togius' Alıntı:
MozaikeK' Alıntı:
Site yine yönetilebilir olacak. Gelen maili tekrar okursanız FTP ve mysql bağlantı izni olacak deniliyor. Anasayfadaki sabit bölümler hazırladıkları sistemden çekecek. Yani şuan panel hazırlayan yada joomla gibi cmsleri kullananlar sitelerini kullanmaya devam edebilecek temalarında biraz ayarlama yaptıktan sonra.
Ki muhtemelen MEB, yaz ayına kadar böyle bir yönetim sistemini bitirmiş olur. Ve onlarca geliştiricisi olan joomla ve wordpress gibi CMS'lerden daha güvenli olmaz.
MozaikeK kardeşim site yönetilebilirliği extra uygulama yazan il ve ilçeler o modüllerini kullanabilmeleri için mysql ve ftp izni veriyorum diyor. Mesela benim eski hazırladığım sitede ücretli öğretmen baş, sınavlarda öğretmen görev., kurum net tarzı evrak zinciri , sms yönetimi gibi extra yöntemlere izin veriyor. Lakin bu yazıyı direk joomlacılar davasına çıkardılar. Bir bildiğimiz olmasa paylaşmayız. Yazıda ayrıca
Güvenlik nedeniyle ibaresi geçiyor. Sen nalıncı keseri gibi olayı kendine yontuyorsun.

Kaldı ki kendi yazmadığın kod senin değildir dostum. Sağlıcakla kal.
Siz bu işin ticaretini yapan birisiniz herhalde imzalarınızdaki siteleri incelediğimde. Tabi ki başka sistemlere tü kaka, diyeceksiniz. Örnek vermek gerekirse sitenizde joomlaya güvensiz demişsiniz. Fakat 5-6 yıldan beri hiç joomla.org sitesinin hacklendiğini, kırıldığını gördünüz mü? Joomla dediğiniz ücretsiz dağıtılan yapıda
onlarca insan kod yazıyor, emek veriyor ve herhangi olası bir açık için
o açığın daha açık olduğu belli olmadan güvenlik sürümü çıkıyor. Eğer güvensiz olsaydı emin olun, başta joomlanın kendi sitesi hacklenirdi. Bu konu ayrı bir mevzu, uzatmaya gerek yok bence burada.
Tabi MEB'i de anlıyorum,
güvenlik korkusu sebebiyle xml şablon yayınlıyorlar. BTK'nın bile insanların
şifrelerini apaçık kayıt eden bir veritabanı yapısını kullandığını görünce, açıkcası insan merak ediyor
MEB'in yaptığı sistem ne kadar güvenli olur diye.
Bekleyip göreceğiz. Dün şu tarihe kadar 1000 küsür site bu şablonu kullanmak zorunda diyenler, bugün birşey yapmayın, biz size hazırlıyoruz diyorlar.
Burası Türkiye, heran herşey olabilir.