Özel Eğitim Sınıflarındaki Derslerimiz Bizim Normumuza Etki Edecek

Kodla Büyü

cgg*seco

Süper Üye
Seçkin Üye
Şubat 2026'dan bu yana uğraş verdiğimiz normal okullar bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında var olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerine bizim girmemiz ve normunun bize eklenmesine dair süreç olumlu sonuçlandı. Öncelikle Özel Eğitim Genel Müdürlüğünden derse bizim girmenize dair olumlu görüş yazısı aldık. Sonrasında bu görüş yazısıyla birlikte Personel Genel Müdürlüğünden görüş yazısı istedik. Onlar yazıyı tekrar Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne sevk ettiler. Özel Eğitim Genel Müdürlüğü de isteğimize olumlu sonuç cevap yazısı verdi. Ekte her iki görüş yazısını da ekliyorum. Lütfen okullarınızda idarelerinize, İlçe ve il milli eğitim müdürlüklerine ulaşabildiğiniz herkese bilgi verin ki normumuza olumlu etki edebilsin.

Ekli dosyalar

• IMG-20260402-WA0006.webp
    IMG-20260402-WA0006.webp
    113.5 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG-20260729-WA0003.webp
    IMG-20260729-WA0003.webp
    211.9 KB · Görüntüleme: 101
Öncelikle emekleriniz için teşekkür ederim hocam. Bir kaç sorum olacak bilginiz dahilinde cevap verirseniz sevinirim.
1. Bir okulda müdür yardımcısıyım bu yazıya göre özel eğitim sınıflarının dersine girebilirim, doğru mudur.
2. Bu sınıfların dersine girersem ekders arttırımlı mı hesaplanır.
3. Bu öğrencilere sınav yapmamız gerekir mi

şimdiden çok teşekkür ederim.

Öncelikle emekleriniz için teşekkür ederim hocam. Bir kaç sorum olacak bilginiz dahilinde cevap verirseniz sevinirim.
1. Bir okulda müdür yardımcısıyım bu yazıya göre özel eğitim sınıflarının dersine girebilirim, doğru mudur.
2. Bu sınıfların dersine girersem ekders arttırımlı mı hesaplanır.
3. Bu öğrencilere sınav yapmamız gerekir mi

şimdiden çok teşekkür ederim.
6 saat maaş karşılığının üzerine girilecek derslere artırımlı ödenir bence

Hocam emeğinize sağlık. Böyle bir karar alındıysa sistemin otomatik olarak dahil etmesi gerekmez mi

Son düzenleme:
Benim anlamadığım: özel eğitim sınıfındaki öğrenciler bilişim dersi olunca diğer öğrenciler ile birlikte kaynaştırma olarak geliyorlar zaten. Biz hususi sadece özel eğitim sınıfına gitmiyoruz ki sayın hocam anlayamadım ben. Dolayısıyla normu nasıl etkileyecek? Bundan sonra biz hususi özel eğitim öğrencilerine ders mı vereceğiz?

özel eğitimin farklı kısımları var
Kaynaştırma
Özel alt sınıf
Uygulma okulu (orta ağır)
Hafif iş okulu meslek lisesi gibi

Gibi
Kaynaştırma ile özel eğitim sınıfı aynı sey değil.Bir okulda özel eğitim için bir sınıf varsa o sınıf kaynaştırma olmaz.
Kaynaştırma herzaman diğer öğrenciler ile eğitim yapan öğrencidir

Ozel egitim sinifi olunca zaten turkce ve matematik dersi verilir.Bilisim olmaz.Kaynastirma ogrencileri de normal ogrencilerle beraber ayni sinifta ders gorur.
Ama ozel egitim icin ozel bir okul olur burada da bilisim ogretmeninin yeri olmaz diye biliyorum.Bu is din kulturu ogretmenleri gibi ilkokulda da olmali.Arkadasim sadece ilkokulda derse giriyor, ortaokul istemiyor, 3 gun bizim okula geliyordu.

Şubat 2026'dan bu yana uğraş verdiğimiz normal okullar bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında var olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerine bizim girmemiz ve normunun bize eklenmesine dair süreç olumlu sonuçlandı. Öncelikle Özel Eğitim Genel Müdürlüğünden derse bizim girmenize dair olumlu görüş yazısı aldık. Sonrasında bu görüş yazısıyla birlikte Personel Genel Müdürlüğünden görüş yazısı istedik. Onlar yazıyı tekrar Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne sevk ettiler. Özel Eğitim Genel Müdürlüğü de isteğimize olumlu sonuç cevap yazısı verdi. Ekte her iki görüş yazısını da ekliyorum. Lütfen okullarınızda idarelerinize, İlçe ve il milli eğitim müdürlüklerine ulaşabildiğiniz herkese bilgi verin ki normumuza olumlu etki edebilsin.
hocam elinize sağlık, ama veri girişinin yapıldığı ekteki ekranda düzenleme yapılması gerekir sanırım,
görüş yazılarıyla olur mu bu iş,
mesele görseldeki okulda 5. ve 6. sınıflarda toplam 18 şube girilmiş, büyük ihtimalle 9 a 9 ve 36 saat zorunlu ders ortaya çıkmış,
bizim okulda 2 özel eğitim sınıfı var bu 4 saat nereden nasıl yansıtılacak mesela.

Ekli dosyalar

• Screen Shot 07-30-26 at 10.53 PM.webp
    Screen Shot 07-30-26 at 10.53 PM.webp
    39.2 KB · Görüntüleme: 14
ilksms
Geri