Etmiş ile olmuyor hocam o iş. Yazı lazım önce yazıya ulaşıp kararı okumak lazımİlçe grupları uygulamasını danıştay iptal etmiş. Norn fazlası resen atamalar ne olacak?
Aynı ilçe grubunda 50km daha ileri bir ilçeye atandım. İptal durumu var mı?
Bu yönetmelik maddesi de iptal olabilir hocam tekrar dava süreci olacaktır sendikalar tarafından.İptal olan yönetmelik değişikliği yapılmadan Tebligler Dergisinde açıkanan ilçe grupları.
9 Ocak'ta yönetmelik ile ÖMK'da belirtildiği şekilde ilçe grupları yayınlandı.
Bu yönetmelik maddesi de iptal olabilir hocam tekrar dava süreci olacaktır sendikalar tarafından.
Bu yüzden telafisi güç mağduriyetler yaşanmaması için ilçe grupları uygulanmamalıdır. Kaldı ki çoğu ilde gruplar hayatın ve coğrafi gerçeklerin ötesinde eziyete dönüşecek şekilde belirlenmiştir. Bu vebali nasıl sahipleniyorlar anlayamıyorum.
Hiç bir kanun veya yönetmelik idareye bu kadar keyfi şekilde yanlış ilçe grubu belirleme yetkisi vermez, vermemeli.
Hocam yeni yönetmelikle tekrar resen atamaların yapılacağı ve MEB'in bu yönetmelikle işin hukuki kısmındaki iptallarin önüne geçeceği söyleniyor.-MEB yaptığı hatayı görmüş ve sonra 9 ocak 2026da yönetmelik çıktı ve ilçe grupları yönetmelikle yayınlandı. Atamalarda bu yönetmelik ve ilçe gruplarına göre yapıldı.
Maalesef öyle oluyor. Bir an önce açılan davalar inşallah öğretmenleri mağdur etmeden sonuçlanır.Giden gitti, kalan kaldi.Ornek:hizmet puani.Bana verildi, sonra alindi, 1 puanla beni gecen istedigim sehre yerlesti.Bunun gibi.

turkegitimsen.org.tr