İller arasi tayine hazır mıyız ☺️

Kodla Büyü

Yesilporsuk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eminim ki herkesi hayal kırıklığına uğratacak bir ihtiyaç listesi sunacaklar yarın. Eskiden batıda merkezlerde yer olmaz uzak ilçeler de olurdu ve insanlar uzak ilçelerin kahrını çeker merkeze gelirdi. Beni şimdi en çok şaşırtan o uzak ilçelerin olmamasi değil, doğunun merkezlerinde de yer olmaması. Yani Mardin Diyarbakır Van gibi yerlerde bile merkezlerde ihtiyaç yok! Yani batıda norm fazlası olmaktan canı çıkmış biri lanet olsun gideyim yerim belli olsun en azından dese bile doğunun en ücra yerlerini seçmek zorunda. Sistem nasıl çözülür bilmiyorum ama gerçekten sağlam tıkanmış durumda. Bu il içi tayininde bunu çok net gördüm. 300 puanla seçtiğimiz okulda 5. Sıradayız .

Mevcut norm kadro yönetmeliği ile bu sistem bu şekliyle tıkalı olarak kalır. Çare onun değişmesi öncelikle

resen atama olmalı ikincisi sistemli becaiş durumuda olmalı herkes merkezde uzaktaki ilçelere giden yok bence öğrencinin velisi olsanız uzak ilçede ve 30puanlı öğretmen bile resen gitmiyor kızmazmıydınız. tabi ortaokulda teknoloji tasarım dersi bence kaldırılıp bilişim teknolojilerine aktarılmalı girecek ders bulamıyoruz. düşüncem tabi size uymayadabilir. tabi ders olmayınca atamada olmuyor. memlekete gitme hayali vardı, hayal oldu...

tayin istemeyin zaten açık yerde yok çıkmıyorda... bulunduğunuz ilçeyi değiştirin. Farklı bir ilçeden gidip gelin. :)

Doğuda çalışmayı cazip hale getirecek olan tek şey maaş farkıdır. Bu gelmedikçe atamama sistemidir. Aslında Hizmet alanları güzel kurgulanmış hizmet alanlarına göre maaş artışı olmalı. 3/6 ile 1/1 nasıl aynı parayı alır!!

1/1 de çalışan 60k alıyor ise
3/6 da çalışan 90k almalı.

Doğuda çalışmayı cazip hale getirecek olan tek şey maaş farkıdır. Bu gelmedikçe atamama sistemidir. Aslında Hizmet alanları güzel kurgulanmış hizmet alanlarına göre maaş artışı olmalı. 3/6 ile 1/1 nasıl aynı parayı alır!!

hocam onun için arttırımlı katlamalı ultra hizmet puanları getirdiler ya bu puanlar yüzünden zaten iç ege akdeniz marmara bölgelerinde yılların öğretmenleri norm fazlası oldu haberiniz yok sanırım.

Hizmet alanlarında maalesef çok sıkıntılar var.

İstanbul'un tamamın zorunlu hizmet olması komple sıkıntı. Bazı okullar, bazı branşlar var, maaş vermesen yine çalışan öğretmen bulursun.
En iyi ilçenin hiç görev alınmayacak yeri var, çok iyi olan yeri var. birisi 1/4 diğeri 1/6 . ikisi de zorunlu hizmet.
30 norm açığı olan ilkokul ile 500 puanla gidemediğin ilkokul arası arabayla 8 dakika. ikisi de zorunlu hizmet bölgesi.

Doğuda yine öyle,
Van'ın merkezi ile, Hakkari'nin merkezi aynı puan.
Ailen Ankara'daysa Van 2 saat. Hakkari'yi söylemek bile istemiyorum.

Kesinlikle Doğuda çalışmayı cazip hale getirecek olan tek şey maaş farkı. Buna katılıyorum.

Bir yerlere gidecek olanlar bir şekilde gitsinler, aza çoğa bakmasınlar... 5-6 sene sonra daha fena olacak, özür durumu hariç kıpırdama %99 bitecek, özellikle bizim branşta..

Niye mi? Herkesin bildğini toparlayıp yazayım,

Haftalık ders çizelgesinde anlı şanlı bir değişiklik olmaz ise;

BÖTE ve BT öğretmenlerinde birçok okulunun kadrosu dolu, üstüne birde bizim branşlarda emeklilik yaşına gelen oranı çok az, olacak olan daha da az.. Kendi çevrem için konuşuyorum, 50 yaş üstü zümre yok gibi, yaş aralığı 35-45 arası yoğunlukta, BT öğretmenlerinde emekliliği gelen azda olsa olabilir ama BÖTE olanlar yok gibi...

Ek olarak doğum oranları düştüğü için (sayılar yuvarlamadır) sınıf sayıları, dolayısıyla ders saatleri de biraz azalacak, şöyle ki 2015 doğan çocuk sayısı 1.300.000 iken, 2025 doğan çocuk sayısı 900.000 , %40 az.. 10 yıl sonra sınıf sayısı ve ders sayımız tahminen en az %15-20 azalacak demektir... diğer branşlarda da azalacak ama en azından emekli olan sayısından dolayı boşalan kadrolar olacaktır. Bizde emeklilik olayları yeni başlayacaktır..

Bir yerlere gidecek olanlar bir şekilde gitsinler, aza çoğa bakmasınlar... 5-6 sene sonra daha fena olacak, özür durumu hariç kıpırdama %99 bitecek, özellikle bizim branşta..

Niye mi? Herkesin bildğini toparlayıp yazayım,

Haftalık ders çizelgesinde anlı şanlı bir değişiklik olmaz ise;

BÖTE ve BT öğretmenlerinde birçok okulunun kadrosu dolu, üstüne birde bizim branşlarda emeklilik yaşına gelen oranı çok az, olacak olan daha da az.. Kendi çevrem için konuşuyorum, 50 yaş üstü zümre yok gibi, yaş aralığı 35-45 arası yoğunlukta, BT öğretmenlerinde emekliliği gelen azda olsa olabilir ama BÖTE olanlar yok gibi...

Ek olarak doğum oranları düştüğü için (sayılar yuvarlamadır) sınıf sayıları, dolayısıyla ders saatleri de biraz azalacak, şöyle ki 2015 doğan çocuk sayısı 1.300.000 iken, 2025 doğan çocuk sayısı 900.000 , %40 az.. 10 yıl sonra sınıf sayısı ve ders sayımız tahminen en az %15-20 azalacak demektir... diğer branşlarda da azalacak ama en azından emekli olan sayısından dolayı boşalan kadrolar olacaktır. Bizde emeklilik olayları yeni başlayacaktır..
hocam buna en az 100.000 yurtdışına çıkış kaçırılma ve ölümleri de ekle.

hocam buna en az 100.000 yurtdışına çıkış kaçırılma ve ölümleri de ekle.
Yurt dışına çıkış sayısını bilmiyorum ama verdiğiniz sayıyı doğru kabul edersek en fazla 5000 çocuk vardır, diğer durumların sayısal değerleri hesaplamada ihmal edilebilir seviyede olsa gerek...

Hizmet alanlarında maalesef çok sıkıntılar var.

İstanbul'un tamamın zorunlu hizmet olması komple sıkıntı. Bazı okullar, bazı branşlar var, maaş vermesen yine çalışan öğretmen bulursun.
En iyi ilçenin hiç görev alınmayacak yeri var, çok iyi olan yeri var. birisi 1/4 diğeri 1/6 . ikisi de zorunlu hizmet.
30 norm açığı olan ilkokul ile 500 puanla gidemediğin ilkokul arası arabayla 8 dakika. ikisi de zorunlu hizmet bölgesi.

Doğuda yine öyle,
Van'ın merkezi ile, Hakkari'nin merkezi aynı puan.
Ailen Ankara'daysa Van 2 saat. Hakkari'yi söylemek bile istemiyorum.

Kesinlikle Doğuda çalışmayı cazip hale getirecek olan tek şey maaş farkı. Buna katılıyorum.
Şuan bana İstanbul da şube müdürlüğü teklif etseler yine gitmem. Sanırım oturduğunuz ev kendinize ait ve kiralardan zerre haberin yok. İstanbul da sadece liraya verilen para ile tüm masraflarımi karşılıyorum. İstanbul doğudan bin beter calisma kosullarina sahip olması da cabası. 21 sene yasadim ve kaçtım. Aklı olan hiç kimse İstanbul da çalışmaz, trafik stres gürültü vs saymıyorum bile . Bana kimse İstanbul da öğretmen olmanın tek bir avantajını söyleyemez ama ben onlarca dezavantajı sayarim

Şuan bana İstanbul da şube müdürlüğü teklif etseler yine gitmem. Sanırım oturduğunuz ev kendinize ait ve kiralardan zerre haberin yok. İstanbul da sadece liraya verilen para ile tüm masraflarımi karşılıyorum. İstanbul doğudan bin beter calisma kosullarina sahip olması da cabası. 21 sene yasadim ve kaçtım. Aklı olan hiç kimse İstanbul da çalışmaz, trafik stres gürültü vs saymıyorum bile . Bana kimse İstanbul da öğretmen olmanın tek bir avantajını söyleyemez ama ben onlarca dezavantajı sayarim
Hocam İstanbul da, bazı okullar var.
Öğretmenler o okul sayesinde o kadar çok özel ders buluyor ki, devlet maaş vermiyorum dese yine de o okuldan ayrılmaz.

Ancak o okulda zorunlu hizmet bölgesi.

Ben bunu eleştirdim.

Son düzenleme:
400 puanlarla guneye tayin olabiliyor musunuz yada Ankaraya?Istanbulda calisacagim okul cadde ustu 26 puan veriyor.Eski bir sinifci olarak bol bol özel ders verecegim.Kira abartilacak degil.2+1 dayali doseli 30 bine, 1+1 okula 2 dakikada 20 bine emlakcidan cok ev buldum.Seneye buyuk ihtimal 2+1 satin alirim.

400 puanlarla guneye tayin olabiliyor musunuz yada Ankaraya?Istanbulda calisacagim okul cadde ustu 26 puan veriyor.Eski bir sinifci olarak bol bol özel ders verecegim.Kira abartilacak degil.2+1 dayali doseli 30 bine, 1+1 okula 2 dakikada 20 bine emlakcidan cok ev buldum.Seneye buyuk ihtimal 2+1 satin alirim.
Hayaller hayaller hayaller😆 hocam 21 sene yaşadım, aynı kafalarla gelip üç sene sonra kaçmanın yollarını arayan çok insan gördüm. Senin ilanlar uzerinde bulduğun evleri gidip görünce , mahallesini tanıyınca oradan kurtulmak için fırsat kollayacaksin. Eğer kendi öğrencine ders verecek kadar ahlaksız değilsen başka öğrenci bulma ihtimalin de söz konusu değil çünkü kendi ogrencisine özel ders veren ahlaksizlarla dolu İstanbul ve sen özel ders vermeye başladığında hemen Cimer e yazar seni. İnşallah Umut ettiğin gibi olur diyeceğim ama olmayacak emin ol. Bak sana basit bir örnek vereyim, üç sene önce İstanbul u terkettim ve hayatımda ilk defa üç yazdır yurt dışında gezip tozuyorum. Para biriktirip arsa ve araba aldım. İstanbul da Sultanbeyli Gaziosmanpaşa gibi yerlerde yaşayıp ucu ucuna geçinebilirsin ama diğer merkez ilçelerde imkansız.
Tüm iddialarımi doğrulayacak şey şudur ki ülkedeki tüm ücretli öğretmenlerin yarısı İstanbul da çalışıyor. Çünkü herkes kaçıyor ordan ve çok fazla ihtiyaç var. İhtiyaç listesi yayınlandıginda bakarsan göreceksin ki tüm ihtiyaçların yarıdan fazlası İstanbul olacak. Onca sene İstanbul da çalışmış oranın kurdu olmuş adamlar senin hayallerini göremedi de sen mi gördün km lerce uzaktan. Herkese açıkça söylüyorum. Karı koca öğretmen değilseniz ve en az 120 bin lira geliriniz yoksa İstanbul işkencedir bilesiniz

@Buzkırıcı hocam için sorun olmaz. O zaten farklı fikir ve yaklaşımları ile kendine özgü bir öğretmen. Ama benim gibi olanlar için İstanbul gerçekten zor. Bir ara bulunduğum şehirden ayrılmak istemiştim açık sadece istanbulda vardı ama cesaret edememiştim.

Istanbulda iş çok arkadaşlar.Ben 25 sene once yazicioglu is haninda sistem topluyor, kapionunde brosur dagitip para kazaniyordum.Benim sinifci arladaslarim ayda 40 bin kazaniyor ozel dersten.
Atandigim okula 6 km mesafede arkadasimin ortagi oldugu buyuk bir yazilim firmasi var.Haftada 3 gun buraya ugrayacagim.

bu hizmet puanı işini hiç anlamıyorum... Ben atandığımda her yer açıktı... Bilgisayar kadrolarının hepsi boştu ve her kademede zorunlu 2 şer saat vardı. Ne yapsaydım, benim hizmet puanı toplamam gerekir diyerek dağın başında mı çalışsaydım? 10 yıllık öğretmenin benden fazla hizmet puanı var diye benden öncelikle olmasının hiçbir mantıklı gerekçesi yok... ben 23.yılıma gireceğim... Tabii ki ben istediğim yere atanayım demiyorum ancak benim görüşüm hizmet puanları bu kadar dengesiz dağılmamalı... Maaş farkları ile oralarda çalışan öğretmenlerimiz ödüllendirilmeli. ancak hizmet puanı farkları bu kadar fazla olmamalı... Hizmet yılı da işin içine mutlaka girmeli... Hizmet puanı hesaplandıktan sonra en son hizmet puanı*hizmet yılı yapılabilir. Oluşan puan ile atama yapılabilir.

bu hizmet puanı işini hiç anlamıyorum... Ben atandığımda her yer açıktı... Bilgisayar kadrolarının hepsi boştu ve her kademede zorunlu 2 şer saat vardı. Ne yapsaydım, benim hizmet puanı toplamam gerekir diyerek dağın başında mı çalışsaydım? 10 yıllık öğretmenin benden fazla hizmet puanı var diye benden öncelikle olmasının hiçbir mantıklı gerekçesi yok... ben 23.yılıma gireceğim... Tabii ki ben istediğim yere atanayım demiyorum ancak benim görüşüm hizmet puanları bu kadar dengesiz dağılmamalı... Maaş farkları ile oralarda çalışan öğretmenlerimiz ödüllendirilmeli. ancak hizmet puanı farkları bu kadar fazla olmamalı... Hizmet yılı da işin içine mutlaka girmeli... Hizmet puanı hesaplandıktan sonra en son hizmet puanı*hizmet yılı yapılabilir. Oluşan puan ile atama yapılabilir.
zamanında bununla ilgili bimer cimer ombudsman bakanlık genel müdürlük her yere yazdım hiç birinni arttırımlı hizmet puanlarından haberi yok şeklinde cevaplar geldi ilginç değil mi?
Bu ultra katlamalı puanlar yüzünden bir çok 10 yıl ve üstü olmuş olan öğretmenlerin fazlalık durumuna düşeceğini defalarca belirttim özlük hakları yönünden eşitsizliğe sebpe olduğunu defalarca belirttim o zamanlarda bu puanlar hoşlarına gidenler şimdilerde bu katlamalı puanların kurbanları oldular hepsi bana keşke seninle beraber davransaydık şimdi resen bilmem ne ilçesine atandık diye gelip ağlıyorlar yanımda .
doğu veya istanbul oralardaki insan ile istanbuldaki öğretmeni oralarda daha uzun tutmak istiyorsalar özlük hakları açısından bir birlerinin hakkına girecek şeyler getirmelerinden ziyade 3 ayda bir tam maaş ikramiye veya 3-4 kat arttırımlı ek ders ücreti gibi yöntemler denenseydi daha adil ve hakkaniyetli olurdu.Yukarıda arkadaş bahsetmiş çok güzel izahta etmiş aynı sokak başındaki okul zorunlu hizmet sondaki değil zorunlu hizmet olan mükemmel bir okul ve ortam ama sondaki bilmem ne caddesine çıktığı için değil ama toplama bir okul ve berbat bir seviyesi var vs vs şimdi bu iki okulunda aynı mahalle aynı sokak puanlarının farklı olması mı daha iyi zor olan okulda çalışanlara ekstra ücret ödenmesi mi? çalıştığı süre boyunca maddi karşılığını alır çıktıktan sonrada en azından puansal yönden adaletsizliğe sebep olacak bir durum söz konusu olmazdı

23 senem dagin basinda gecti.Okula gitmek icin sabah 04'de yataktan kalkiyordum.Simdi gidecegim okul Istanbul ve cadde ustu.Onunde lokantalar, kafeler var ve 26 puan veriyor.Kismet işte.

ilksms
Geri