İyi akşamlar arkadaşlar. Görev yaptığım ilçeden 50 km uzaklıktaki başka bir ilçeye il içi tayinle atandım. Bugün ilişiğimi kestim, ancak diğer ilçeye yetişemediğim için göreve başlayamadım. Pazartesiye kaldığı için sorun yaşar mıyım?
Ayrıldığınız ilçe işten kaçmış. Göreve başlayacağınız ilçeye söyleyin bence. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi. Aldım ama başladığım ilçeden.Yolluk almadım hocam. Görev yaptığım ilçeye gidiş geliş yapıyordum ikametim orada değildi. Ev taşımayacağım gerekçesiyle yolluk vermediler.
Yollukda maksat memur ev taşıyorsa maddi destek olmak. Yolluk yasal olabilir ama helal olmayabilir. Bende merkezde oturuyordum 30 km ilçeye gittim geldim. Herkesde biliyor merkezde oturduğumu. Yolluk neden alınsın ki. Yazık değilmi devlete.Ayrıldığınız ilçe işten kaçmış. Göreve başlayacağınız ilçeye söyleyin bence. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi. Aldım ama başladığım ilçeden.
Arkadaşlar ilce den il merkezine atandım. Geldiğim ilce mem yollugumu il mem yapacak diye yapmadı. İl mem ise ilce mem in yapması lazımdı dedi. Bu durumda ne yapabilirim?
Öyle yaptım hocam sagolun bilgilendirme için.ne zaman sonuçlanır acaba uzun sürer mi ki?Yeni okulunuza dilekçe verin, yolluk talebi ile ilgili.
Öyle yaptım hocam sagolun bilgilendirme için.ne zaman sonuçlanır acaba uzun sürer mi ki?
her iki yerden de yapamayacaklarını söylüyorlarsa yazılı kağıt isteyin birine ilçeye göstercem deyin diğerine ile göstercem deyin ikisini bir dosya yapıp mahkemeye verin avukat kanalıyla her türlü alırsınız avukatlada anlaşın vekaletin yarısını size ödesin bedavadan dava alacak çünküArkadaşlar ilce den il merkezine atandım. Geldiğim ilce mem yollugumu il mem yapacak diye yapmadı. İl mem ise ilce mem in yapması lazımdı dedi. Bu durumda ne yapabilirim?
Hocam ben zaten ilçede çalışıyordum ve ikametim evim ilcedeydi. Hala ilçede ikametim. Ve merkeze atandım şu an. Geldiğim ilçenin yapması gerekiyormuş aslında ama yapmadılar. Şu an okuluma dilekçe verdim beklemedeyimNot: Yazdıklarım atandığınız yerin ikamet mahalliniz olmaması halinde geçerlidir.
Aynen bu konu önemli, ilişik kesmeden önce ikametini okulun olduğu yere alsaydınız, ilçe değişikliği sebebiyle yolluk hakedecekdiniz, eşim için aldık biz aynı durumda.
Hocam ben zaten ilçede çalışıyordum ve ikametim evim ilcedeydi. Hala ilçede ikametim. Ve merkeze atandım şu an. Geldiğim ilçenin yapması gerekiyormuş aslında ama yapmadılar. Şu an okuluma dilekçe verdim beklemedeyim