İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
iyide ben formatorlukte ewet yazıp 3 okul seçmiştim sadece kendi okulum oldu. yine aynı şey olacak diye yani sadece kendi okulmda olurum diye hayır dedim gönderdim. ne yani görev alamayıp formator mu kalacağım :verymad:
bu yuzden görevlendirme alamazsam içime oturur ya

muamma25' Alıntı:
iyide ben formatorlukte ewet yazıp 3 okul seçmiştim sadece kendi okulum oldu. yine aynı şey olacak diye yani sadece kendi okulmda olurum diye hayır dedim gönderdim. ne yani görev alamayıp formator mu kalacağım :verymad:
bu yuzden görevlendirme alamazsam içime oturur ya

öyle bi seçenek yok ki görev çıkmazsa öğretmen oluyorsun formatör görevlendirmesi iptal olacak btr oanyı geldiğinde

3 tane okul seçmişim göndermişim dah ne yapayım. başka okulda görev yapmak istemiyorum işaretledim diye görevlendirmem yapılmazsa haksızlık olur. yada o seçeneği hiç koymasalardı. ihtiyaç halinde başka okulda görevlendirilir diye bi madde ekleselerdi olup bitseydi.

arkadaşlar sultanbeyli de çalışıyorum ben ve başvuru yazısı bugün geldi inceledim ama ekdersi 18 saat alacağımız bile yazmıyor çoğu şey muaallak bütün ilçelere böyle mi gönderildi bu yazı neye göre ek ders isteyeceğiz ki biz

Hocam ek dersi 18 saat üzerinden alacağımız yazıyor ama şu şekilde: Bakanlığın ek dersle ilgili yönetmeliğinin 16. maddesi uyarınca ek ders alır diyor. O maddede 18 saat olarak belirtilmiş.

Bu uygulamada sen nasıl kendi okulun dışında görevlendirme istemezsen seni görevlendiremeyebilirim diyebiliyorlar bu ne saçmalık .Kişilerin keyfine mi kalmış benim görevlendirmem?
Keşke tüm ilçedeki arkadaşlar toplanıp ortak bir karar alsaydık kimse başvuru yapmasaydı dımdızlak kalıp görürlerdi de...

Zizu_' Alıntı:
Şimdiii iyi güzel de tutarsızlık var bu işte;
istbilfor.org sitesinde şöyle bir ibare var
başvuru yapmış öğretmenlerden tercihleri dışında görevlendirme istemeyenlerin BT Rehber Öğretmen olarak görevlendirilmeme ihtimali vardır.

Bunu neye göre yazdıklarını merak ediyorum. Bakanlıktan gelen yazıda böyle bir durum görünmüyor.
O zaman bizde bakanlık yazısını isteğimize göre değiştirelim, herkes istediği maddeyi koysun.
Şunu söyleyeyim aba altından sopa gösteriyorlar, böyle birşey yapamazlar.
Birileri bizimle senelerce oynuyor ve oynamaya devam ediyor.
Umarım bu oynayan kişiler gün gelir beterini kendileri görür, başka birşey demiyorum.

Amin hocam bende başka birşey diyemiyorum.

Müsteşar imzalı "Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi" yazısında yani ilgi tutulan yazıda zaten açıkca belirtmiş. "Görevlendirmelerde proje kapsamında kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır." ibaresi yer alıyor. İl memi suçlamak burda yersiz.

Ama anlaşılamayan noktalar var burada kurulumu tamamlanan yazıyor o listedeki kendi ilçemdeki okullara baktığımda kurulumu tamamlanan değil daha yeni başlanılan okullar da var. Bunu açıklayabilecek birisi var mı? Mademki o yazıyı ilgi alıyorsun birini yapıp diğerini yapmamak olmaz. Oradaki kurulumu tamamlanmamış tüm okullar çıkarılmalıydı. Benim anladığım işine geldiği gibi yarısını al yazının yarısını alma ohh ne güzel. İş öğretmeni yukuşa sürmek oldummu istediğin kelimeyi çıkartıp önüne koyuyorsun.

orebro' Alıntı:
kily' Alıntı:
yuh o ne ya öyle saat mi olur btcilerin tamamını bekar falan mı zannediyor bunlar??

yok hocam bizi çok seviyorlar, hep bizim iyiliğimizi düşünüyorlar ya ondan böyle..

şu açıdan baktığımızda aslında kursu düzenleyenler haklılar: akşam ücreti.. 30 saatlik kurs.. iyi ek ders eder.. kurs hocası, okul müdürü, şube müdürü el ele verip doldurun cepleri.. biz 30 öğretmen sabahtan akşama kadar okulumuzda çalışıp akşam da ücret almaksızın kursa geliriz nasıl olsa..
Hocam eğer kursu bir Eğitici BT formatör Öğretmen verecekse o saatte başlayan kurstan ücret alamaz bu bir;
Hizmetiçi eğitimlerde okul müdürü ve şube müdürüne zaten ücret verilmiyor son 7 senedir o iş kalktı o yüzden kimse okulunda kurs istemiyor bu iki;
size kursa gelecek adam ilçede bütün gün çalışıp birde akşam 9:30 a kadar sizinle kurs vermek istiyorsa büyük ihtimalle psikolojik sorunları vardır ki bizim ekibimizde böyle biri yok.

Ama bu yazı eğitim-öğretim aksamasın diye yapılmışsa;
bunlar BT öğretmeni dersleri var o günlerde derslerini aksatmayalım;
toplantılar bilgimiz yok bize niye bilgi vermiyorsunuz diye veryansın ediyorlar eee derslerinin en az diğer dersler kdar önemli olduğunuda söylüyrlar haklılar
o zaman hem derslerini aksatmayıp hemde bilgi vermemiz için ilçemizdeki en uygun saat 16:30'da başlamasıdır diye düşünmüşlerse;
ama ben o saatte gelmesem okul saatlerinde gelsem dersleri koy gitsin girmesemde olur geç çıkmasam diye arkadaşımız zümresiyle çelişmiş olur değil mi ya.

haluk_erdeger' Alıntı:
Bu uygulamada sen nasıl kendi okulun dışında görevlendirme istemezsen seni görevlendiremeyebilirim diyebiliyorlar bu ne saçmalık .Kişilerin keyfine mi kalmış benim görevlendirmem?
Keşke tüm ilçedeki arkadaşlar toplanıp ortak bir karar alsaydık kimse başvuru yapmasaydı dımdızlak kalıp görürlerdi de...
Böyle birşey denmiyor maddeleri nasıl zorluyorsunuz arkadaşlar .

Ben olayı bir örnekle açıklayayım;

a öğretmeni bakırköy ilçesinde öğretmen olsun;

bakırköyde 11 tane Fatih Projesi okulu var;
bakırköy ilçesinde 20 tane BT rehber öğretmen olabilecek kişi var;
bu 20 kişinin 6'sı zaten Fatih okullarında geriye 14 öğretmen kalıyor; 20-6 = 14
11 Fatih Projesi okulundan 6'sında BT öğretmeni olduğu için 5 tane boş okul kalıyor; 11-6= 5

bu 14 öğretmen haberleşerek yada bilmeden hepsi aynı 3 okulu yazıyorlar ve tercihlerim dışında okulda görev istemiyorum seçeneği işaretliyorlar;
yazdıkları 3 okula ders saati, yakınlık vb. kriterlerine göre 3 öğretmen görevlendirilebiliyor;

kalan 5 okuldan 3 tanesine farklı okullardan öğretmenler görevlendirilince 2 okul boşta kalıyor ; 5-3= 2
kalan 14 öğretmenden 3 tanesi tercihlerine göre görevlendirilnce 11 öğrtmen tercihlerine gidemiyor ve tercih dışıda istemiyor ; 14-3 = 11

bu durumda
Fatih projesi olan 2 okul boşta kalır ve 11 öğretmen ikinci okula gitmek istemediğini belirtir , bakanlık yazısıda " Fatih Projesi okulları dolmadan diğer okullara görevlendirme yapılamaz" diyorsa

a) o ilçede hiç görevlendirme olmaz yeniden dilekçe alınır;
b) Ftih okulunda olan 6 ve ikinci okul istemiş olan 3 kişi görevlendirilir kalan 11 kişi görevlendirilmez ve onlara kalan iki okul belirtilerek yeniden dilekçe doldurmaları söylenir.

Teachnologist' Alıntı:
Müsteşar imzalı "Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi" yazısında yani ilgi tutulan yazıda zaten açıkca belirtmiş. "Görevlendirmelerde proje kapsamında kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır." ibaresi yer alıyor. İl memi suçlamak burda yersiz.

Ama anlaşılamayan noktalar var burada kurulumu tamamlanan yazıyor o listedeki kendi ilçemdeki okullara baktığımda kurulumu tamamlanan değil daha yeni başlanılan okullar da var. Bunu açıklayabilecek birisi var mı? Mademki o yazıyı ilgi alıyorsun birini yapıp diğerini yapmamak olmaz. Oradaki kurulumu tamamlanmamış tüm okullar çıkarılmalıydı. Benim anladığım işine geldiği gibi yarısını al yazının yarısını alma ohh ne güzel. İş öğretmeni yukuşa sürmek oldummu istediğin kelimeyi çıkartıp önüne koyuyorsun.
Hocam kurulumu tamamlanmamış okulu söylerseniz onu listeden çıkarabiliriz elbette orada bir sıkıntı olmaz.

ist_koord' Alıntı:
haluk_erdeger' Alıntı:

bu 20 kişinin 6'sı zaten Fatih okullarında geriye 14 öğretmen kalıyor; 20-6 = 14
11 Fatih Projesi okulundan 6'sında BT öğretmeni olduğu için 5 tane boş okul kalıyor; 11-6= 5

bu 14 öğretmen haberleşerek yada bilmeden hepsi aynı 3 okulu yazıyorlar ve tercihlerim dışında okulda görev istemiyorum seçeneği işaretliyorlar;
yazdıkları 3 okula ders saati, yakınlık vb. kriterlerine göre 3 öğretmen görevlendirilebiliyor;

kalan 5 okuldan 3 tanesine farklı okullardan öğretmenler görevlendirilince 2 okul boşta kalıyor ; 5-3= 2
kalan 14 öğretmenden 3 tanesi tercihlerine göre görevlendirilnce 11 öğrtmen tercihlerine gidemiyor ve tercih dışıda istemiyor ; 14-3 = 11

bu durumda
Fatih projesi olan 2 okul boşta kalır ve 11 öğretmen ikinci okula gitmek istemediğini belirtir , bakanlık yazısıda " Fatih Projesi okulları dolmadan diğer okullara görevlendirme yapılamaz" diyorsa

b) Ftih okulunda olan 6 ve ikinci okul istemiş olan 3 kişi görevlendirilir kalan 11 kişi görevlendirilmez ve onlara kalan iki okul belirtilerek yeniden dilekçe doldurmaları söylenir.
çok güzel açıkladınız hocam bu açıklama biraz rahatlattı çünkü ben 2. okul istememiştim ve okulum fatih projesi okulundan değildi tedirgindim sizin seçenekler iyi geldi :) ama tabi inşallah sızin a ve b şıkkını uygulamaya koyarlar :)

ist_koord' Alıntı:
haluk_erdeger' Alıntı:

bu durumda

peki hocam son soru kalan 9 kişi kendi okulunda BTR olarak kalırmı? sadece mevzuyu gerçekten anlamak için soruyorum kusura bakmayın :)

ngezen' Alıntı:
çok güzel açıkladınız hocam bu açıklama biraz rahatlattı çünkü ben 2. okul istememiştim ve okulum fatih projesi okulundan değildi tedirgindim sizin seçenekler iyi geldi :) ama tabi inşallah sızin a ve b şıkkını uygulamaya koyarlar :)

Hocam arkadaşlarımız yer yer tersini düşünsede il memde kimse ama öğretmenlere nasıl zarar veririz gibi rüyalara dalmazlar. Yazıların gereği yapılır,

şimdi sizinle yer değiştirelim
benim okulum Fatih Projesi okulu değil ve 2. okul istemedim,
ayrıca ilçemdeki kalan 20 kişide 2. okul istemedi,
ilçede Fatih Projesi olan 10 okulda görevlendirme yok;

sizde il milli eğitimdesiniz ve Fatih okulları boşken diğelerine görevlendirme yapılmaz yazdığı için beni ve ilçemde 2. okul istemeyen 20 kişiyi görevlendirmediniz bu noktada süreç buraya geldi diye kim suçlanabilir ki.

:)

En başından beri söylediğim gibi umarım herkes için hayırlısı olur.

tekrar yazıyım, yazmıştım bunu daha önce
madem bu fatih bu kadar önemli neden bu okullara
norm düzenleme dönemlerinde BT normu açmıyorlar yada neden
BT normu açın diye bir öneri sunmuyorlar merak ediyorum.
Bir il milli eğitim müdürü, okul müdürlerine böyle bir öneride
bulunsa zaten hayır diyecek bir müdür olmaz..
Peki ilerde orta okullara yada mesleklere ilkokullara bunu kurduklarında
bu atama şekline göre BT cilerin sayıları yine okul sayısından az olucak
ve bu görevlendirme şekline göre herkese 2-3 okul verecekler gez babam gez.

eemree' Alıntı:

çok haklısın hocam hem bizim norm problemimiz çözülmüş olur hem de okullar daha verimli olabilecek kendi BT Rehberine sahip olmuş olur ..

eemree' Alıntı:
Keşke bunu akıl edebilseler ya da yapmak isteseler. Devletin o kadar parası çar çur edilirken gören olmaz. Her okulu bir BT öğretmeni verecek olsalar ülke sanki ülke batacak. Hem norm sorunumuz çözülür hem atama bekleyen arkadaşlar atanır hem de tayinlerde daha fazla sirkülasyon olur. Eldeki BT öğretmenlerini 2-3 okulda kullanarak tasarruf ettiklerini ve verim alabileceklerini sanıyorlar.
2009-2010 lara kadar tüm liselerde 9. sınıfta 2 saat zorunlu BT dersi vardı. Özellikle genel liselerde 9. sınıf şube sayısı fazla olduğu için bir öğretmene yetecek kadar ders çıkıyordu. İlköğretimdeki gibi seçmeli hale getirilince liselerdeki öğretmenler de norm fazlası oldu, geçebilen TEF li ise meslek lisesine, BÖTE li ise halk eğitime-ilköğretime geçti. Liselerde BT öğretmeni kalmadı. Aynı plansızlıkla Fatih projesine de önce liselerden başladılar. O kadar BT öğretmenini kaçırırken umursamadılar. Şimdi de dersi normu olmayan yere zorla görevlendirme yapıyorlar.

ist_koord' Alıntı:
orebro' Alıntı:
kily' Alıntı:
yuh o ne ya öyle saat mi olur btcilerin tamamını bekar falan mı zannediyor bunlar??

yok hocam bizi çok seviyorlar, hep bizim iyiliğimizi düşünüyorlar ya ondan böyle..

şu açıdan baktığımızda aslında kursu düzenleyenler haklılar: akşam ücreti.. 30 saatlik kurs.. iyi ek ders eder.. kurs hocası, okul müdürü, şube müdürü el ele verip doldurun cepleri.. biz 30 öğretmen sabahtan akşama kadar okulumuzda çalışıp akşam da ücret almaksızın kursa geliriz nasıl olsa..
Hocam eğer kursu bir Eğitici BT formatör Öğretmen verecekse o saatte başlayan kurstan ücret alamaz bu bir;
Hizmetiçi eğitimlerde okul müdürü ve şube müdürüne zaten ücret verilmiyor son 7 senedir o iş kalktı o yüzden kimse okulunda kurs istemiyor bu iki;
size kursa gelecek adam ilçede bütün gün çalışıp birde akşam 9:30 a kadar sizinle kurs vermek istiyorsa büyük ihtimalle psikolojik sorunları vardır ki bizim ekibimizde böyle biri yok.

toplantılar bilgimiz yok bize niye bilgi vermiyorsunuz diye veryansın ediyorlar eee derslerinin en az diğer dersler kdar önemli olduğunuda söylüyrlar haklılar
o zaman hem derslerini aksatmayıp hemde bilgi vermemiz için ilçemizdeki en uygun saat 16:30'da başlamasıdır diye düşünmüşlerse;
ama ben o saatte gelmesem okul saatlerinde gelsem dersleri koy gitsin girmesemde olur geç çıkmasam diye arkadaşımız zümresiyle çelişmiş olur değil mi ya.

sayın hocam sizin iyi niyetinizden hiç şüphem yok lakin bu kursu düzenleyenler için maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. zira ifade ettiğiniz gibi 16:30'dan sonra akşam vakti, mesai saatleri dışında kurs planlayan kişinin çeşitli sorunları vardır.. ya da bu şekilde düzenlenmesinden bir çıkarı vardır..

yukarıda bir ve iki diyerek ifade ettiğiniz kursu veren ebitefonun, düzenleyen okul müdürü ve şube müdürünün ücret alamayacağına ilişkin görüşlerinize, kurs yazısının kaymakamlık olurunda yer alan paragraf ile yanıt vereceğim:

"Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde; belirtilen faaliyette görevlendirilen kurs görevlisi ücretinin okul - kurum müdürlüğünün 2012 mali yılı harcama kaleminden ödenmesini olurlarınıza arz ederim.. "

gördüğünüz gibi kaymakam oluru ile ücret ödemesi yapılacak kurs görevlilerine.. sorun burada ücretin ödenip ödenmemesi de değil.. ücret alan kişiler bunu rahatlıkla yiyebiliyorlarsa bu kendi sorunlarıdır..

burada esas mesele kursun mesai saatleri dışında düzenlenmesidir.. sabah ilk saat dersimiz varsa 7:30'da ders başı yapacağız.. ders yoksa formatörlük gereği 08:00'de işbaşı.. okuldaki mesaimizin ardından 21:00'a kadar da kursta olacağız.. 13- 14 saatlik bir çalışmadan bahsediyoruz yani.. bu her yönden yanlış bir uygulamadır ve diğer ilçelerdeki arkadaşlarımızın da başına gelmeden bu yanlıştan dönülmelidir.. algoritma - matematik - mantık bilen insanlarız.. akıl mantık sahibi her insan buradaki yanlışlığı fark eder ve bu nedir, neyin nesidir diye de sorar!..

bdogretim' Alıntı:
ist_koord hocam,
Bu dönem başında yapıldığı gibi neden yakınlık ve ders saati sayısına bakılarak haftanın 2 günü 2. bir okul için görevlendirme yapılmıyor. Yeni yazıda bunu engelleyen bir durum yok sanırım.
Diğer dönemde de görev almayan diğer arkadaşlar görevlendirilir. Ve bu şekilde yapılmazsa, Fatih Projesi kurulumu yapılmayan okular boşken kendi okulumuzda görevlendirme yapılamayacağı için buna kimse itiraz etmez sanırım.
Neden bu şekilde yapmıyorsunuz.
Hocam örneğimizde tercihim dışında görevlendirilmek istemiyorum işaretleyenlerle ilgiliydi ve en kötü senaryoyu düşündük, zaten sizler tercihiniz dışında görevlendirilmek istediğinizi belirtmişseniz dediğiniz kriterlere göre görevlendirilme yapılır ve sorun kalmaz.
Ama öğretmen beni tercihim dışında görevlendirilmeyin demiş ne yapalım bütün ilçenin iyiliğini düşünüp yakındaki X öğretmenini görevlendirip tüm arkadaşların görevlendirilebilmesini mi sağlayalım,
sizce bu şekilde görevlendirilen X öğrtmeni evet ilçenin iyiliği için doğrusu buydu der mi ,
yoksa il milli eğitimi arayıp vay efendim beni görevlendirmeseydiniz, kimseyi de görevlendiremezseniz görevlendiremeyin bütün ilçenin yükünü ben mi çekeceğim, bu mevzuata uygun değil vb. laflar mı söyler,

kusura bakmayın hocam ben gecenin 10:30'unda hala Ftih Projesi kurulumları için uğraşırken öğretmenlerin kaprisleri ile de uğraşamam,
mevzu çok basit ilçede kaç öğretmensiniz 20 toplanın bir araya hangi okullar belli zaten boş olanları 3-5 paylaşın,
anlatın birbirinize benim dersim fazla, ben hastayım, benim sınıfım şöyle onun köşesi böyle diye ikna edin,
tüm okullarda birisi olsun sorunda kalmasın.

eemree' Alıntı:
Emre hocam daha öncede yazmıştım bunu kim söyliyecekse Fatih Projesi için ona söylede 1 seneden fazladır millet anadolu lisesi sınavını kazandı onu açsalar bile Fatih Projesi rahatlar
ama anadolu liseleri atamaları olmadan norm artmış artmamış bir çözüm yok,

Böylece sana yada bunu kim söyletebilrise/yaptırtabilirse ona sırf BTciler değil bilcümle branşlar minnettar olur.

orebro' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
orebro' Alıntı:
kily' Alıntı:

sayın hocam sizin iyi niyetinizden hiç şüphem yok lakin bu kursu düzenleyenler için maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. zira ifade ettiğiniz gibi 16:30'dan sonra akşam vakti, mesai saatleri dışında kurs planlayan kişinin çeşitli sorunları vardır.. ya da bu şekilde düzenlenmesinden bir çıkarı vardır..

yukarıda bir ve iki diyerek ifade ettiğiniz kursu veren ebitefonun, düzenleyen okul müdürü ve şube müdürünün ücret alamayacağına ilişkin görüşlerinize, kurs yazısının kaymakamlık olurunda yer alan paragraf ile yanıt vereceğim:

"Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde; belirtilen faaliyette görevlendirilen kurs görevlisi ücretinin okul - kurum müdürlüğünün 2012 mali yılı harcama kaleminden ödenmesini olurlarınıza arz ederim.. "

gördüğünüz gibi kaymakam oluru ile ücret ödemesi yapılacak kurs görevlilerine.. sorun burada ücretin ödenip ödenmemesi de değil.. ücret alan kişiler bunu rahatlıkla yiyebiliyorlarsa bu kendi sorunlarıdır..

burada esas mesele kursun mesai saatleri dışında düzenlenmesidir.. sabah ilk saat dersimiz varsa 7:30'da ders başı yapacağız.. ders yoksa formatörlük gereği 08:00'de işbaşı.. okuldaki mesaimizin ardından 21:00'a kadar da kursta olacağız.. 13- 14 saatlik bir çalışmadan bahsediyoruz yani.. bu her yönden yanlış bir uygulamadır ve diğer ilçelerdeki arkadaşlarımızın da başına gelmeden bu yanlıştan dönülmelidir.. algoritma - matematik - mantık bilen insanlarız.. akıl mantık sahibi her insan buradaki yanlışlığı fark eder ve bu nedir, neyin nesidir diye de sorar!..
Hocam bu eğitimleri almanız gerekiyor,
eee derslerinide var ve biliyorum ki önemli siz teklifinizi getirin ne yapılabilir.

Resmi yazınıza gelince :)
Zeytinburnu ilçesinde bizim eğiticimiz yok başka ilçeden paylaşımlı geliyor kursu eğer o açacaksa
google da eğitici formatörler 08.08.21012 onay diye yazın çıkan belgede çalışma esaslarına bakın 16:30'da açılacak kurs için bakanın bunlara ücret vermeyeceksiniz dediğini görürsünüz.
Bakanın ücret veremezsin dediğine kaymakam ücret verin diyorsa o kısmı farkı ile geri iade edilirken Eğitici arkadaşımız ile mal müdürü düşünürler sanırım. :)

Ha kursu bir eğitici değilde başka birisi veriyorsa ona birşey diyemiyorum.

Bu arada eğitim-öğretime zarar vermeden gelecek kurs teklifinizi beliyor olacağım. :)

ist_koord' Alıntı:
eemree' Alıntı:
Emre hocam daha öncede yazmıştım bunu kim söyliyecekse Fatih Projesi için ona söylede 1 seneden fazladır millet anadolu lisesi sınavını kazandı onu açsalar bile Fatih Projesi rahatlar

Böylece sana yada bunu kim söyletebilrise/yaptırtabilirse ona sırf BTciler değil bilcümle branşlar minnettar olur.

Hocam sizde tahmin edersiniz ki diğer okullarda olduğu gibi AL ve düz liselerde de normumuz az
AL atamalarında durum %95 şöyle olucak AL de çalışan ama AL kadrosunda olmayan BTcilerin yerine
sınava giren BTci atancak sınav puanına göre.Yani sizin dediğiniz gibi Fatih projesini rahatlatmaz
BT ciler adına yer değiştirme yeni norm fazlaları yaratma olucak.Atanan okuldakini fazla yapacak.
Ha norm fazlaları Fatihi rahatlatır 2. okula onlar gider diyorsanız o başka.
Yani norm artışı olmalı sonra atama yapılmalı. Bakan kasımda atama yapılacağını söylediği için ben böyle yazıyorum.
ve bence bunu diyecek kişi bence il mem müdürleridir. Bakanlığın bize bakışı belli zaten.
Ben zaten önüme çıkan her yetkiliye bu durumu anlatıyorum Norm olayımızı.
Ben üstüme düşeni yapıyorum bugün müfettişler vardı söyledim geçen yine başka bir müfettişe şube müdürlerine vs vs vs
beni dinleyen kim varsa yani. Yukarıya iletirler mi, yukarıdakiler kendi düşür mü onu bilmiyorum.

ist_koord' Alıntı:
orebro' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
orebro' Alıntı:
kily' Alıntı:

Hocam bu eğitimleri almanız gerekiyor,
eee derslerinide var ve biliyorum ki önemli siz teklifinizi getirin ne yapılabilir.

Resmi yazınıza gelince :)
Zeytinburnu ilçesinde bizim eğiticimiz yok başka ilçeden paylaşımlı geliyor kursu eğer o açacaksa
google da eğitici formatörler 08.08.21012 onay diye yazın çıkan belgede çalışma esaslarına bakın 16:30'da açılacak kurs için bakanın bunlara ücret vermeyeceksiniz dediğini görürsünüz.
Bakanın ücret veremezsin dediğine kaymakam ücret verin diyorsa o kısmı farkı ile geri iade edilirken Eğitici arkadaşımız ile mal müdürü düşünürler sanırım. :)

Ha kursu bir eğitici değilde başka birisi veriyorsa ona birşey diyemiyorum.

Bu arada eğitim-öğretime zarar vermeden gelecek kurs teklifinizi beliyor olacağım. :)

değerli hocam bahsettiğiniz onay yazısında çalışma esaslarının 5. maddesi FATİH PROJESİ kapsamındaki kursların mesai saatleri içerisinde verilmesinden bahsetmekte..
6. maddede ise hizmet içi eğitim faaliyetlerinden ayrıca ders ücreti ödenmez diyor ancak cümlenin başında "mesai saatleri içerisinde" ifadesi yer almakta.. yani bakan "ücret vermeyin" derken mesai saatleri içinde düzenlenen kursları kastediyor.. işte bu yüzden tekrar diyorum ki bu kursun mesai saatleri dışında düzenlenmesinde bir çıkar olmalı..

ayrıca 5. maddedeki ifadeye göre kursun mesai saatleri dışında düzenlenmesi ebitefo çalışma esaslarına aykırı.. yani bu açıdan da bir yanlışlık var uygulamada..

şunu tekrar belirteyim: ders ücreti verilmiş verilmemiş umurumda değil.. ücreti alan kişiyi bağlar bu mesele..

beni ilgilendiren kurs saatleri.. bu konuda çözüm getirmek çok da bir cin fikirlilik gerektirmiyor.. kurs katılımcı listesinde 26 öğretmen var.. acaba kaçımızın öğleden sonra dersi var ve toplamda kaç saat var?? derslerimizin büyük bir çoğunluğu 6,7 ve 8. sınıflara.. bu sınıf kademeleri sabahçı.. ortaokula dönüştürülen okullarda 5. sınıfların bir kısmı öğleci.. öğleden sonra okutulan ders miktarı sabah okutulan ders miktarının yanında çok çok küçük kalıyor.. kursların öğleden sonra düzenlenmesi durumunda bir kaç saatlik ders aksayacak.. eğitim öğretim aksamasın diye kursun akşam düzenlenmesi yorgan için pire yakmaya benziyor..

ayrıca eğitim öğretim aksamasın diye kimsenin bizim hayatımızı aksatmaya da hakkı yok.. hocam ömür boyu değil ya sadece 1 hafta demeyin.. 1 gün bile olsa yapılan yanlıştır.. burada 13- 14 saatlik bir günlük çalışmadan bahsediyoruz.. sonuçta sınıf öğretmeni değiliz biz.. gün boyu çalışıyoruz ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak yoruluyoruz.. üzerine bir de 5 saatlik bir kurs gelince oluşacak yorgunluğu düşünün.. kurs böyle olunca bizim iyiliğimiz için, bize bir şeyler aktarmak için değil de bizi cezalandırmak için veriliyormuş gibi sanki.. bir de ailelerimizi.. sonuçta kimimiz evli, kimimiz çocuk sahibi.. kimin ne hakkı var kendimize ve ailemize ait olan zamanımızı almaya?

son olarak anayasanın 18. maddesi "angarya yasaktır" der.. bir müsteşar "eğitim öğretim aksamayacak şekilde" yazdı diye bu kursları mesai saatleri dışında düzenleyip anayasayı çiğneyemeyiz.. bunu da hatırlatmak istedim..

insandan yana bir çözüm arıyorsak bulmak hiç de zor değil aslında.. ama sanırım bir kaç kişiye fayda sağlayan yöntemi uygulamak daha kolay..

(sayın hocam bu arada bu kursu ebitefo veriyor)

ist_koord' Alıntı:
haluk_erdeger' Alıntı:

bu durumda

teşekkür ederim hocam bu bilinmeyenli denkleme açıklık getirdiğiniz için.. :D
ben ne olur ne olmaz yine de tercih dışını kabul ettim. zaten kasım 1 itibariyle yeni görevlar başlayacak sanırım... 25 ocak a kadar üç ay dersek 12 hafta eder.. o da toplamda haftada 2 günden toplamda 24 gün eder, gideceğimiz iki günlük okul için bu kadar mevzu bahis yapıp büyütmemek gerek..

ama benim tavsiyem bu görevlendirmeleri daha adilane yapmak, yada birçok arkadaşın dediği gibi bu liselere BT normu açmak sorunu kökten çözecektir...

eemree' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
eemree' Alıntı:

Hocam sizde tahmin edersiniz ki diğer okullarda olduğu gibi AL ve düz liselerde de normumuz az
AL atamalarında durum %95 şöyle olucak AL de çalışan ama AL kadrosunda olmayan BTcilerin yerine
sınava giren BTci atancak sınav puanına göre.Yani sizin dediğiniz gibi Fatih projesini rahatlatmaz
BT ciler adına yer değiştirme yeni norm fazlaları yaratma olucak.Atanan okuldakini fazla yapacak.
Ha norm fazlaları Fatihi rahatlatır 2. okula onlar gider diyorsanız o başka.
Yani norm artışı olmalı sonra atama yapılmalı. Bakan kasımda atama yapılacağını söylediği için ben böyle yazıyorum.
ve bence bunu diyecek kişi bence il mem müdürleridir. Bakanlığın bize bakışı belli zaten.
Ben zaten önüme çıkan her yetkiliye bu durumu anlatıyorum Norm olayımızı.
Ben üstüme düşeni yapıyorum bugün müfettişler vardı söyledim geçen yine başka bir müfettişe şube müdürlerine vs vs vs
beni dinleyen kim varsa yani. Yukarıya iletirler mi, yukarıdakiler kendi düşür mü onu bilmiyorum.
Hocam öncelikle şurada anlaşamıyoruz ki; :)
Bu Fatih Porjesi okullarının büyük çoğunluğu Anadolu yada Fen lisesi vb. oralara ilk atama herhangi bir branştan atama yapılıyormu ki?
İster Fatih Projesi olsun ister Sultan Süleyman sen 50 branşı direkt Sınavlı okula atamayıp bir branşı atarsan,
o bakana da demediklerni bırakmazlar o branşında zaten yokmuş gibi bir sürü düşmanı olur.

Empati deneyelim mesela Genç Osman projesi diye milli eğitimin çok önemli bir projesi olsun ve BT öğretmenlerini direkt atamadıkları halde Resim öğretmenlerini ilk atama anadolu liselerine atasınlar,
kaç tane meslektaşımız evet bu proje için resim öğretmenlerine atama hakkı vermek gerek yada kaç tane meslektaşımız o seneki bütün atama kontenjanını resim öğretmenlerine verdiler diye evet doğrusu buydu der onu bir tartalımmı hocam.

Haaa bana ne ben kendi branşıma bakarım başka branşa empatiyle falan işim olmaz diyorsanız,
başka branşlara empati kuramayan diğer branşlarla aynı gruptayız demek olur.

orebro' Alıntı:
değerli hocam bahsettiğiniz onay yazısında çalışma esaslarının 5. maddesi FATİH PROJESİ kapsamındaki kursların mesai saatleri içerisinde verilmesinden bahsetmekte..
6. maddede ise hizmet içi eğitim faaliyetlerinden ayrıca ders ücreti ödenmez diyor ancak cümlenin başında "mesai saatleri içerisinde" ifadesi yer almakta.. yani bakan "ücret vermeyin" derken mesai saatleri içinde düzenlenen kursları kastediyor.. işte bu yüzden tekrar diyorum ki bu kursun mesai saatleri dışında düzenlenmesinde bir çıkar olmalı..

ayrıca 5. maddedeki ifadeye göre kursun mesai saatleri dışında düzenlenmesi ebitefo çalışma esaslarına aykırı.. yani bu açıdan da bir yanlışlık var uygulamada..

şunu tekrar belirteyim: ders ücreti verilmiş verilmemiş umurumda değil.. ücreti alan kişiyi bağlar bu mesele..

beni ilgilendiren kurs saatleri.. bu konuda çözüm getirmek çok da bir cin fikirlilik gerektirmiyor.. kurs katılımcı listesinde 26 öğretmen var.. acaba kaçımızın öğleden sonra dersi var ve toplamda kaç saat var?? derslerimizin büyük bir çoğunluğu 6,7 ve 8. sınıflara.. bu sınıf kademeleri sabahçı.. ortaokula dönüştürülen okullarda 5. sınıfların bir kısmı öğleci.. öğleden sonra okutulan ders miktarı sabah okutulan ders miktarının yanında çok çok küçük kalıyor.. kursların öğleden sonra düzenlenmesi durumunda bir kaç saatlik ders aksayacak.. eğitim öğretim aksamasın diye kursun akşam düzenlenmesi yorgan için pire yakmaya benziyor..

ayrıca eğitim öğretim aksamasın diye kimsenin bizim hayatımızı aksatmaya da hakkı yok.. hocam ömür boyu değil ya sadece 1 hafta demeyin.. 1 gün bile olsa yapılan yanlıştır.. burada 13- 14 saatlik bir günlük çalışmadan bahsediyoruz.. sonuçta sınıf öğretmeni değiliz biz.. gün boyu çalışıyoruz ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak yoruluyoruz.. üzerine bir de 5 saatlik bir kurs gelince oluşacak yorgunluğu düşünün.. kurs böyle olunca bizim iyiliğimiz için, bize bir şeyler aktarmak için değil de bizi cezalandırmak için veriliyormuş gibi sanki.. bir de ailelerimizi.. sonuçta kimimiz evli, kimimiz çocuk sahibi.. kimin ne hakkı var kendimize ve ailemize ait olan zamanımızı almaya?

son olarak anayasanın 18. maddesi "angarya yasaktır" der.. bir müsteşar "eğitim öğretim aksamayacak şekilde" yazdı diye bu kursları mesai saatleri dışında düzenleyip anayasayı çiğneyemeyiz.. bunu da hatırlatmak istedim..

insandan yana bir çözüm arıyorsak bulmak hiç de zor değil aslında.. ama sanırım bir kaç kişiye fayda sağlayan yöntemi uygulamak daha kolay..

Hocam biri kaymakama yada ebitefoya söylesin 16:30 mesai saatidir o kursun ücreti alınmaz bari 1 dakika iler alsalarmış :)

anayasanın 18. maddesi mantığınızı da sevdim
evim var benim iki-üç saat ders için tüm öğretmenleri yakma cümlesinide,
eğer dersimizin önemli olduğunu düşünüyorsanız 3 saat ders bir sınıf 40 kişi desen 120 kişinin mağduriyeti demektir,

hocam bilgisayar dersi bu olsa ne olur olmasa ne olur dersen
bende sana merhaba sayın bakanım der saygı duyarım ama bu forum sayfalarındaki ateşli ders savunucuları ağır konuşabilir haberin olsun. :)

ist_koord' Alıntı:
orebro' Alıntı:

Hocam biri kaymakama yada ebitefoya söylesin 16:30 mesai saatidir o kursun ücreti alınmaz bari 1 dakika iler alsalarmış :)

anayasanın 18. maddesi mantığınızı da sevdim
evim var benim iki-üç saat ders için tüm öğretmenleri yakma cümlesinide,
eğer dersimizin önemli olduğunu düşünüyorsanız 3 saat ders bir sınıf 40 kişi desen 120 kişinin mağduriyeti demektir,

hocam bilgisayar dersi bu olsa ne olur olmasa ne olur dersen
bende sana merhaba sayın bakanım der saygı duyarım ama bu forum sayfalarındaki ateşli ders savunucuları ağır konuşabilir haberin olsun. :)

sondan başlayayım da yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırayım.. "sınıf öğretmeni değiliz biz" şeklindeki cümlemden dolayı sanırım yukarıdaki yorumu yaptınız.. yanlış anlaşılmayayım.. sınıf öğretmenleri gibi yarım gün değil, tam gün mesai yapıyoruz demek istedim.. yoksa bahsettiğiniz ateşli ders savunucularından biri de benim..

şu konuda da yanlış düşünüyorsunuz.. yukarıda örneğini verdiğiniz 120 kişiyi mağdur eden ben olmuyorum bakın.. bu kursu almak zorundayız değil mi?? peki bu zorunluluğu ortaya koyan kim?? meb.. öyleyse kursu zorunlu kılanlar kimseyi mağdur etmeyecek şekilde kurs planlamasını da bir zahmet yapmak zorundalar.. çözüm arandıktan sonra çok bulunur.. burada sorun çözüm aranmaması ve önümüze konulanın doğru kabul edilip boyun eğilmesidir..

sevdim dediğiniz anayasanın 18. maddesinde iki kelimelik bir ifade var.. "Angarya yasaktır." bu kadar net.. TDK da angaryayı "Bir kimseye veya bir topluluğa zorla, ücret vermeden yaptırılan iş, yüklenti" olarak tanımlamakta.. mesai dışında düzenlendiği halde katılımcılara ücret verilmeyen hizmet içi eğitimler için 18. madde öne sürülerek açılmış yüzlerce dava var.. inceleyebilirsiniz..

İst_koord hocam.. Bu fatih projesi okulları ilçe ilçe listeler kesinleştirilip sizlerin önüne gelse daha sağlıklı olmazmı idi.. Sonuçta ilçede ki eğitici arkadaşlar hangi bt öğretmeninin hangi okullarda görev alabileceğini nerede kim olduğunu biliyor ve de zaten sürekli tel ile iletişim halinde ..Belkide böyle bir çalışmanız vardır da haberim yoktur. Yoksa bu kadar dilekçe işinin içinden nasıl çıkıyorsunuz mesele.. :D

rehber öğretmenler dünya kaadar kurslara gidiyolar ve bunların hepsi mesai saati içinde oluyor.
ama üvey evlatlarız bizler gerekirse hafta sonu bile verirler canları nasıl isterse...

BBNET
Geri