Eminim ki herkesi hayal kırıklığına uğratacak bir ihtiyaç listesi sunacaklar yarın. Eskiden batıda merkezlerde yer olmaz uzak ilçeler de olurdu ve insanlar uzak ilçelerin kahrını çeker merkeze gelirdi. Beni şimdi en çok şaşırtan o uzak ilçelerin olmamasi değil, doğunun merkezlerinde de yer olmaması. Yani Mardin Diyarbakır Van gibi yerlerde bile merkezlerde ihtiyaç yok! Yani batıda norm fazlası olmaktan canı çıkmış biri lanet olsun gideyim yerim belli olsun en azından dese bile doğunun en ücra yerlerini seçmek zorunda. Sistem nasıl çözülür bilmiyorum ama gerçekten sağlam tıkanmış durumda. Bu il içi tayininde bunu çok net gördüm. 300 puanla seçtiğimiz okulda 5. Sıradayız .

hocam 21 sene yaşadım, aynı kafalarla gelip üç sene sonra kaçmanın yollarını arayan çok insan gördüm. Senin ilanlar uzerinde bulduğun evleri gidip görünce , mahallesini tanıyınca oradan kurtulmak için fırsat kollayacaksin. Eğer kendi öğrencine ders verecek kadar ahlaksız değilsen başka öğrenci bulma ihtimalin de söz konusu değil çünkü kendi ogrencisine özel ders veren ahlaksizlarla dolu İstanbul ve sen özel ders vermeye başladığında hemen Cimer e yazar seni. İnşallah Umut ettiğin gibi olur diyeceğim ama olmayacak emin ol. Bak sana basit bir örnek vereyim, üç sene önce İstanbul u terkettim ve hayatımda ilk defa üç yazdır yurt dışında gezip tozuyorum. Para biriktirip arsa ve araba aldım. İstanbul da Sultanbeyli Gaziosmanpaşa gibi yerlerde yaşayıp ucu ucuna geçinebilirsin ama diğer merkez ilçelerde imkansız.