İlişik kesmeme sonrasında atama iptali

Kodla Büyü

xapex

Aktif Üye
Arkadaşlar bir müsteşarın görüşünden sonra çok net olmasa da bazı iller bu konuda resmi açıklama yapmıştı sanırım (Diyarbakır Mem gibi) ; kısaca eşlerden biri atanırsa ilişiğini kesmeyin olurda diğeri atanamazsa eski okuluna atanan eş geri gelebilir demişti.

Bununla ilgili resmi bir açıklama ve net şartlar varmı acaba?
Örneğin atanamayan eş illa 25 tercihini dolduracak gibi.
Yada Ben hiç tercih yapmasam eşimin ataması iptal olur mu sizce?

Re: Ynt: İlişik kesmeme sonrasında atama iptali

Kimsenin bir fikri yokmu arkadaşlar???

Hocam ben 2011 yılında eşimle beraber il dışı tayin istedik. Tabi tercih yaparken illeri aynı sırada yazmamız gerekiyordu. Klavuzda bu şekilde bir ibare vardı. Bizde buna uyarak tercih yaptık. Eşime Gaziantep bana Kırıkkale çıktı. Ben atamamı iptal edip eş durumundan Gaziantep'e atandım. Bir sıkıntı olmuyor yanlız tercih ederken il sıralamanızın aynı olması gerekiyor. Buna dikkat edin.

Bizim durum biraz farklı, sizde ikinizde farklı illere atanmışsınız. Bizde eşim atandı ama bana çıkmadı.
Ben ildışı özür gurubundan tayin istemesem eşim ilişiğini kesmediği için geri gelebilirmi benim yanıma, yani bi nevi atamasını iptal ettirmiş oluyor bu durumda

Bende sizinle aynı durumdayım hocam. Benim tayin çıktı ama eşimin çıkmadı ve bende ilişik kesmeden bekliyorum. Bildiğim kadarıyla da hiçbir açıklama yok 25 tercih yapılacak falan diye. Ben açıkçası 25 tercih yapmayı düşünmüyorum. Sadece işime gelen okulları yazdıracağım eşime ve eğer eşim atanmazsa bende atamamı iptal ettireceğim mecburen...

aynen hocam
peki açılan okulların hiçbiri işime gelmez ve tercih yapmazsam ne olacak?
yinede iptal edebilecekmiyiz acaba

xapex' Alıntı:
aynen hocam
peki açılan okulların hiçbiri işime gelmez ve tercih yapmazsam ne olacak?
yinede iptal edebilecekmiyiz acaba

peki hocam sizin gitmek istediğiniz yere gitmek için yanıp tutuşan, hayat meselesi gibi düşünen bir kişi için ne yapacaksınız. heee yaşı büyük olsaydı da benim puanımdan yüksek olsaydı mı diyeceksiniz. peki kul hakkı.
Örnek : iki arkadaş aynı ilde çalışıyordu, arkadaşımdan biri evli ve eşinin branşı bilgisayar değil. o sene isteyecekleri il kontenjanı çok az ve evli olan arkadaşın puanı 7-8 puan fazla. ikiside X iline gitmek için ölüyor.
evli olan arkadaş X iline, eşi Y iline tayin istedi.
bekar olan da X iline tayin istedi çıkmadı. ki evli olan arkadaş istemeseydi bekar olan arkadaş gidecekti.(liste öyle diyordu)
Neyse evli olan arkadaş X iline atandıktan sonra yaz tatilinde ilişiğini kesip yeni okulda göreve başlattı, eşi eş durumunda yanına gelecekti, Ancak eş durumundan eşine X ili açılmadı ve eşinin yanına Y iline gitti.
bekar olan arkadaş malum hala ortada.
evli olan arkadaş şimdi Y ilinde, bekar olan arkadaş hala başladığı yerde, o yıldan sonra kontenjanların sıfır çektiği yıllar başladığı için hala eski yerinde(bu sene X iline gidebildi, sanırım 3 yıl orada rehin kaldı),bekar olan arkadaşın annesi o günlerde çok zor bir hastalıkla uğraşıyor, şimdi biraz daha iyiymiş, hasta olmasına rağmen babası yanında olduğu için bakmakla yükümlü özründen faydalanamadı.

siz ise keyfi olarak gitmek istemiyorsunuz, ya böyle birine engel olursanız. he o seneden sonra bir daha görüşmediler, hatta kavga bile ettiler. neyse isterken tahmin etmediğiniz bir sonuçla karşılaşmışsınız Allah doğru karar vermenizi nasip etsin.

Eleştiri, moral bozmak veya başka bir amaçla yazmadım, Hayatta böyle şeylerde var, insanlar böyle şeyler başına gelmeden veya duymadan daha rahat oluyor sanki.... İnşaallah gideceğiniz yerde mutlu olursunuz.
NOT : il adı vermedim çünkü iki arkadaş burada aktif durumdalar. az çok anlamışlardır ya yarın konuşuruz artık :oops:

Hocam kimse keyfine göre tayin isteyip sonrada amaaan boşver banane diyerek iptal ettirmez.
Benim 1. önceliğim eşim ve çocuğumsa ne yazık ki diğer durumlar beni ilgilendirmez. Hele de keyfi olarak yapmıyorsam. Zaten bu gibi durumları engellemek için bakanlık gereken önlemleri fazlasıyla almış ama bana bunu bir hak olarak veriyorsa bu hakkımı istediğim gibi kullanırım ve dolayısıyla el altından torpille iş cevirmedigim için kimse bana kul hakkından da bahsedemez.

Son olarak amacım iptal ettirmek değil konu hakkında bilgi almaktı.
İyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım bu süreç sonunda herkes mutlu olur...

Hocam kesin olmamakla birlikte siz eğer özür grubunda tercih yapmazsanız eşiniz atamasını iptal edemez benim görüşüm bu yönde takdir sizin tabi...

BBNET
Geri