Öğretmenleri değeri ile ilgili yazıyı şimdi okudum öğretmen maaşı 4 cumhuriyet altını diyor !
Hemen sordum google a, hatta yandex.com a sordum değişiklik olsun diye o da bana Tam altın: 610,48 lira dedi.
610,48 x 4 = 2441,92 ise benim maaşım mı yaklışık bundan 800 lira az yoksa hesapta mı bir hata var ?
Oradaki öğretmenlerin maaşı farklı sanırım... Nerede arkadaş benim paramın üzeri ?
Birde yazıda çok büyük birkaç hata çekti dikkatimi.
Maaşı kömürle, et ile, nohutla, fasülyeyle karşılaştırıyor böyle bir yanıltmaca olmaz arkadaş sen kimi kandırıyorsun biz enayi miyiz enflasyonu öyle hesaplayacaksın bizde yiyeceğiz...(utanmasa normal hayatta hiç kullanmadığımız doğalgaz, elektrik, akaryakıt fiyatlarını da karşılaştıracak)
Hesaplamaları bizim gerçekten kullandığımız şeylerden yapacaksın mesela toplu iğne, mesela ceviz kabuğu atık fiyatı, mesela at nalı, mesela eşşek yuları, bunlar üzerinden yap bakalım yoksa sen bizi enflasyon %5 altında diye bile kandırırsın bu şekilde biz hiç yermiyiz...
Kıssadan hisse, mesele sadece öğretmenlerle ilgili değil toplumsal olarak çöküşle, yozlaşmayla, değer kaybıyla ilgili...