İl il (İl İçi İsteğe Bağlı E-Yer Değiştirme) Listeleri

Kodla Büyü
Bunu söyleceğim aklıma gelmezdi ama mecbur kaldım.
Tef Mezunu biri sizden yazılım ve teknik anlamda üstün olduğu tartışılmaz bir konudur bunu unutmayın. Bir çok böte mezunu bana gelir yardım alır. Elimizden geldiğince kardeşlerimize yardım ederiz ayrı konu.
Sistemin bizlere dayattığı yanlışa vurgu yaptım ve ayrıştrıcı olan dilinize hakim olmanızı istedim.
Balık tutmayı mı gösteriyorsun?yoksa benden balık alsınlar mı istiyorsun?Bana balık tutma!Balıklı gölü gösterde ben de tutayım:D Çok cahil olduğumu hissettim.

Bunu söyleceğim aklıma gelmezdi ama mecbur kaldım.
Tef Mezunu biri sizden yazılım ve teknik anlamda üstün olduğu tartışılmaz bir konudur bunu unutmayın. Bir çok böte mezunu bana gelir yardım alır. Elimizden geldiğince kardeşlerimize yardım ederiz ayrı konu.
Sistemin bizlere dayattığı yanlışa vurgu yaptım ve ayrıştrıcı olan dilinize hakim olmanızı istedim.
bu nasıl bir üslup hocam:eek:

Son dönemde mecburen ortaokulda çalışıyorum. Çok değerli arkadaşlarım var sen böte lisin diye onlara sinir olmuyorum tabi ki:)) Ama burda yazan bazı arkadaşların biz TEF mezunlarından oldukça nefret ettiklerini anlıyorum malesef. Arkadaşlar biz lise de aynı sınıflardaydık ya özellikle 2000-2010 arası mezunlar meslek liseliyiz çoğumuz. Düzenleme den yana da olabilirsin ama "ohhh iyi oldu" tarzı bana yanlış geldi, üzdü.

Ne şiş yansın ne kebap yani! Böte ye geçmem ama bote mezunlarının hakkı olan okulda çalışırım sonra da hakkımı helal etmem. Bir tekni eğitim mezunu olarak yıllarca bote mezunlarinin hakkini gaspetmissin zaten , o ne olacak! Adamlar Türkiye'nin her yerinde norm fazlası bu yüzden, onlar meslek lisesinde çalışamazken siz neden ortaokul veya Anadolu lisesinde çalışabiliyorsunux bu da ayrı bir soru.
Ortaokul ve liseler BÖTE mezunlarının babasının çiftliği mi kardeşim? Devletin sunduğu imkan nasıl hak gaspı oluyormuş? Okullar sizin tapulu malınız mıdır?

Arkadaslar bosa birbirinizi kirmayin herkes magdur oldu sadece meslek lisesinde olan tef liler haric. Hem bi suru bransdasi alan degistirdi pastadaki paylari artti hemde alanlar ayrildi. Diger herkesten bir seyler gitti. Kalanlar birbirini yiyor burda.

Matematik Öğretmeni, Sınıf Öğretmenine göre
Edebiyat Öğretmeni, Türkçe Öğretmenine göre
Fizik Öğretmeni, Fen Bilimleri Öğretmenine göre
Beden Eğitim Öğretmeni, Müzik Öğretmenine göre
vsvsvs üstün değildir.
Buradan hareketle de TEF mezunu BÖTE mezununa göre veya BÖTE mezunu TEF mezununa göre üstün değildir. Bakanlık bunu da gördüğü için kâti bir şekilde branş ayrımına gitmiştir. Bir branş diğerinin alt branşıymış gibi davranılması hoş değil.
İngilizce Öğretmeni tüm okul türlerine atandığı şekilde BÖTE-TEF farketmeksizin tüm BT branşı hem meslek hem de ortaokula atanabilirdi. Ama bakanlık burada branş ayrımına gittiği için sonucun böyle olması kaçınılmazdı. Bu sebeple de tartışmaya gerek yok. Artık bambaşka ayrı branşlarız. Edebiyat ile Türkçe, Fizik ile Fen gibi... Ötesi havanda su sövmek olur.

Matematik Öğretmeni, Sınıf Öğretmenine göre
Edebiyat Öğretmeni, Türkçe Öğretmenine göre
Fizik Öğretmeni, Fen Bilimleri Öğretmenine göre
Beden Eğitim Öğretmeni, Müzik Öğretmenine göre
vsvsvs üstün değildir.
Buradan hareketle de TEF mezunu BÖTE mezununa göre veya BÖTE mezunu TEF mezununa göre üstün değildir. Bakanlık bunu da gördüğü için kâti bir şekilde branş ayrımına gitmiştir. Bir branş diğerinin alt branşıymış gibi davranılması hoş değil.
İngilizce Öğretmeni tüm okul türlerine atandığı şekilde BÖTE-TEF farketmeksizin tüm BT branşı hem meslek hem de ortaokula atanabilirdi. Ama bakanlık burada branş ayrımına gittiği için sonucun böyle olması kaçınılmazdı. Bu sebeple de tartışmaya gerek yok. Artık bambaşka ayrı branşlarız. Edebiyat ile Türkçe, Fizik ile Fen gibi... Ötesi havanda su sövmek olur.
Forumlarimizi da ayıralım mi hocam 😊

Bu liste yayınlamak ne zaman keyfiyete döndü. Eskiden her ilin listesi olurdu.
Şimdi her şeyde bir gizem bir karışıklık. Hayır kişiye özel okul mu açıyorsun da listeleri açıklamıyorsun. Anlamak çok güç.

bunu söyleyeceğimi umuyordum..
ama ben de mecbur kaldım:
yazılım ve teknik anlamda böte mezunundan iyi olamayan,
"stajyer denetlenmesine bile gitmeyip 54 saate kadar ek ders alan",
doğru düzgün dersine bile girmeyen,
bütün gün dışarda işleriyle uğraşan,
ne il ne ilçenin hiç bir projesinde görev almayan,
ne il ne de ilçenin töreninde görev almayan
bir sürü tef li gördüm..
"bu, bütün teflilerin öyle olduğu anlamına gelmez!!!.."
ama teflilerden daha fazla bilgiye sahip,
kendini geliştimiş,
robotik kodlama konusunda aşmış,
web sitesi tasarlamadan tutun,
canva da broşür, afiş, davetiye tasarımdan tutun,
tinkercad'i yalamış yutmuş,
mblock, pictoblox , ai ne iş olsa hepsini çözmüş
bir sürü o AŞAĞILADIĞINIZ BÖTECİLERden de gördüm..
lütfen kelimelerinize dikkat edin konuşurken..
biz sizin kadar az çalışıp, sizin kadar çok EK DERS almıyoruz diye bizi böyle ezmeye çalışamazsınız..
o BÖTECİLER senin gibileri cebinden çıkarır..
Malesef konuşma geçmişini okumadan mücerred olarak tek bir mesaj üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz kaldı ki muhatabın bu cevabı hak ettiğine inanıyorum. 23 yıldır görevdeyim hiç meslek lisesine gitmedim. Yillarca norm problemi yaşadım sorunu bu hale getiren mevcut sistemdir. Onu eleştirmek lazım diyorum mesajlarımda. Ama malesef tarafgirlik sizleri suizana sevkediyor.

Önüne sonuna bakamam. Tefliler sizden üstündür yazan cevabını alır. Herkes haddini bilsin. Evrenin sırrını çözmüş gibi burada ahkam kesmesin. Sistemin sorunu varsa sistemin sorununu yazın. Biz sizden tartışılmaz bir şekilde üstünüz mü sorunumuz.
Bakmayın zaten kendini beğenmiş her kişiye kendi üslubuna göre karşılık veririz. Yoksa benim için hiç bir farkı yok her böte veya her tef mezunu MEB'in her alanında ders verecek bilgi ve beceriye sahiptir nokta.

bunu söyleyeceğimi umuyordum..
ama ben de mecbur kaldım:
yazılım ve teknik anlamda böte mezunundan iyi olamayan,
"stajyer denetlenmesine bile gitmeyip 54 saate kadar ek ders alan",
doğru düzgün dersine bile girmeyen,
bütün gün dışarda işleriyle uğraşan,
ne il ne ilçenin hiç bir projesinde görev almayan,
ne il ne de ilçenin töreninde görev almayan
bir sürü tef li gördüm..
"bu, bütün teflilerin öyle olduğu anlamına gelmez!!!.."
ama teflilerden daha fazla bilgiye sahip,
kendini geliştimiş,
robotik kodlama konusunda aşmış,
web sitesi tasarlamadan tutun,
canva da broşür, afiş, davetiye tasarımdan tutun,
tinkercad'i yalamış yutmuş,
mblock, pictoblox , ai ne iş olsa hepsini çözmüş
bir sürü o AŞAĞILADIĞINIZ BÖTECİLERden de gördüm..
lütfen kelimelerinize dikkat edin konuşurken..
biz sizin kadar az çalışıp, sizin kadar çok EK DERS almıyoruz diye bizi böyle ezmeye çalışamazsınız..
o BÖTECİLER senin gibileri cebinden çıkarır..
Ağzın bal yesin öğretmenim...

Norm fazlası tef liler bölgenizde açık okul var mı? Bilişim de kalıp pişman olan var mı?
Hocam benim ilimde sadece bir meslek var onda da açık yok. Diğerleri proje okulu olmuşlar…. Valla hocam ortaokuldaydım yerimden oldum o bi gerçek. Ne böte ne de BT geçsem de kalsam da pişmanım.
Ne ortaokullarda yer var ne meslek liselerinde maalesef.
BÖTELİ arkadaşlar da norm fazlası çok fazla ve bu dil sınıfları yüzünden daha da artıyor

Ya ŞU Foruma girip lütfen arkadaşlar kendi EGOnuzu tatmin etmeyin.
Başka yer ise tartışın biz buraya girip güncel konuları takip etmek istiyoruz. Sizin bu ilginç konuşmalarınızı değil….

Burada böyle egolu birbirine baskınlık sağlamak istiyenler olmasa ne güzel olurdu.Butun illerin normunu bir Excel de toplardik ama yok.
Cevap vermeden duramıyor millet

Ankara il içi Bilişim Teknolojileri listesi
1747133978817.webp

1747133989403.webp

1747134001267.webp

1747134011803.webp

1747134020198.webp

أُسْلُوب arapça bir kelime türkçeye arapçadan geçmiştir. Aslı uslub tur. Şimdi konumuz bu değil ama yinede sizede cavap vermiş olayım.
1747135057005.webp

hiç bir yerde "uslub" diye geçmiyor.. Türk Dil Kurumu'nda da üslup olarak geçiyor.
"Şimdi konumuz bu değil ama yinede sizede cavap vermiş olayım."
Gerçi -de yi bile ayrı yazamayan bir öğretmenden çok da bir şey beklememek lazım!

MANİSA
AHMETLİ- (775326)Ahmetli Şehit Hakkı Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (2.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç: 1
AKHİSAR- (759892)Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
AKHİSAR- (182445)Zeynep Gülin Öngör Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
ALAŞEHİR- (182624)Alaşehir Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
ALAŞEHİR- (309364)Alaşehir Borsa İstanbul Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
ALAŞEHİR- (823737)Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
KIRKAĞAÇ- (764230)Kırkağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (4.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
KULA- (183103)Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (4.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
SALİHLİ- (253106)Salihli Mesleki Eğitim Merkezi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
SALİHLİ- (183284)Hafsa Sultan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
SALİHLİ- (183296)Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
SELENDİ- (962756)Selendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (4.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç: 1
SOMA- (183749)Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (4.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
ŞEHZADELER- (754610)Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
ŞEHZADELER- (754609)İsmet İnönü Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
TURGUTLU- (378321)Urganlı Çok Programlı Anadolu Lisesi- (4.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
TURGUTLU- (183882)Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
TURGUTLU- (183869)Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (3.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok
YUNUSEMRE- (771068)Manisa TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (4.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç: 1
YUNUSEMRE- (754602)Yunusemre Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (1.Hizmet Alanı - 1.Hizmet Bölgesi) - İhtiyaç Yok

BBNET
Geri