Öğretmenler olarak bu durumda ne yapmalıyız?

Kodla Büyü
Doguda ogretmen CAN derdinde batida ogretmen JEEP DAIRE derdinde ben BANKA KREDI derdinde.vay gidi finlandiya herkes simdiden gel karne derdinde.

suriyede bir bölge kürt bölgesi olarak belirlendi ve kuzey ıraktaki kürt bölgesi ile birleştirildi. amaç türkiyeden de toprak koparabilmek. başarabilirler mi? bu hükümetle neden olmasın. pkk ile pazarlık yaparım diyen başbakanı bu millet vicanına sindirebiliyorsa bölünmeyide sindirir.
düşünün tam 1 yıl önce bdp liler meclse gelsin diye yalvaran başbakan şimide meclise gelmesin diye tehdit ediyor. iyide aga bunların böyle olduğunu sen bilmiyorduysan başbakan olmayacaksın.

cesur yürek99' Alıntı:
the_korsan hocam bu maddedeki özel hayat dediği boşanmış eşler için gerekli olan atama şekli diye biliyorum terör için değil. ayrıca diyelim ki arkadaşımız ordan ayrıldı yerine gelen ne olacak.

o bölgede asker polis bile kendisini koruyamıyor öğretmen napsın kaymakam bile korkudan kaçtı.

Hayır hocam sadece boşanma vs değil özel hayatı etkileyen ve tehditi savcılık kararı ile ispatlayan her durum bu kapsama girer.
Hocamızın olayı bu kapsama istenirse eğer girdirilebilir, hocamızın müsteşar bir tanıdığı olsaydı hiç sorun olmazdı malesef ki işler böyle yürüyor hepimiz biliyoruz, burada onların diyecekleri direk şahse yönelik sadece kişiyi hedef alan bir şiddet tehdit değil toplu bir terör eylemi var, napalım sizi alsak başkası gelecek öyle yada böyle burada birileri görev yapacak... Madem biri görev yapacak, biz görev yapıyoruz can güvenliğimiz olsun, tedbirimiz olsun deseniz bizim can güvenliğimiz var mı ki, askerin polisin can güvenliği var mı sanki denecek...

Başımızda bir serseri, memleket olmuş yangın yeri...

the_korsan hocam teşekkür ederim ama heralde bizim için gitmek çok zor.
Ama okulumuz kullanılamaz hale geldiği için,eski okulda zaten öğretmenler odası kütüphane bile sınıftı anca yetiyodu. bu sene 5. sınıfları da alacaz yatılıya. Eski okul almaz bu kadar öğrenciyi belki ildeki yatılı okullara dağıtırlar, O bahaneyle bazı öğretmen arkadaşları başka okullara verebilirler. Ama yine de tahmin... Kalanlar yine can deridinde...

Ya hocam yemişim hukuki yaptırımını. Benim can güvenliğini sağlamakla yükümlü olan bir devlet,devletliğini yapmak zorunda. Ben de zamanında doğuda çok zorluklar çektim. Tek tabanca olmanın ne kadar acı olduğunu bilirim. Seni senden başka düşünen yok kardeşim maalesef. Kaymakam bile askeri sahada yaşam mücadelesi veriyorsa orada devlet zaafiyetini sorgulamak lazım. Bu şerefsizler kendi akıllarınca sizin oraları kurtarılmış bölge yapmaya çalışıyorlar;sen daha iyi bilirsin ama buradan bakınca amaçlarına ulaşacaklar gibi görünüyor gibi. Al raporunu git memleketine kardeş. Seni düşünmeyen devleti sen mi düşüneceksin.
Yazdıklarını okuyunca 8 yıl önce doğudaki halimi gördüm. Allah kolaylık versin.

saygılar

sahininces' Alıntı:
Hocam fotoları gönderecem haber sitelerine ama hukuki bir yaptırımı olur mu bunun; foto paylaşımının?

Allah yardımcınız olsun hocam... Bu memleketi yangın yerine çevirenlerin, buna müsade edenlerinAllah belasını versin... :(

Hocam bırakın gidin ya.Canınızdan değerli mi.Devlet yanınızda olsa siz de bir şeyler yapmaya çalışırsınız ancak orada herkes can derdinde.Kimse kimseye bakmaz.

Ortada bir savaş var ve biz savaşı topraklarımızda kabul ediyoruz.Tarihte görülmemiş bir saçmalık.Kuzey Irak veya diğer yerlerde savaş olması gerekirken.Neden çekiniyoruz.Savaşalım kim karşımıza çıkacaksa.Zaten sürekli şehit veriyoruz.Tarihte ne zaman savunmaya çekilip savaşmaktan korktuk hep başımıza bunlar geldi.

Sınırlarda sorun varsa en iyi çözüm sınırları genişletmektir.Yemişim İran ı Suriyeyi Irak ı.Kim çıkarsa vur geç.Bu dünyada vatanımız için savaş yapılmayacaksa ne için yapılır daha.

Atalarımız adaletliydiler ancak savşamaktan hiç kaçınmamışlardır.

Savaşsa savaş,ölümse ölüm,diriyse diri. Artık adım atma zamanı

Hocam daha gündüz, arkadaşlar yolda kimlik kontrolü yapıldığını söylendiler. Öğretmenlerin yolunu kesip tehdit etmişler. Yol da güvenli değil açıkcası...

oradan hemen ayrılın bence.. hiç bir şey canınızdan önemli değil. işiniz bile..

tüm rapor hakkınızı kullanın.
lütfen orada durmayın.
25 asker şehit oldu artık boş boş konuşuyorlar neden oldu şöyle olmalıydı falan.. onların canı gittikten sonra neye yarar. 1-2 hafta konuşulur. sonra kimse ceza almaz bile. yapılması gereken zamanında yapılmıyor.
kim ne derse desin durmayın orada.

Allah yardımcınız olsun. Allah emanet olun. bol dua edin. biz de dua ediyoruz

zilal' Alıntı:
oradan hemen ayrılın bence.. hiç bir şey canınızdan önemli değil. işiniz bile..

tüm rapor hakkınızı kullanın.
lütfen orada durmayın.
25 asker şehit oldu artık boş boş konuşuyorlar neden oldu şöyle olmalıydı falan.. onların canı gittikten sonra neye yarar. 1-2 hafta konuşulur. sonra kimse ceza almaz bile. yapılması gereken zamanında yapılmıyor.
kim ne derse desin durmayın orada.

Allah yardımcınız olsun. Allah emanet olun. bol dua edin. biz de dua ediyoruz
:+1:
evet hocam, gitme imkanınız varsa durmayın oralarda.

sahininces' Alıntı:
Hocam inanın burada her türlü savaş koşulunu yaşıyoruz. Çatışma çıktığı zaman ne yapmamız gerektiği, Silah çeşitleri, menzilleri, tahrip güçleri, roketlerden nasıl korunacağımızı falan, Daha dün arkadaşın yan dairesine roket isabet etti, evinin pencereleri de patladı... Akşamları ışıkları kapalı tutuyoruz, pencere önlerinden eğilerek yürüyoruz, Koridorda yatıyoruz...
Bize dua edin arkadaşlar....
Hocam Allah yardımcınız olsun, dualarımız sizinle. Olay dün yaşanmış ve anladığım kadarıyla ulusal basında daha haber olmamış. Yarın da haber olmazsa resimlerle birlikte biz de yayınlanması için elimizden geleni yaparız. Okul müdürü nasıl bir şey yok diyor onu anlamadım, bu kişi sizinle birlikte yaşamıyor mu? Evi falan sizin kaldığınız binada değil mi? Bölgenin insanı mıdır nedir yani rahatlığı?

Yaşamış hocalardan, arkadaşlardan dinlediklerimizi şimdi siz böyle anlatınca garip oldu. Olayların tekrar bu noktalara gelmesi çok üzücü. İşin gideceği yer de belli. Allah korusun dün canınıza kastetmeyi düşünselerdi yapabilirlerdi diyorsunuz, bu durumda kısa vadede rapor alarak oradan uzaklaşmak ve bu sürede kalıcı çözümler aramak mantıklı görünüyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Allah sizi korusun.

Bir arkadaşım var. Terörden dolayı yer değişikliği yaptığını anlatmıştı. Bunu nasıl yaptığını kendisine bir sorayım. Şimdilik anladığım kadarıyla terör veya can güvenliği tehdidi varsa bunu delilleriyle ortaya koyabilirseniz yer değiştirmeniz gerçekleştiriliyor.

Aslında şu durumda bile tayin hakkınızın olması gerekiyor. Ama ben bir sorayım.

sanalomer' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun. Allah sizi korusun.

Bir arkadaşım var. Terörden dolayı yer değişikliği yaptığını anlatmıştı. Bunu nasıl yaptığını kendisine bir sorayım. Şimdilik anladığım kadarıyla terör veya can güvenliği tehdidi varsa bunu delilleriyle ortaya koyabilirseniz yer değiştirmeniz gerçekleştiriliyor.

Aslında şu durumda bile tayin hakkınızın olması gerekiyor. Ama ben bir sorayım.

(5) Öğretmenlerden terör eylemleri etkisi ve sebebiyle kardeşlerinden ya da kanunen bakmakla yükümlü olduğu çocukları ile anne ve babasından birinin şehit ya da malul gazi olması durumunda olayın meydana geldiği tarihten itibaren 6 ay içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Bu durumdaki öğretmenlerden eşlerinin şehit ya da malul gazi olduğuna dair belge ile aile nüfus kayıt örneği istenir.

Arkadşaınızın durumu bu madde olabilir mi hocam?

hocam çok geçmiş olsun
bu hükümetle muhakkak bölünecek vatan..yüzde ellibir böyle istiyor maalesef..
yazık bu millete ve evlatlara..koyundan beter oldu koca millet..

Hocam çok çok geçmiş olsun. Akim (Ak parti iletişim merkezi) ya da bimer üstünden iletişim kurun durumu anlatın fotoğrafları dahi gönderin derim. Yasal bir yaptırımı olur mu bilmiyorum; ama en kısayoldan derdinize çare bulunması için başka bir çözüm de gelmiyor aklıma. Özellikle Akim üstünden hızlı yanıt gelebilir.

Allah yardımcınız olsun hocam. yazdıklarınızı okurken içim parçalandı. olmaz olsun böyle yöneticiler. olmaz olsun böyle sistem. olmaz olsun böyle it sürüsü. Allah yar ve yardımcınız olsun...

Ben de AKP'nin açılım konusunda yanlış yol izlediğini düşünüyorum. Fakat bununla birlikte gelinen durum ne olursa olsun, "nerde bu devlet?", "Şırnak elden gitmiş", "devlet bitmiş" gibi pe-kaka ağzıyla yaptığınız söylemler de, pe-kaka ağzıyla yazdığınız yazılar da dikkatten kaçmıyor !

Bu türden yazılarınız bunca olayın üstüne bir de pe-kaka nın ekmeğine yağ sürüyor.

Akp'yi eleştiriyorsunuz onu tamam anladım da. Pe-kaka propagandası niye? Yani akp'yi al aşağı etmek için mi bu? Bunun için insan yediği kaba pisler mi?

Sizlerden yorumlarınızda daha dikkatli cümleler kurmanızı bir vatandaş olarak rica ediyorum. Hayırlı akşamlar arkadaşlar.

formator5555' Alıntı:
hocam çok geçmiş olsun
bu hükümetle muhakkak bölünecek vatan..yüzde ellibir böyle istiyor maalesef..
yazık bu millete ve evlatlara..koyundan beter oldu koca millet..
Siz şimdiden bileti kesmişsiniz bile. Bize söyleyecek söz kalmamış ! Yani bir tek siz düşünüyorsunuz bu vatanı. Kimin ağzıyla konuştuğunuzun farkında mısınız? Yangına körükle gidiyorsunuz. Farketmiyor musunuz?

Yani şimdi bir referandum olsa %51 bölünsün mü isteyecek. Siz hayal görüyorsunuz. Bu isteğiniz asla olmaz. Bırakın tüm Türkiye'de sadece bölge insanının bile büyük bir çoğunluğu bölünme istemiyor. Bölge insanının yerine sözcülük yapmayın !

Okurken tüylerim diken diken oldu. Allah yar ve yardımcınız olsun hocam. Sizlere dua edeceğim.

sahininces' Alıntı:
Arkadaşlar, dün akşam 22:00 gibi okulumuzun ve lojmanımızın etrafını terösitler sardı, takriben 20-25 kişi kadar. Okula bomba yerleştirdiler ve havaya uçurdular. Ama okul daha yeni hizmete açılacağından sağlam olduğu için sadece birinci kat ile ikinci katın bir kısmını patlatabildiler. Şimdi öğretmenler olarak her akşam çatışmanın içinde olan(birkaç gün önceki çatışma, çatışma değil savaş gibiydi. Her yerde kurşun ve roket izi. kaldığımız yerin pencerelerinde de mermi delikleri ve kırılmış camlar var), her an öldürülme (dün akşam öldürseler kimsenin ruhu duymazdı, Çünkü polis olay olduktan 12 saat sonra gündüz 14:00 gibi geldi) korkusuyla yaşayan bizler nasıl bir yol izleyerek bu ilçeden gidebiliriz?

savcılığa başvurun. can güvenliğinizin olmadığını söyleyin. sonra olağan üstü hallerden özür durumu tayin hakkı veriyorlar sanırım. yani kesin veriyorlardı eskiden. ama yönetmelikler 3-5 aya bir değiştiği için bilemiyorum.

mkaratayy' Alıntı:
Allah yardımcınız olsun hocam. yazdıklarınızı okurken içim parçalandı. olmaz olsun böyle yöneticiler. olmaz olsun böyle sistem. olmaz olsun böyle it sürüsü. Allah yar ve yardımcınız olsun...

@sahininces hocam eylem binayı yıkma yerine direk öğretmenlerin canına kast edici şekilde olsaydı, ne yapabilirdiniz hocam?

Baskın yenilmiş, elde karşılık verecek hiçbirşey yok, alınabilecek bir önlem yok, okula lojmana yetecek kadar her karışa koyacak kadar güvenlik gücü yok, güvenlik güçlerinin kendini koruyacak imkanı bile yok..

Elinizde kendinizi savunacak silahınız, karşılık verecek techizatınız olsa, madem ben gideceğim giderken de 3ünü 5ini temizlerim diyebilecek bir durum olsa hepimizin içinden geçen şey aynı olur, madem gideceğiz giderken yalnız gitmeyiz kana kan dişe diş deriz, bir köşe de pusmak yerine ölürsem şehit kalırsam gaziyim deriz ama... amadan sonrası verilecek karar çok zor. Diğer türlüsü insana zul gelir, kendi toprağında yediremez yiğit insan kendine, ifade etmesi bile çok zor, klavyeden kolay yazılıyor ama yazması bile zor..

Bu görüntüyü hepimiz hatırlarız http://www.youtube.com/watch?v=DmGHl53h2Pk Bugünlerle arasında nasıl bir fark var ortada değil mi hocam...

gardaşım dediğin gibi klavyeden yazması kolay...Doğudaki en büyük problem olan olayları görüp müdahale edememen.Bu işi yapması gerekenlerin yapmadığı bir ortamda tek tabancasın ne yapabilirsin? hiç birşey burada sorgulanması gereken devletin nerede olduğu.
aciz bir devlet,aciz uluslar yaratır.
Keşke doğuda yaşamak sorun çözmek dediğiniz kadar kolay olsa.

saygılar

the_korsan' Alıntı:
@sahininces hocam eylem binayı yıkma yerine direk öğretmenlerin canına kast edici şekilde olsaydı, ne yapabilirdiniz hocam?

Baskın yenilmiş, elde karşılık verecek hiçbirşey yok, alınabilecek bir önlem yok, okula lojmana yetecek kadar her karışa koyacak kadar güvenlik gücü yok, güvenlik güçlerinin kendini koruyacak imkanı bile yok..

Elinizde kendinizi savunacak silahınız, karşılık verecek techizatınız olsa, madem ben gideceğim giderken de 3ünü 5ini temizlerim diyebilecek bir durum olsa hepimizin içinden geçen şey aynı olur, madem gideceğiz giderken yalnız gitmeyiz kana kan dişe diş deriz, bir köşe de pusmak yerine ölürsem şehit kalırsam gaziyim deriz ama... amadan sonrası verilecek karar çok zor. Diğer türlüsü insana zul gelir, kendi toprağında yediremez yiğit insan kendine, ifade etmesi bile çok zor, klavyeden kolay yazılıyor ama yazması bile zor..

Bu görüntüyü hepimiz hatırlarız http://www.youtube.com/watch?v=DmGHl53h2Pk Bugünlerle arasında nasıl bir fark var ortada değil mi hocam...

Bu ülkede artık devletin aciz kaldığı konularda konuşmak pekakalı sınıfa sokuyor insanı. asıl siz bırakın bu ucuz acizlik palavralarını.
4++'sı eleştirirsin, hemen sana pekaka oyle istiyor derler; vatan elden gidiyor dersin pekaka nedir bu kardeşim!
ya arkadaş bize burada bariz örnekler veriyor siz hala yok canım oyle sey diyorsunuz.
tabi birileri için vatan çek defterleri;vatan kuzguncukta yalıysa boyle düşünmeleri normal...
daha hangi emarelerin belirmesi lazım ki sizler at gözlükleriniz çıkarıp harekete geçeceksiniz
vatandaş olmak için önce bu vatan için sever ve perver olmak gerekir.
ampül ışığında aydınlandığını zannedenler, ülkeyi nasıl bir karanlığa sürüklediklerini lütfen görsünler.
burada hükümetimizi kötülemek değil, artık milli duygularımızın bir adım öne çıkıp ülkemizin bölünmez bir bütün olduğu it sürülerine gösterme vaktidir.

saygılar

sanalomer' Alıntı:

Ben de AKP'nin açılım konusunda yanlış yol izlediğini düşünüyorum. Fakat bununla birlikte gelinen durum ne olursa olsun, "nerde bu devlet?", "Şırnak elden gitmiş", "devlet bitmiş" gibi pe-kaka ağzıyla yaptığınız söylemler de, pe-kaka ağzıyla yazdığınız yazılar da dikkatten kaçmıyor !

Bu türden yazılarınız bunca olayın üstüne bir de pe-kaka nın ekmeğine yağ sürüyor.

Akp'yi eleştiriyorsunuz onu tamam anladım da. Pe-kaka propagandası niye? Yani akp'yi al aşağı etmek için mi bu? Bunun için insan yediği kaba pisler mi?

Sizlerden yorumlarınızda daha dikkatli cümleler kurmanızı bir vatandaş olarak rica ediyorum. Hayırlı akşamlar arkadaşlar.

Hayal bile edemiyorum. Allah yardımcınız olsun, bozguncuları helak etsin. Allah bozguncuları sevmez.

bazı partizanlar laflarına dikkat etsin. hükümeti ve politikalarini eleştirince pkk ağzıyla konusup onun ekmeğine yağ sürüyormusuz bak hele bak lafa bak. ulan siz kaç senedir acilimdi bilmem neydi diyerek pkkyla kol kola geziyosunuz ya. bi daha hükümetin politikasını eleştirene pkk ağzıyla konusuyosun demeyin önce kendinize bakin hadsizler.

Arkadaşlar ben burada bazı arkadaşlara hiçbir şey demiyorum. Benim memleketim bu ülkede milliyetçiliğin en yoğun olduğu muhafazakar bir il. Vatan, milet, bayrak gibi kutsallarımızı, eğitim gibi yüce gayemizi kimseye sorgulatmam. Ben kendi memleketimde, kendi ilçemde memurken, kalkıp böyle ücra bir yerde öğretmenliği tercih etmiş, yeter ki eğitim-öğretimle ilgileneyim vatanın her karış toprağı kutsaldır diyerek buraya gelmiş birisiyim.
Ama burada durum çok farklı, Allah korusun o ıssız gecelerde ve özellikle bombanın patladığı o gece öğretmenleri kurşuna dizselerdi veya kaçırsalardı bu gün bunları konuşuyo olmayacaktık. O gün bizi öldürseledi polis bi gün sonra kokmış cesetlerimizin üzerine olay yerine gelecek devletin bir gün sonra bizden haberi olacaktı. Ve bir gün sonra da toprağa verildikten sonra terör lanetlenip unutulacaktık.
Allah bu ülkeyi aklı selim kişilere yönettirsin, Oy verenlere de oylarını verirken vatanın milletin selametini düşünerek oy vermeyi, maddi menfaatlerini oylarına bulaştırmamayı nasip etsin.

BBNET
Geri