İl içi göreve başlama

Kodla Büyü

seloman2023

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi akşamlar arkadaşlar. Görev yaptığım ilçeden 50 km uzaklıktaki başka bir ilçeye il içi tayinle atandım. Bugün ilişiğimi kestim, ancak diğer ilçeye yetişemediğim için göreve başlayamadım. Pazartesiye kaldığı için sorun yaşar mıyım?

Hayır.
Yolluk alıyorsanız zaten 15 mehil müddetiniz var.
Yolluk yoksa da "izleyen iş günü" başlanabilir:

Atamalarda görev yerine hareket ve işe başlama süresi:
Madde 62 – (Değişik: 23/12/1972 – KHK-2/1 md.)
İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;

a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden iti-
baren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini,

izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre
Cumhurbaşkanı Kararı ile kısaltılabilir.(1)

Yukarıdaki süreler;
1 - Kanuni izinlerin kullanılması veya geçici bir görevin yapılması sırasında başka bir gö- reve atanan memurlar için iznin veya geçici görevin bitimi,
2 - Hesaplarını, yerlerine gelenlere devir zorunda bulunan sayman ve sayman mutemetleri için devrin sona ermesi,
3 - Eski görevlerine devamları kurumlarınca yazılı olarak tebliğ edilenler için yerlerine atanan memurların gelmesi veya yeni görev yerlerine hareketlerinin kurumlarınca tebliği,
tarihinde başlar.

Yolluk almadım hocam. Görev yaptığım ilçeye gidiş geliş yapıyordum ikametim orada değildi. Ev taşımayacağım gerekçesiyle yolluk vermediler.

Yolluk almadım hocam. Görev yaptığım ilçeye gidiş geliş yapıyordum ikametim orada değildi. Ev taşımayacağım gerekçesiyle yolluk vermediler.
Ayrıldığınız ilçe işten kaçmış. Göreve başlayacağınız ilçeye söyleyin bence. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi. Aldım ama başladığım ilçeden.

Ayrıldığınız ilçe işten kaçmış. Göreve başlayacağınız ilçeye söyleyin bence. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi. Aldım ama başladığım ilçeden.
Yollukda maksat memur ev taşıyorsa maddi destek olmak. Yolluk yasal olabilir ama helal olmayabilir. Bende merkezde oturuyordum 30 km ilçeye gittim geldim. Herkesde biliyor merkezde oturduğumu. Yolluk neden alınsın ki. Yazık değilmi devlete.

• Beğen
Tepkiler: vgm
BBNET
Geri