senjizu' Alıntı:
öncelikle yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Benim amacım ekteki dosyayı beğenmemek falan değil. Keşke hepimiz birer konu alakalı böyle bir çalışma yapsakta bi havuz oluştursak.
Ben tüm Türkiye'deki ödev yapma alışkanlığından bahsediyorum. Birçok ilde internet kafelerde "ödev hazırlanır" ibaresi görüyorum. Birçok öğretmen ödevlerin bu şekilde hazırlandığını bile bile ödevleri teslim alıp not vermesini de kabul etmiyorum. Ödevin bir amacı var....
Sonuç olarak yaptığınız işi beğenmemek değil. Öğrencilerin ödev yapma alışkanlıklarını ve yöntemlerini desteklemeyle alakalı. Sonuçta "Biz kendi branşımız olan konuyu iyi öğretelim diğer derslere zararı olacaksa olsun" diyemeyiz değil mi?
Ben bilinen sitelere de google den girilmesine karşıyım. hotmaile girecek çocuk google den hotmail aratıyor!! Bu kadar basite kaçmamalarını istiyorum. Değilse sizin çalışmanıza lafım yok.
Sevgili üstadım,
size katıldığım ve katılmadığım noktalar var.
1- Türkiyedeki ödev alışkanlığı zaten yanlış, misal çocuğa ödev konusu verilir ve çocuk kör ebe oynamaya başlar ödevde istenen tam olarak nedir, değerlendirileceği kriterler nedir, doğru ve hatalı yönler nereleridir öğretmen bunlarla ilgili çalışmaz.
Eğer ödevi veren arkadaşım öğrenciye ben senden şunları şunları istiyorum diye açıklar ardından ona bu içerikleri bulabileceği site isimleri belirtir ve son olarak kaynak konusunun önemini anlatıp içeriği aldığı siteyi yazmasını söylerse öğrenci sıkıntısız bir ödev yapar.
Oysa bizler öğrenciye ödev olarak " tarihsel olarak işletim sistemleri nelerdir" yada " binom açılım nedir" yada "fermat kimdir gibi" bizim için mantıklı ama öğrencinin tam çözemediği ödevler verirsek haliyle ödeve düşen google'a sarılır.
Bu sebeple kes-kopyala-yapıştır ödev geleneğinin suçlusu öğrenciye ödev için bir harita vermeyen öğretmenlerdir.
2- Bende sitelere google ile girilmesine karşıyım günümüzde neredeyse internetin girişi google gibi olmuş. Ancak bu örnekte arkadşaımız adres çubuğuna google yazdırtmış ben pekçok materyali inceliyorum ve çoğunda açılış sayfası olarak google verilmişse bende sizin gibi bunu doğru bulmadığım belirtiyorum ama bu uygulamada öyle değil hazırlayan hocamız sağolsun adres çubuğundan çağırmış.
Hazırlayan değerli branşdaşıma da teşekkür ediyorum.
wordde sayfa boyutunun 100% yapılması kısmında genel izlediğiniz yolu değiştirmişsiniz orası geliştirilebilir duruyor ve click the kaydet buton, choose the odev item gibi bazı yerlerde dil ile ilgili çalışmalarla ürününüzün değerini bir adım daha öteye taşıyabilirsiniz.
Ellerinize sağlık.