin 6'sı zaten Fatih okullarında geriye 14 öğretmen kalıyor; 20-6 = 14
11 Fatih Projesi okulundan 6'sında BT öğretmeni olduğu için 5 tane boş okul kalıyor; 11-6= 5
bu 14 öğretmen haberleşerek yada bilmeden hepsi aynı 3 okulu yazıyorlar ve tercihlerim dışında okulda görev istemiyorum seçeneği işaretliyorlar;
yazdıkları 3 okula ders saati, yakınlık vb. kriterlerine göre 3 öğretmen görevlendirilebiliyor;
kalan 5 okuldan 3 tanesine farklı okullardan öğretmenler görevlendirilince 2 okul boşta kalıyor ; 5-3= 2
kalan 14 öğretmenden 3 tanesi tercihlerine göre görevlendirilnce 11 öğrtmen tercihlerine gidemiyor ve tercih dışıda istemiyor ; 14-3 = 11
bu durumda
Fatih projesi olan 2 okul boşta kalır ve 11 öğretmen ikinci okula gitmek istemediğini belirtir , bakanlık yazısıda " Fatih Projesi okulları dolmadan diğer okullara görevlendirme yapılamaz" diyorsa
a) o ilçede hiç görevlendirme olmaz yeniden dilekçe alınır;
b) Ftih okulunda olan 6 ve ikinci okul istemiş olan 3 kişi görevlendirilir kalan 11 kişi görevlendirilmez ve onlara kalan iki okul belirtilerek yeniden dilekçe doldurmaları söylenir.