kumruli' Alıntı:
Çok iyi olmuş. Hiçbir zümreye ait ev-lakal kalmamalı devletin sırtında. Herkes hal ile iç içe olsun..
Bir de hiç anlamam ben asgari ücretliden az dolmuş ücreti öderim!!! Polis bedava taşınır!! Adamın inşaatta anası ağlıyor 3 tl ödüyor dolmuşa ben 2 tl bu ne garip adaletsizlik.
Emeklilik yaşı yükselince eylem yapan memur ama yaşı geçmiş emekli olmayan öğretmen

Adam inşaat işçisi hakkını arayan yok
(öğrencilik yıllarımda inşaatta çok çalıştım onun için bu örnekler)
..
alakaya çay demle gel biz bazı bazı :!:
her zümre için sosyal hakları kazanmak yerine var olan sosyal hakları kaldırmak niye!
- hiç öğretmenevlerine gittiniz mi?
- yukarıda yazan mesajları tenezzül edip okunuz mu?
hiç bir öğretmenevi halktan bağımsız değil zira tüm öğretmenevlerine halk istediği gibi zaten girebiliyor. orduevleri - polisevleri ile karıştırmayın buraları. hiç güneydoğuya atamanız çıktığında kalacak yer bulamama sıkıntısı çektiniz mi? ama ne de olsa sizde para çok siz otelde de kalırsınız. :shock: karadeniz bölgesinde rus turizminin yaygın olduğu zamanlarda eşinizle, annenizle, ailenizle kalacak otel bulmakta zorlandınız mı?
devlet atadığı her öğretmen için atamasının yapıldığı yerde kalacak bir LOJMAN ne zaman ayarlarsa işte o zaman öğretmen evine gerek yok diyebilirsiniz.
..
şunu da söyleyeyim siz sanmayın ki bu kurumlar devletin sırtına yük olduğu için kaldırılıyor. düşündünüz mü hiç ACABA NEDEN ? diye
şı anki mevcut durumda tüm hizmetiçi faaliyetlerin birincil öncelikli konaklama alanı öğretmenevleridir. ile teftişe gelen müfettişler içinde aynı şey geçerli. muhtemelen diğer alt ve orta seviyeli bürokratar içinde durum aynıdır. ama öğretmenevleri kalktığında tüm bu rant nereye gidecek sanıyorsunuz. bi düşünün.
şimdi devlete yük dediğiniz konaklama giderleri seneye 10 katına çıkınca ne nereye yük oluyor anlarsınız...
başka bir arkadaş öğretmenevlerinin zararından bahsetmişti. bende size pek fazla büyük olmayan bir yerden örnek vereyim. manisanın soma ilçesi öğretmenevi. ben orda görev yaptığım zamanlar 2 yatakhane, 1 kıraathane salonu, 1 toplantı salonu ve bir bahçeden ibaretti. kışları oyun salonu, yazları ise bahçesi sürekli dolu olurdu. günde hiç satılmıyorsa 1000 bardak çay satıyordu. yazları bu sayı 3-4bini rahatlıkla buluyordu. şimdi hesaplayın bakalım günlük cirosu ne kadar bu öğretmenevinin. acaba arkadaşın dediği gibi ayda 20bin zarar mı ediyor. yoksa bir o kadar kar mı ediyor!!!1