Ozel egitim sinifi olunca zaten turkce ve matematik dersi verilir.Bilisim olmaz.Kaynastirma ogrencileri de normal ogrencilerle beraber ayni sinifta ders gorur.
Ama ozel egitim icin ozel bir okul olur burada da bilisim ogretmeninin yeri olmaz diye biliyorum.Bu is din kulturu ogretmenleri gibi ilkokulda da olmali.Arkadasim sadece ilkokulda derse giriyor, ortaokul istemiyor, 3 gun bizim okula geliyordu.
Hocam kaynaştırma dışında, özel eğitim de çeşit çeşit engel gruplarına hitap etmekte
Temel Eğitime bağlı okullarda olan özel eğitim sınıfları(hafif zihinsel engelli, otizm down gibi)
Ortaöğretime bağlı okullarda da aynı şekilde
Bunun dışında da
Özel Eğitim okulları I. Kademe(ilkokul), II. Kademe (Ortaokulu) III. Kademe (lise eşdeğeri)
İş okulları (III. KADEME)
Ortopedik engelli okulları
Görme Engelliler ilkokulu ortaokulu (sadece görme engelli akademik sınıflar ve görme engelli dışında zihinsel engel otizm vb gibi çok engelli sınıflar)
Görme engelliler İmam Hatip ortaokulu +Görme Engelliler İmam Hatip lisesi
İşitme engelliler ilkokulu ortaokulu lisesi
Görme engelliler ortaokulunda akademik sınıflar yani sadece görme engelli olanlar ve görme+ hafif zihinsel engelli olanlara derse girmekteyim.
Okulumuzda Orta Ağır Özel Eğitim alt sınıflarda var yalnız bu sınıflar görme engelli + ağır zihinsel engel içeren öğrenciler çoklu engelli öğrenciler, bu sınıflarda BTY dersimiz ya da seçmeliler yok. Ancak beden eğitimi, resim, müzik, din kültürü vb dersler mevcut bu ders öğretmenleri özel eğitim sınıf öğretmeni ile birlikte derse girer.
Özel eğitim denilince genellikle zihinsel engel akla geliyor ancak engeller çeşitlidir, derecelidir ve çoklu olabilir.
Ayrıca iki kere farklı öğrenciler de hem Özel Eğitim okulu ya da sınıfına devam ederken hem de bilsemde eğitim alabilir.
Keşke bu karar orta ağır zihinseller içinde düzenlense, diğer branş öğretmenleri bu sınıflara derse giriyor ve onlar için normdan da sayılıyor. (Dersimiz orta ağır zihinsel sınıflarda yok, onların ders programına eklenmeli )