İşletmelerde Beceri Eğitimi Ders Yükü

Kodla Büyü
hocam mesleki eğitim grubu 11+ ile oluşturulduğu için İBE meslek stajından çok okul yeni yeni son sene ek ücreti alamaz durumdadır. konu bu ise koordinatörlük görevleri için ücret yazılamıyor.
12. sınıflarda grup 8 öğrenci ile oluşur. 7 öğrenci varsa İME ders görevi ücreti sadece alan ve atölye şeflerinin planlama bakım ücretleri toplamı kadar olur. Yukarda resmi yazısı var. Kimseye ücretsiz görev verilmez.

12. sınıflarda grup 8 öğrenci ile oluşur. 7 öğrenci varsa İME ders görevi ücreti sadece alan ve atölye şeflerinin planlama bakım ücretleri toplamı kadar olur. Yukarda resmi yazısı var. Kimseye ücretsiz görev verilmez.
hocam ücretsiz görev tabiki olmayacaktır. benim grup sayıları ezberim yok ancak mesem de 11 kişilik ortak alan bir gruptur. aynı zamanda sayıları 3-5'e düşüyor bu yıllarda tüm alanlarda, malum kalfalık/ustalık tarafına geçiyor çocuklar 11. sınıfta, ben örneği ile biliyorum 3-5'e düşen muhasebe, bilişim, makina gibi alanlarda 12. sınıf'a gelince işletme ve staj başlar ama öğretmen koordinatörlük yaparken ücret alamaz. söylediğim bu şekildedir. zaten 1-2 seneye de 12. sınıf şeklinde bir kademe olmayacak gibi, malum ortaöğretim yeniden dizayn ediliyor

Bu şeflikler konusunda ülkede iki uyfulama var hangisi doğru örnek: 1 grup 3 öğretmen öğretmenin biri alan şefi:24+10=34/3=11 herkese 11 birde alan şefine 11+10=21 hangisi doğru 11 mi 21 mi

Bu şeflikler konusunda ülkede iki uyfulama var hangisi doğru örnek: 1 grup 3 öğretmen öğretmenin biri alan şefi:24+10=34/3=11 herkese 11 birde alan şefine 11+10=21 hangisi doğru 11 mi 21 mi
öğremenler de fazla derse girerek denge sağlanır.

koordinatörlük için yönetmelik der ki dersler dengeli olarak dağıtıldıktan sonra koordinatörlük verilir. dengeli dağıtılacak ders saatine şefliklerin saattini de katıyoruz biz. okul idaremiz şeflik saatinde mutlaka okulda bulunacak diyor çünkü. bir nevi ders gibi olmuş oluyor.

alan şefi atıyorum 20 saat civarı derse girer 10 saat şeflik alır 11 saat te koordinatörlük alır toplam 41 saat. öğretmenler 30 saat civarı derse girer + 11 saat koodinatörlük alır toplam 41 saat.

hatta şu da var atölye şefi 24 saat civarı derse girer + 6 saat şeflik alır + 11 saat koordinatörlük alır toplam 41 saat civarı.

Not : 20 24 30 saat sayıları tamamen kafadan atılmıştır. örneklemek için.

Son düzenleme:
Hocam bizim müdürbey şefliği dağıtıma ekledi ve 11 saat verdi 10 saat şefliği vermedi ya dağıtıma eklenmeyecek o zaman 10 saati alırsın diyor yani aynı 10 saati iki kere veremem diyor sonra zimmet çıkar diyor müdürümüz de meslekçi bize yaptığı uygulama bu.

Hocam bizim müdürbey şefliği dağıtıma ekledi ve 11 saat verdi 10 saat şefliği vermedi ya dağıtıma eklenmeyecek o zaman 10 saati alırsın diyor yani aynı 10 saati iki kere veremem diyor sonra zimmet çıkar diyor müdürümüz de meslekçi bize yaptığı uygulama bu.
zimmet falan çıkmaz yukarıda yönetmelik maddesi gayet net. onlar yönetmelikleri bilmedikleri için zimmet mimmet diyor. açsın okusun ortaöğretim kurumları yönetmeliğini. hatta bugün paylaşılan görüş yazısı tam da bununla ilgili. onu açsın okusun.

yıllardır uygulamamız bu şekilde. 3 farklı müdürle çalıştık bu süreçte.

okumayan yada okuduğunu anlamayandan idareci yaparlarsa olacağı bu. benden olsun çamurdan olsun idarecileri bunlar.

Yanlış uygulama. İş bilmiyorlar maalesef.

öğremenler de fazla derse girerek denge sağlanır.

koordinatörlük için yönetmelik der ki dersler dengeli olarak dağıtıldıktan sonra koordinatörlük verilir. dengeli dağıtılacak ders saatine şefliklerin saattini de katıyoruz biz. okul idaremiz şeflik saatinde mutlaka okulda bulunacak diyor çünkü. bir nevi ders gibi olmuş oluyor.

alan şefi atıyorum 20 saat civarı derse girer 10 saat şeflik alır 11 saat te koordinatörlük alır toplam 41 saat. öğretmenler 30 saat civarı derse girer + 11 saat koodinatörlük alır toplam 41 saat.

hatta şu da var atölye şefi 24 saat civarı derse girer + 6 saat şeflik alır + 11 saat koordinatörlük alır toplam 41 saat civarı.

Not : 20 24 30 saat sayıları tamamen kafadan atılmıştır. örneklemek için.
Hocam güzel örneklemiş. Dengeli ve toplamda birbirine yakın toplam ücretler oluşturduk biz de yıllardır. 4 farklı müdür geldi geçti uygulama aynen devam etti.

koordinatörlük hesabından kaynaklı olarak böyle bir durum var ama koordinatörlük görevi başka, şeflik görevi başka. dolayısıyla şefliğe de ek ders vermesi lazım. şefinizin yerinde olsam şeflikten ek ders alamayacaksa şefliği bırakırdım. ayrıca görüş talep edilmeli. ve ayrıca şeflik için yazılmayan ek dersler faiziyle talep edilmeli. devlet gereksiz ödenen faizi müdürden tahsil eder. zimmet çıkacağını düşünen müdür, iş kendisine varınca emin olun ek dersi yazacaktır ya da görüşü siz istemeden kendisi isteyecektir.

Mesem için 15 tatil, ara tatil ve yaz tatillerinde şeflikler eklenerek hesaplanır mı peki

Mesem için 15 tatil, ara tatil ve yaz tatillerinde şeflikler eklenerek hesaplanır mı peki
Bana göre saçma olmakla birlikte şöyle bir görüş yazısı var

1000116966.webp

koordinatörlük hesabından kaynaklı olarak böyle bir durum var ama koordinatörlük görevi başka, şeflik görevi başka. dolayısıyla şefliğe de ek ders vermesi lazım. şefinizin yerinde olsam şeflikten ek ders alamayacaksa şefliği bırakırdım. ayrıca görüş talep edilmeli. ve ayrıca şeflik için yazılmayan ek dersler faiziyle talep edilmeli. devlet gereksiz ödenen faizi müdürden tahsil eder. zimmet çıkacağını düşünen müdür, iş kendisine varınca emin olun ek dersi yazacaktır ya da görüşü siz istemeden kendisi isteyecektir.

hocam merhaba

ben yeni öğretmenim. konuları okuyup işleyişi öğrenmeye çalışıyorum . " görüş talep etme " nedir ? ilk defa rastladım . nasıl , kimden ve kim görüş talep edebiliyor . adaylığım yeni kalktı bana alan şefliği verdiler şu durumda 20 saat ders 10 saat şeflik 14 saat koordinatörlük toplam 44 saat alabiliyorum doğru mu ? sınıf almam zorunlu mu ? eğer ücretini alamayacağım bir şey yüklemek isterlerse bahaneleri de öğretmen yok olursa ben bunu istemiyorum diyebiliyormuyum ? büyük ihtimal diyebiliyorumdur ama usulü nedir ?

hocam merhaba

ben yeni öğretmenim. konuları okuyup işleyişi öğrenmeye çalışıyorum . " görüş talep etme " nedir ? ilk defa rastladım . nasıl , kimden ve kim görüş talep edebiliyor . adaylığım yeni kalktı bana alan şefliği verdiler şu durumda 20 saat ders 10 saat şeflik 14 saat koordinatörlük toplam 44 saat alabiliyorum doğru mu ? sınıf almam zorunlu mu ? eğer ücretini alamayacağım bir şey yüklemek isterlerse bahaneleri de öğretmen yok olursa ben bunu istemiyorum diyebiliyormuyum ? büyük ihtimal diyebiliyorumdur ama usulü nedir ?
Verilen saatler doğru. Sınıf öğretmenliği de verilebilir. Ücreti de ödenir. Burada belirttiğiniz konular mevzuata uygun ve görüş ancak buradan sorabilirsiniz. O da doğru diye yanıt gelir. Bu mesajda yazdıklarınızda istemiyorum diyebileceğiniz bir durum yok.

O zaman yönetmeliği değiştirsinler ödemesinler, Cümlenin başına "Ders yılı içinde" ifadesi eklesinler.
Bence de haklısınız ancak bakanlığın son dönem kararları ücreti mümkün olduğu kadar kısma yönünde. Onun için böyle yazdım. Görüş yazıları ile hak kazanmak çok mümkün olmadığı gibi yönetmelikle çok daha zor olur.

Bizim okuldaki müdür ve müdür yardımcısı sorduk 24 saatten fazla veremeyiz diyorlar. Kaç tane bakanlık yazısı attım yok. Teftiş olacakmış bu konuyla ilgili. Teftişe gelen kişiye sorayım bakalım yönetmelikteki yazı ne için diye.

Bizim okuldaki müdür ve müdür yardımcısı sorduk 24 saatten fazla veremeyiz diyorlar. Kaç tane bakanlık yazısı attım yok. Teftiş olacakmış bu konuyla ilgili. Teftişe gelen kişiye sorayım bakalım yönetmelikteki yazı ne için diye.
24 saatten fazla dediğiniz bir grup (8-16 arası öğrenci) var ve ona karşılık 24 saat veriyorlar yani.

yönetmelik maddesi ortada. okuduğunu anlamayan idareciler grubunda sizinkiler gibi gözüküyor.

teftiş olsa ne olur. yönetmeliğe aykırı bir durum değil. tam tersi adam akıllı bir müfettiş onlara sizi mağdur edip eksik ders yükü hesapladığı için ceza vermeli.

ben o okulda çalışsaydım çoktan dilekçeyi vermiş ve silsile yoluyla üst makamlara ulaşmıştım.

Son düzenleme:
24 saatten fazla dediğiniz bir grup (8-16 arası öğrenci) var ve ona karşılık 24 saat veriyorlar yani.

yönetmelik maddesi ortada. okuduğunu anlamayan idareciler grubunda sizinkiler gibi gözüküyor.

teftiş olsa ne olur. yönetmeliğe aykırı bir durum değil. tam tersi adam akıllı bir müfettiş onlara sizi mağdur edip eksik ders yükü hesapladığı için ceza vermeli.

ben o okulda çalışsaydım çoktan dilekçeyi vermiş ve sil sile yoluyla üst makamlara ulaşmıştım.
Hocam eksik ücret vermeyle ceza almazlar, maalesef öğretmene hakkını vermeyen idareci şu anda müfettiş veya üst makamlar gözünde başarılı idareci. Emin olun dilekçe ile sonuç alamazsınız. Bazı şeyler bizler de yaşadık dilekçe ile hak alınamadı. Umarım sizler de bu şekilde hak aramak zorunda kalmazsınız. Üst makamlar sizin hak kaybına uğramanızdan rahatsız değil tersine memnun oluyorlar

ilksms
Geri