xapex' Alıntı:
aynen hocam
peki açılan okulların hiçbiri işime gelmez ve tercih yapmazsam ne olacak?
yinede iptal edebilecekmiyiz acaba
peki hocam sizin gitmek istediğiniz yere gitmek için yanıp tutuşan, hayat meselesi gibi düşünen bir kişi için ne yapacaksınız. heee yaşı büyük olsaydı da benim puanımdan yüksek olsaydı mı diyeceksiniz. peki kul hakkı.
Örnek : iki arkadaş aynı ilde çalışıyordu, arkadaşımdan biri evli ve eşinin branşı bilgisayar değil. o sene isteyecekleri il kontenjanı çok az ve evli olan arkadaşın puanı 7-8 puan fazla. ikiside X iline gitmek için ölüyor.
evli olan arkadaş X iline, eşi Y iline tayin istedi.
bekar olan da X iline tayin istedi çıkmadı. ki evli olan arkadaş istemeseydi bekar olan arkadaş gidecekti.(liste öyle diyordu)
Neyse evli olan arkadaş X iline atandıktan sonra yaz tatilinde ilişiğini kesip yeni okulda göreve başlattı, eşi eş durumunda yanına gelecekti, Ancak eş durumundan eşine X ili açılmadı ve eşinin yanına Y iline gitti.
bekar olan arkadaş malum hala ortada.
evli olan arkadaş şimdi Y ilinde, bekar olan arkadaş hala başladığı yerde, o yıldan sonra kontenjanların sıfır çektiği yıllar başladığı için hala eski yerinde(bu sene X iline gidebildi, sanırım 3 yıl orada rehin kaldı),bekar olan arkadaşın annesi o günlerde çok zor bir hastalıkla uğraşıyor, şimdi biraz daha iyiymiş, hasta olmasına rağmen babası yanında olduğu için bakmakla yükümlü özründen faydalanamadı.
siz ise keyfi olarak gitmek istemiyorsunuz, ya böyle birine engel olursanız. he o seneden sonra bir daha görüşmediler, hatta kavga bile ettiler. neyse isterken tahmin etmediğiniz bir sonuçla karşılaşmışsınız Allah doğru karar vermenizi nasip etsin.
Eleştiri, moral bozmak veya başka bir amaçla yazmadım, Hayatta böyle şeylerde var, insanlar böyle şeyler başına gelmeden veya duymadan daha rahat oluyor sanki.... İnşaallah gideceğiniz yerde mutlu olursunuz.
NOT : il adı vermedim çünkü iki arkadaş burada aktif durumdalar. az çok anlamışlardır ya yarın konuşuruz artık