İsmimi Değiştirmek veya İsim Ekletmek İstiyorum

Kodla Büyü
Hocam çok basit bi iş, Adliye ye gidin, arzuhalciler dilekçeyi yazar. mahkeme tarihi belli olur gidip işinizi halledersiniz. 2 arkadaşım yılalr önce değiştirdi. bir şahit istediler. ikisi de biribirinin şahidi oldu. iki arkadaş da değiştirdi. yani resmi olarak 1 ayda yeni kimliklerini aldılar....
 
isim ekletmenin masrafı nedir bilen varmı.dilekçe yazdırdım verirken 178 tl dediler fakat sonra bi kısmını geri alırsnız falan dediler ne kadar geri alırım yada alırmıyım konu hakkında bilgisi olan yardım edebilirmi.
 
hocam avukat falan tutmanıza hiç gerek yok öncelikle dilekçe ile asliye hukuk mahkemesine başvuruyorsunuz mahkeme günü 2 tane şahit yanınızda götürmeyi unutmayın neden değiştirmek istediğinize dair şahitler bunlar.... maddi olarak bir külfetide yok çok az bir para gidiyor... 2-3 ay gibi bir zaman zarfında değişir....
 
bi arkadaşımın soyadı AZGINBÖCÜ idi, değiştirmesi kolay oldu.
mahkemede "hoşuma gitmiyor" gibi ifade kullanmayın hocam, hakim tersleyebilir. otobüste bayan yanı yazılması, resmi evrakta sehven bayan ifadesinin kullanılması, otel rezervasyonunda bayan ibaresi yazılması, kargo görevlisinin bayan araması... gibi somut örnekler verin. bi de çevrenizde ki insanların sizi rahatsız edici davranışları olduysa onları da ekleyin.
 
ya bütün sayfaları okumadım ama benim de bir sorum olacak ben de evlenirken sadece eşimin soyadını kullanmak isteyerek kendi soyadımı kullanmamıştım. şimdi ise sadece babamın soyadını kullanmak istiyorum. bu mümkün mü acaba biliyor musunuz? ne yapmam lazım? ( bunu boşanmadan yapmak istiyorum bu arada :roll: )
 
Geri
Üst