İkili öğretimlerde tek olan BTR ler çalışma saatleriniz nedi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan otherm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum tayin zamanı geldi, bugüne kadar hep tekli öğretimlerde çalıştım ve hep 9-15 çalıştım, bundan sonra isteyeceğim okullar genelde ikili öğretim yani 7:40-12:30 ve 12 :40 - 18:30 saatleri arasında eğitimlerini sürdürüyorlar. Bu tür ikili eğitim yapan okullarda 1 tane olan BT Rehber öğretmenleri okulda hangi saatler aralığında duruyorsunuz ? Tüm gün okulda tutumuyordur umarım müdürler :(

07:40 - 12:30 haftalık ders programınız verilir size boş derslere btr yazarsınız. O ders programına uyarsınız.
Hatta idare idare ederse ilk dersi boş bırakıp 08:00 da da okula gelir 12-30-13 gibi çıkarsınız hocam.

beyaz24kartal' Alıntı:
07:40 - 12:30 haftalık ders programınız verilir size boş derslere btr yazarsınız. O ders programına uyarsınız.
Hatta idare idare ederse ilk dersi boş bırakıp 08:00 da da okula gelir 12-30-13 gibi çıkarsınız hocam.
Bütün ikili öğretimlerde durum aynı mı hocalarım ?

otherm' Alıntı:
beyaz24kartal' Alıntı:
:?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.
Böyle okullarda çalışan arkadaşlar yardımcı olsun bize

Re: Ynt: İkili öğretimlerde tek olan BTR ler çalışma saatleriniz

otherm' Alıntı:
beyaz24kartal' Alıntı:

Hocam benim okulum ikili öğretim, önceki senelerde 9.30 16.00 çalıştım. Bu sene derslerin öğleden sonra olmasından ötürü iki gün 17.10 bir gün 16.20 çıkıyorum. Diğer iki gün işim yoksa 15.30 çıkıyorum. Geç çıktığım günler 10'a doğru diğer günler 9.30 gibi gidiyorum.
Başka ilçeden gidiş geliş yaptığım için idare de birşey demiyor, idare ediyor mecbuuur

BTR ile ilgili detayları belirten yazı geçen sene yayınlanmıştı. Bu yazıda açıkça durum belirtiliyor. Yani iki taneden bir tanesini seçiyorsunuz ve o bölüm için BTR dersi varmış gibi program yapıyorsunuz.
sert_hard hocam herhalde iyi niyetle bu şekilde uygulama yapıyor. Mecburiyetten olmamalı..

BTR'de tereddüt edilen noktları açıklama yazısı bu mesajdaki Mevlana avatarlı arkadaşın mesajında var: okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bt-rehber-ogretmenligi-gorevlendirmesi-tereddut-edilen-husu-t103484.html

hocam bende ikili öğretim olan lisede çalışıyorum. bt rehberliği ilk geldiği zaman müdür biraz bozuldu, hatta formatörlük gibi 8-5 çalıştırmak istedi ama bakanlığın gönderdiği yazıyı okudum müdüre biraz öflese püflese de kabullenmek zorunda kaldı. zamanla ikimiz de duruma alıştık. şimdi 12:30-17:30 arası çalışıyorum. sıkıntıları aştık herkes rahata kavuştu.

Hocam dersinizin yoğun olduğu öğünde BTR yaparsınız.Yani sabahçıysanız sabah...

Şöyle bir durumda olabilir, sabahtan 14 saat dersi olur öğleden sonra 6 saat. Sabah btr olsa bile öğleden sonraki derslere de girmeye gelinecek...

Eğer bahsettiğimiz ortaokul-ilkokul sa ben bu şekilde çalışıyorum.Dersler saat 7.30 da başlıyor.13.10 da bitiyor bende 13.10 da çıkıyorum.haftada 18 saat dersim var.İlkokul bizi ilgilendirmez.Çünkü biz ortaokul öğretmeniyiz.

Hocam ben de ikili öğretimde çalışıyorum 4 gün sabah 1 gün öğlen geliyorum okula. Toplam 30 ders saati okuldayım.

bizde 2 btr var. ben 7-13 diğer arkadaş 13-19 arası okuldayız. idareye göre değişiyor çalışma saatleri. idare laftan anlıyorsa yada 2 btr iseniz sorun olmuyor , idare illaki 8-17 yada 7-19 derse ya yapıp idare ile aranızı iyi tutacaksınız yada idareye böyle saatlerde çalışamam deyip aranız limoni olacak tercih sizin.

Hocam bende ikili öğretim yapan bir okulda çalışıyorum. 9-15 çalışıyorum. bu şekilde benim de işime geldiği için kabul ettim. Dayatma yok yani. Ortaokul sabahçı ama öğleden sonra ödev yapmaya geliyorlar. Herkes açısından böyle iyi oldu yani

arda5544' Alıntı:
bizde 2 btr var. ben 7-13 diğer arkadaş 13-19 arası okuldayız. idareye göre değişiyor çalışma saatleri. idare laftan anlıyorsa yada 2 btr iseniz sorun olmuyor , idare illaki 8-17 yada 7-19 derse ya yapıp idare ile aranızı iyi tutacaksınız yada idareye böyle saatlerde çalışamam deyip aranız limoni olacak tercih sizin.
Dediğiniz gibi 7 -19 saatleri arasında 12 saat çalışan BTR var mı acaba çok merak ediyorum. Resmen memuriyet değil, kölelik.

ikili öğretim ama ben 9-3 çalışıyorum. 18 saat dersim var bunun 8i sabah (9'dan sonraki saatler), 10 saatte öğleden sonra (3'e kadarolan saatler) giriyorum.

Sizi ilgilendiren bölüm şu:

8.BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için (Sabah-Öğle) ayrıöğretmen görevlendirilebilecektir. Normal eğitim yapan okullarda 1 (bir), ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 (iki) öğretmen görevlendirilecektir. 2 (iki) öğretmen görevlendirilen okullarda, haftalık ders çizelgesinde aynı ders saatinde birden fazla öğretmene BT Rehberliği göreviverilmeyecek şekilde ders dağıtım çizelgeleri hazırlanacaktır. -İkili eğitim yapan okullaraher bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir. İki öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır. Örnek 1 - İkili eğitim yapan A lisesine okulun bilişim teknolojileri öğretmeninin ve B ortaokulundan bir sosyal bilgiler öğretmeninin BT rehberi olarak görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim teknolojileri öğretmenisabah devresinde, ders yoğunluğu öğle olan sosyal bilgiler öğretmeni öğle devresinde görevlendirilecektir. Örnek 2 - İkili eğitim yapan C lisesinin bilişim teknolojileri öğretmeninin BT rehberi olarak görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim teknolojileri öğretmeni sadece sabah devresinde görevlendirilecektir.

arkadaşlar ikili öğretim yapan okulda sabahçı btr yoksa yani bir btr varsa tüm gün olmak zorunda mı böyle bir zorunluluk var mı okulumda hala ısrar ediyorlar sabahda geleceksin diye derslerim öğleden sonra il bt koordinatörüne sordum
Sabah devresinde ilkokul var ise ilkokula bt rehber öğretmen görevlendirmesi yapılmaz.
Sabah devresind de orta okul var ise o devreye ikinci bir bt rehber öğretmen görevlendirmesi yapılabilir.
Görevlendirildiğiniz okulun (ortaokul) fiili eğitim öğretim saatlerinde görev yapmakla yükümlüsünüz.
bana böyle cevap verdi bu mümkün mu

İKŞLİ EĞİTİM YAPAN YERLERDE DERS YOĞUNLUĞUN HANGİ GRUPTA İSE OSAATTE BTR GÖREVİNİ YAPARSIN HOCAM

Hocam sen anlattın ve o anlamak istemiyorsa anlamasın. Sen doğru olan ne ise onu yap. Dersinin olduğu devrede btr görevini yap. O da gitsin tutanak tutsun savunma istesin yapabiliyorsa

valla ben kararlıyım gerekirse istifa dilekçesi bile vereceğim istifa ediliyorsa tabi...

İstifa etmenizi gerektiren bir durum yok hocam. Btr tereddüt edilen hususlar yazısının çıktısını alın idareniz bir zahmet okusun

Yok bildikleri halde sizi zorluyorlarsa yapmayın hocam. Ne işlem yapabileceklerse yapsınlar

tereddüt edilen hususlar da gayet açık yazıyor

"8.BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için
(Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir. Normal eğitim yapan okullarda 1 (bir),
ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 (iki) öğretmen görevlendirilecektir. 2 (iki) öğretmen
görevlendirilen okullarda, haftalık ders çizelgesinde aynı ders saatinde birden fazla
öğretmene BT Rehberliği görevi verilmeyecek şekilde ders dağıtım çizelgeleri hazırlanacaktır.
-İkili eğitim yapan okullara her bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir.
İki öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır."

hocam okuttum hatta beraber okuduk ama ben anlamam sabah bilgisayarci istiyorum diyor var mı böyle bir şey ya...

Hocam anlar yada anlamaz onun problemi seni ilgilendirmez. Ayrıca sabah bilgisayarcı istiyorum diyor haklıdır gitsin bir bilgisayar teknik servisiyle anlaşsın olsun bitsin. Sizi ilgilendiren bir durum yok. Keyfinize bakın hocam. Öğleden sonra gidin dersinize girin ve BTR görevinizi yerine getirin. İdarede elinden geleni ardına koymasın :)

Örnek 2 - İkili eğitim yapan C lisesinin bilişim teknolojileri öğretmeninin BT rehberi olarak
görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim teknolojileri öğretmeni sadece
sabah devresinde görevlendirilecektir.
adamlar örnek le bile açıklamış yeterince acık.... buna dayanarak sabah gitmiyorum zaten hocam...

BBNET
Geri