Öğretmenevleri Kapatıldı!

Kodla Büyü
yapmayın yahu bilmeden konuşmayın doğuda küçük şehirlerde öğretmen evi olmazsa ordaki öğretmenler dumanolur
helede bayanlar yeni atananlar
git batmanın karsın hakkarinin bilmemne ilçesine bul kalacak yerde göreyim seni
altım kuru keyfim yerinde
batıda kapatılsın antepte kapatılsın ama doğudakiler mutlak kalmalı bencil olmayın
bunlardan banane kapatılsın diyenleride kınıyorum :-1:

sorunları çözmek yerine kapatmayı tercih ediyor. doğuya atanan bir öğretmenin ilk gideceği yer öğretmenevidir. başka şehire gittiğimde ilk tercihim hep öğretmen evi olmuştur. bunlarda yer bulamadıysam uygulama otellerine giderim. şimdi ikisini de kapatmış yüce padişahımız. onun gibi 5 yıldızlı otellerde kalacak imkanımız yok. bazıları iyi olmuş diyor ama mevcut sorunlar çözülseydi çok daha iyi olurdu. polis ve asker evlerini inceleyebilirler...

dndd' Alıntı:
yapmayın yahu bilmeden konuşmayın doğuda küçük şehirlerde öğretmen evi olmazsa ordaki öğretmenler dumanolur
batıda kapatılsın antepte kapatılsın ama doğudakiler mutlak kalmalı bencil olmayın
:alkis: :alkis:
gelde bunu millet anlat. sadece doğuda değil batıda da durum aynı. ben ev bulana kadar öğretmenevinde 15 gün kalmıştım. bu arada öğretmenevi dediğim de bildiğin bir kraathane salonu, 2 yatakhane 8 kişilik, odanın dışında bir banyodan ibaretti. ama benim işimi görmüştü. ayrıca hiçte söylediğiniz gibi fiyatları da vermedim.

Biz yarayı iyileştirmek yerine kangren olmasını bekleyerek, yada zaten kangren oldu diye yaygara kopararak kapatılmasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyoruz farkında değiliz....

doğuda kesinlikle kapatılmamalı...ben hakkaride 1 yldan fazla kaldım..ev yok kalacak yer yok..nerde kalacaksın kardeşim..polisevleri yada ordu evlerini kapatsınlarda görelim..gücü öğretmene yetiyor herkesin

amerikalı bir sosyolog türkiye üzerine makalesinde "siz önce insanları sınıflara ayırıyorsunuz sonra nasıl birleştirebiliriz diyorsunuz. orduevi, öğr.evi, polis evi, diyanet, ddy misafirhanesi vs. amerka da bunlar yok halkevleri var" demiş.

bayraMNS' Alıntı:
amerikalı bir sosyolog türkiye üzerine makalesinde "siz önce insanları sınıflara ayırıyorsunuz sonra nasıl birleştirebiliriz diyorsunuz. orduevi, öğr.evi, polis evi, diyanet, ddy misafirhanesi vs. amerka da bunlar yok halkevleri var" demiş.
az bile demiş biz bilgisayar öğretmenleri bile kendi kendimize sınıflara ayrılmıyormuyuz?
- formatörler ve formatör olmayanlar
- bilişimci formatörler ve diğer formatörler
- formatörlük isteyenler ve karşı çıkanlar
- teknik eğitimciler ve böteciler
- onlar ve biz :D

dndd' Alıntı:

%100 katılıyorum batıya lafım yok.bende ilk atandığımda 1 ay kalmıştım doğuda öğretmen evleri özelliklede ilçelerde işimize yarıyor. Öğretmenle dışarıdan gelen bir kamyoncunun hiç farkı yok ama buralarda bariz bir fiyat farkı olması lazım işlevini tam yerine getirmesi için.
Bu tarz yerlerin En iyi örnekleri orduevleri, Sıhhiye orduevinde (Ankara merkezinde) 4,5 TL ye kalıyorsunuz.Ayrıca subay veya yakını değilseniz giremiyorsunuz.

Doğudaki öğretmenevlerinde neden kalabiliyorsunuz çünkü buralarda bürokratlar protokolden sayılanlar öğretmenevlerinde kalmazda ondan beğenmezler ki buraları...Yüksekovada ben öğretmenevine ihtiyaç hissetmedim YİBO lojmanları yetiyordu 4-5 arkadaş bir dairede kalıyorduk...Öğretmenevi yerine lojman uygulamasına gidilirse öğretmen dışındakilerde fazla kalamaz
İzmirde 10 yıl kaldım ilçesindeki öğretmenevinde kolay kaldım ama merkezdekilerde bir kez bile kalamadım gerek doluluk gerekse fiyat yönünden. Hal böyleyken sadece öğretmenevi değil orduevi polisevi vs.de kapatılması doğudakilernde lojmana dönüştürülmesi şartıyla bende kapatılmasını isterim

bazı ilçelerde 3-5 yataklı öğretmen evleri var. bunun için bir müdür bir müdür yardımsı ve 3 hizmetli çalışan öğretmen evleri var. orda çalışan personel resmen yatıyor. 5 kişinin çalıştığı bir öğretmen evinin aylık maliyeti 20 bin tl buluyor. 3-5 kişin kaldığı öğretmen evine yıllık 240 bin tl maliyet ödemek bu ülke ekonomisine zararını düşünün. hepsini özelleştireceksiniz. özelleştirikende aynı şekilde çalıştırma şartını koyacaksınız.

Benim hiç kullanmadığım mekan. Yaşlılar toplanma merkezidir kendisi. Ben yaşlanıncaya kadar geri açılır elbet. :++:

Öğretmenin evi olsa iyi idi ama olmadı .33 yılda bir ya da 2 kez kalabilme fırsatı ,imkanım bulabildiğim yer. Hep başkaları yararlandı.Sözde öğretmenin evi idi ama sadece gazete okuyabiliyorduk.

cesur yürek99' Alıntı:
bazı ilçelerde 3-5 yataklı öğretmen evleri var. bunun için bir müdür bir müdür yardımsı ve 3 hizmetli çalışan öğretmen evleri var. orda çalışan personel resmen yatıyor. 5 kişinin çalıştığı bir öğretmen evinin aylık maliyeti 20 bin tl buluyor. 3-5 kişin kaldığı öğretmen evine yıllık 240 bin tl maliyet ödemek bu ülke ekonomisine zararını düşünün. hepsini özelleştireceksiniz. özelleştirikende aynı şekilde çalıştırma şartını koyacaksınız.
..
bazı şeyler KAMU YARARI nedeniyle zarar etsede hizmetine devam etmelidir.
ben öğretmen olarak bir ilçeye atandığımda orada bana kalacak yeri hazırlamak devlet için kar etmekten daha öncelikli olmalıdır.

kaldı ki konu içinde defalarca söylendi. mevcut haliyle kalmasını isteyen yok. kaldırılmasına karşı çıkan herkes mevcut düzeninin değiştirilmesi gerektiğini savunan kişiler. ama bu konuyu nedense hep görmezden geliyor kapatılsın diyenler...

dndd' Alıntı:

ilk atandığım yerde öğretmen evi olmasaydı ne yapardım ben de bilemiyorum?

Çok iyi olmuş. Hiçbir zümreye ait ev-lakal kalmamalı devletin sırtında. Herkes hal ile iç içe olsun..

Bir de hiç anlamam ben asgari ücretliden az dolmuş ücreti öderim!!! Polis bedava taşınır!! Adamın inşaatta anası ağlıyor 3 tl ödüyor dolmuşa ben 2 tl bu ne garip adaletsizlik.

Emeklilik yaşı yükselince eylem yapan memur ama yaşı geçmiş emekli olmayan öğretmen :) Adam inşaat işçisi hakkını arayan yok

(öğrencilik yıllarımda inşaatta çok çalıştım onun için bu örnekler)

kumruli' Alıntı:
Çok iyi olmuş. Hiçbir zümreye ait ev-lakal kalmamalı devletin sırtında. Herkes hal ile iç içe olsun..

Bir de hiç anlamam ben asgari ücretliden az dolmuş ücreti öderim!!! Polis bedava taşınır!! Adamın inşaatta anası ağlıyor 3 tl ödüyor dolmuşa ben 2 tl bu ne garip adaletsizlik.

Emeklilik yaşı yükselince eylem yapan memur ama yaşı geçmiş emekli olmayan öğretmen :) Adam inşaat işçisi hakkını arayan yok

..
alakaya çay demle gel biz bazı bazı :!:

her zümre için sosyal hakları kazanmak yerine var olan sosyal hakları kaldırmak niye!
- hiç öğretmenevlerine gittiniz mi?
- yukarıda yazan mesajları tenezzül edip okunuz mu?

hiç bir öğretmenevi halktan bağımsız değil zira tüm öğretmenevlerine halk istediği gibi zaten girebiliyor. orduevleri - polisevleri ile karıştırmayın buraları. hiç güneydoğuya atamanız çıktığında kalacak yer bulamama sıkıntısı çektiniz mi? ama ne de olsa sizde para çok siz otelde de kalırsınız. :shock: karadeniz bölgesinde rus turizminin yaygın olduğu zamanlarda eşinizle, annenizle, ailenizle kalacak otel bulmakta zorlandınız mı?

devlet atadığı her öğretmen için atamasının yapıldığı yerde kalacak bir LOJMAN ne zaman ayarlarsa işte o zaman öğretmen evine gerek yok diyebilirsiniz.
..
şunu da söyleyeyim siz sanmayın ki bu kurumlar devletin sırtına yük olduğu için kaldırılıyor. düşündünüz mü hiç ACABA NEDEN ? diye

şı anki mevcut durumda tüm hizmetiçi faaliyetlerin birincil öncelikli konaklama alanı öğretmenevleridir. ile teftişe gelen müfettişler içinde aynı şey geçerli. muhtemelen diğer alt ve orta seviyeli bürokratar içinde durum aynıdır. ama öğretmenevleri kalktığında tüm bu rant nereye gidecek sanıyorsunuz. bi düşünün.
şimdi devlete yük dediğiniz konaklama giderleri seneye 10 katına çıkınca ne nereye yük oluyor anlarsınız...

başka bir arkadaş öğretmenevlerinin zararından bahsetmişti. bende size pek fazla büyük olmayan bir yerden örnek vereyim. manisanın soma ilçesi öğretmenevi. ben orda görev yaptığım zamanlar 2 yatakhane, 1 kıraathane salonu, 1 toplantı salonu ve bir bahçeden ibaretti. kışları oyun salonu, yazları ise bahçesi sürekli dolu olurdu. günde hiç satılmıyorsa 1000 bardak çay satıyordu. yazları bu sayı 3-4bini rahatlıkla buluyordu. şimdi hesaplayın bakalım günlük cirosu ne kadar bu öğretmenevinin. acaba arkadaşın dediği gibi ayda 20bin zarar mı ediyor. yoksa bir o kadar kar mı ediyor!!!1

MUŞ ÖĞRETMENEVİ YAPIMI SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR...

geçen yıl kararı alınan ve kıştan önce şehrin en güzel yerindeki halk eğitim binası yıkılarak arsasında başlanan inşaat -10 dk önce yanından gçtim - kabası bitmek üzere devam ediyor.

bakanın haberi yok mu ki?
bina yapılınca mı kilit vuracak madem böyle bi düşüncesi vardı ne diye yaptırıyor???

:verymad: :verymad:

ilk aklıma gelen
ilk yazıda da belirtiliyor istanbulda da 3 yer kalıyor çünkü bular MEB'e bağışlanmış ve bu iş için bağışlanmış, bağışçıyı ikna edemezseniz o aynen kalır.

Muş'taki de Bağış olabilirmi.

BaRBaRYaN' Alıntı:
kumruli' Alıntı:

..
alakaya çay demle gel biz bazı bazı :!:

her zümre için sosyal hakları kazanmak yerine var olan sosyal hakları kaldırmak niye!
- hiç öğretmenevlerine gittiniz mi?
- yukarıda yazan mesajları tenezzül edip okunuz mu?

hiç bir öğretmenevi halktan bağımsız değil zira tüm öğretmenevlerine halk istediği gibi zaten girebiliyor. orduevleri - polisevleri ile karıştırmayın buraları. hiç güneydoğuya atamanız çıktığında kalacak yer bulamama sıkıntısı çektiniz mi? ama ne de olsa sizde para çok siz otelde de kalırsınız. :shock: karadeniz bölgesinde rus turizminin yaygın olduğu zamanlarda eşinizle, annenizle, ailenizle kalacak otel bulmakta zorlandınız mı?

devlet atadığı her öğretmen için atamasının yapıldığı yerde kalacak bir LOJMAN ne zaman ayarlarsa işte o zaman öğretmen evine gerek yok diyebilirsiniz.
..
şunu da söyleyeyim siz sanmayın ki bu kurumlar devletin sırtına yük olduğu için kaldırılıyor. düşündünüz mü hiç ACABA NEDEN ? diye

şı anki mevcut durumda tüm hizmetiçi faaliyetlerin birincil öncelikli konaklama alanı öğretmenevleridir. ile teftişe gelen müfettişler içinde aynı şey geçerli. muhtemelen diğer alt ve orta seviyeli bürokratar içinde durum aynıdır. ama öğretmenevleri kalktığında tüm bu rant nereye gidecek sanıyorsunuz. bi düşünün.
şimdi devlete yük dediğiniz konaklama giderleri seneye 10 katına çıkınca ne nereye yük oluyor anlarsınız...

başka bir arkadaş öğretmenevlerinin zararından bahsetmişti. bende size pek fazla büyük olmayan bir yerden örnek vereyim. manisanın soma ilçesi öğretmenevi. ben orda görev yaptığım zamanlar 2 yatakhane, 1 kıraathane salonu, 1 toplantı salonu ve bir bahçeden ibaretti. kışları oyun salonu, yazları ise bahçesi sürekli dolu olurdu. günde hiç satılmıyorsa 1000 bardak çay satıyordu. yazları bu sayı 3-4bini rahatlıkla buluyordu. şimdi hesaplayın bakalım günlük cirosu ne kadar bu öğretmenevinin. acaba arkadaşın dediği gibi ayda 20bin zarar mı ediyor. yoksa bir o kadar kar mı ediyor!!!1

"gelde cay demle" iki hizmetli bir müdür birde müdür yardımsı olmalı cay demlemek için :)

şaka bir yana 1 yıl öğretmen evinde kaldım ilk atandığım yıllarda. yukarıdaki yazımı beni "öteki" kabul ederek yorumlamışsın kardeşim. mesele ekonomikliği ise illaki tartışırız onuda belkide haklsındır. bahsini ettiğin öğretmen evi 2000 cay satıyor diyelim ortalama kaç kişi çalışıyor. müdürü müdür yardımcısı varmı hizmetli sayısı kaç ne kazanır bi hesap edelim. kim bilir belki haklısındır

evet halk geliyor. halk dedin yörenin orta ve üst sınıfı. daha alt sınıf kahvehanelerde öğretmen evine gidenler kısmen ayrıcalıklı halk zümresi. tamamen olmasa da bu çoğunlukla böyle. ben "ev-lokal" derken azıcık Türkçe ile ordu evi polis lokalini de kast etmiş engin zekanıza sığınmıştım. a belediyesinin şoförü,b bölgesindeki dana çobanı,c bölgesindeki emekli hakim,d bölgesindeki kasap,e bölesindeki ağa, m bölgesindeki esnaf,s bölgesindeki müteahhit de devletin her kurumunda eşit hakka sahip olmalı. Karamürsel asgari tatil bölgesinde de albay tatil yapıyorsa er ailesiyle aynı fiyata tatil yapmalı yada kapatılmalı.

birileri lojmana 80 tl öderken birileri 250 kira ödememeli.

diyeceksiniz ki doğu. orası özel bir sorundur. özel sorunları olan bölgelerde gettolar oluşturarak çözüme ulaşılmaz. sorunu çözerseniz gettoya gerek kalmaz. hakkınızı helal ediniz.

ist_koord' Alıntı:
ilk aklıma gelen
ilk yazıda da belirtiliyor istanbulda da 3 yer kalıyor çünkü bular MEB'e bağışlanmış ve bu iş için bağışlanmış, bağışçıyı ikna edemezseniz o aynen kalır.

Muş'taki de Bağış olabilirmi.

yoo 4 yıl evvel ilk atandığımda türkiyede her il promosyon alırken muşta promosyon paraları dağıtılmıyordu öğretmen evi inşaatı için demişlerdi

arsası da halk eğitimin yani kamunundu zaten

Arkadaşlar yapmayın, kapatılmasını nasıl istersiniz? Sürekli bu satış politikasıyla devletin elinde hiçbir sosyal tesis kalmıyor. :x
Öğretmen evlerinin sorunları çözülebilirdi. Düzenlemeye gidilebilirdi. İnsanların güvenle kalabilecekleri yerlerdir öğretmenevleri. Bazen kaliteli değildir yada çok temiz ama güven duyarsınız. Türkiyenin birçok yerinde bir bayan diyelim tayini çıktı gidip bir otelde güvenle kalamaz.
Bizler daha iyi ve güzel sosyal haklar elde etmemiz gerekirken elimizdekini vermek çok saçma. Türkiye ekonomisine tek zarar buradan mı? belediyelerdeki yolsuzluklar, ihaleler.... İnanın bunların yanında öğretmen evi zararının lafı bile olmaz.
Öğretmenlik her geçen gün itibarı düşen bir meslek haline geldi. Biz haklarımızı alamıyoruz diye başkalarının haklarınada laf etmeyelim. Ordu yada polis evleri korunabildiyse, buna laf etmek değil örnek almak lazım.
Devlet tarafından sürekli tesis satılıyor, birçoğumuzun haberi yok. Datçadaki öğretmen tesisleri geçen sene, ankarada öğretmen evi birkaç sene önce.....hep satıldı.
Bence önce başkalarının haklarına laf edip, onlarında olmasın diyeceğimize. Bizimde olsun demeliyiz.

filiz' Alıntı:
Arkadaşlar yapmayın, kapatılmasını nasıl istersiniz? Sürekli bu satış politikasıyla devletin elinde hiçbir sosyal tesis kalmıyor. :x
Öğretmen evlerinin sorunları çözülebilirdi. Düzenlemeye gidilebilirdi. İnsanların güvenle kalabilecekleri yerlerdir öğretmenevleri. Bazen kaliteli değildir yada çok temiz ama güven duyarsınız. Türkiyenin birçok yerinde bir bayan diyelim tayini çıktı gidip bir otelde güvenle kalamaz.
Bizler daha iyi ve güzel sosyal haklar elde etmemiz gerekirken elimizdekini vermek çok saçma. Türkiye ekonomisine tek zarar buradan mı? belediyelerdeki yolsuzluklar, ihaleler.... İnanın bunların yanında öğretmen evi zararının lafı bile olmaz.
Öğretmenlik her geçen gün itibarı düşen bir meslek haline geldi. Biz haklarımızı alamıyoruz diye başkalarının haklarınada laf etmeyelim. Ordu yada polis evleri korunabildiyse, buna laf etmek değil örnek almak lazım.
Devlet tarafından sürekli tesis satılıyor, birçoğumuzun haberi yok. Datçadaki öğretmen tesisleri geçen sene, ankarada öğretmen evi birkaç sene önce.....hep satıldı.
Bence önce başkalarının haklarına laf edip, onlarında olmasın diyeceğimize. Bizimde olsun demeliyiz.

Arkadaşım çok doğru diyorsun, umarım senin bakış açından herkes bakabilir.Bende sana sonunda kadar katılıyorum.

Bu arada bu kadar yazdık diye merak ettim destek hizmetlerine sordum öğretmenevleriyle ilgili yazıyı orada ki memur "hocam bize böyle bir yazı gelmedi tarih sayısı varsa ona göre arayabilirim" dedi.

Arkadaş bunca gündür biz olmayan bir yazı için mi varmış gibi yorum yapıyoruz.

BBNET
Geri