İller arasi tayine hazır mıyız ☺️

Kodla Büyü
Şu anda yasadigim sehirde 16 bin ozel dersten kazaniyorum.Istanbulda ayda 40 bin kazanirim.Ben eski tecrubeli bir sinifci, yeni bir bt ogretmeniyim.28 senelik bir tecrube.

Bu kadrolar neye göre belirleniyor hiç anlamıyorum, kadromun olduğu okulda 1 açık daha var tüm norm fazlası atamalarında açılıyor ama il dışı tercihine ya da ilk atamaya ısrarla açılmıyor yıllardır. Zorunlu hizmet bölgesinde ve görece batıda bir il olmasına rağmen. Personel şubesine bakan idareciler norm fazlasında asarız keseriz diyorlardı onu da yapamadılar ama bari uğraşıp şu atamalarda açık gösterseler bari. Bu durum gibi türkiyede belki yüzlerce okul vardır ama nedense il dışı tercih yapmak isteyenleri Doğu ve İstanbul Avrupa yakasına mecbur bırakıyorlar.

Niye tersine gideyim hocam.Ben.eytliyim.Devletin verecegi paranin 2 katini biriktirdim eglenmeye gidiyorum.Canim ister birakirim.Calisacagim bilgisayar firmasi bile okuluma 6 km.Bundan sonrasini siz dusuneceksiniz ben degil.Sanki bir 6 sene calisacakmisim gibi yazmissiniz.3 sene sonra hizmet puanim bile 580'i gecer.Istanbul benim zaten memleketim.

şaka gibi yine hiç bir doğru düzgün bir yer açmamışlar, rahatını bozmayın yerinizde oturun kadroları gösterilmiş açılan yerlerin %90 ı yanlış hesaplamalardan açık görünen gittiğiniz gibi ordan oraya sürüleceğiniz yerler yanlış tercih yapıpta huzurunuzu bozmayın değmez en kısa zamanda öğretmenlikten daha çok getirisi olan bir meslek bulmaya bakın.

Doğuda çalışmayı cazip hale getirecek olan tek şey maaş farkıdır. Bu gelmedikçe atamama sistemidir. Aslında Hizmet alanları güzel kurgulanmış hizmet alanlarına göre maaş artışı olmalı. 3/6 ile 1/1 nasıl aynı parayı alır!!

1/1 de çalışan 60k alıyor ise
3/6 da çalışan 90k almalı.
Çalışmaz. Doğu'dakilere ekstra ücret versen bütçeye yük. Bazılarını düşünüp bazılarını yükseltsen kıyamet kopar.

Ayrıca özellikle bizim bölüm için doğu'da da norm yok artık. İleride durum ilkokuldan başlayarak daha kötü olacak. çünkü insanlar çocuk yapmıyor.

NE güzel Caaanım Memleketim Kastamonu listede bile yok. Hadi merkezi açmıyorlardı yıllardır. Yakın geçmişte ilçeler daha daha yakın geçmişte ilçe köy okulları vardı...Hepi topu 37 il var toplamda. onlarda da çoğu il de tek okul açık. Eeee çok da şaşırmamak lazım.ÇEYEDEM lerde ders yok, İmam Hatiplerde seçmeli 1 saat, Liselerde seçmeli o da 10. sınıf düzeyinde .. Kala kala düz ortaokullar kaldı elimizde.. Otur oturduğun yerde diyor resmen sistem :(( Ne il içi ne il dışı koltuk kapanındır...

Bu kadrolar neye göre belirleniyor hiç anlamıyorum, kadromun olduğu okulda 1 açık daha var tüm norm fazlası atamalarında açılıyor ama il dışı tercihine ya da ilk atamaya ısrarla açılmıyor yıllardır. Zorunlu hizmet bölgesinde ve görece batıda bir il olmasına rağmen. Personel şubesine bakan idareciler norm fazlasında asarız keseriz diyorlardı onu da yapamadılar ama bari uğraşıp şu atamalarda açık gösterseler bari. Bu durum gibi türkiyede belki yüzlerce okul vardır ama nedense il dışı tercih yapmak isteyenleri Doğu ve İstanbul Avrupa yakasına mecbur bırakıyorlar.
Aynen öyle açık olan okullarida göstermiyorlar böyle düzenin böyle sistemin. 360 puanla terchi bilr yapamiyoruz iki yıldır. Bildiğim açık okullar olduğu halde acmiyorlar

Yönetmelikte kontenjanlar illerin "doluluk oranı"na göre belirleneceği yazdıkça maalesef birşey değişmeyecek gibi görünüyor:

Atama yapılacak eğitim kurumlarının duyurulması

MADDE 39-

(2) İller arasında isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalarda kadrolu öğretmenlerin tercihlerine açılacak eğitim kurumları; öğretmenlerin Ülke genelinde dengeli dağılımını sağlayacak şekilde hizmet bölgeleri ve illerin doluluk oranları dikkate alınarak ilçe grubu öğretmen ihtiyacına göre belirlenir.

Bütün zorlukları göze alarak vatan, millet, devlet, bayrak, din, iman, islam için hayırlı evlat yetiştiren anne ve babalara selamlar, dualar ve hürmetler!
vatan millet bayrak seven çocuk yetiştirelim dedik bir sabah uyandık sövdüğümüz apo kahraman dediler, kurucu önder dediler. Şaştık kaldık, çocuklara ne diyeceğimi bilemiyorum. Baba apo bebek katili değil miydi diye soran oğluma ne cevap vermemi önerirsiniz hocam?

vatan millet bayrak seven çocuk yetiştirelim dedik bir sabah uyandık sövdüğümüz apo kahraman dediler, kurucu önder dediler. Şaştık kaldık, çocuklara ne diyeceğimi bilemiyorum. Baba apo bebek katili değil miydi diye soran oğluma ne cevap vermemi önerirsiniz hocam?
İslam'ın en önde gelen 3. İsmi Hz Ömer dir. İslam'dan önce nasıl birisi, İslam'dan sonra nasıl birisi olduğuna Tarih şahittir. Eğitim doğru yapılırsa, yetişen insana kıymet biçilmez.
Doğru eğitimi anlamak için Peygamber efendimize bakarsak apo gibilere bakmaya yer de kalmaz, zaman da kalmaz, zaten gerek yok.
Karanlığa sövmek değil bir mum yakmak gerekir.

Hz. Ömer ölçüsü güzeldir, Bedir savaşından sonra elde edilen esirlerden ele başı olanların öldürülmesini teklif etmiş ayrıca Hz. Ebubekir döneminde irtidat yani dinden dönme olayları ile birlikte devlete isyan edenlere karşı kılıç kullanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: msa
ilksms
Geri