Öğretmen miyiz? Hayır değiliz. Öğrenci bile değer vermiyor.

Kodla Büyü

antropi

Aktif Üye
Bu akşam okulda 8. sınıfların mezuniyet gecesi vardı. 6 ve 7. sınıfta dersine girdiğim kıymetli öğrencilerim(!) mezun oluyordu. A dan Z ye en fazla emek veren belki de bendim. Ses sistemi, bütün sınıfların ayrı ayrı fonları, animasyon ve film kesitlerinden oluşan slaytlar ... Mezuniyet gecesi bitti. Öğrencilerin bir çoğu öğretmenleriyle (fen, tek tas, resim…) hatıra fotosu çektiriyor. Okulda öğrencilerle abi kardeş gibi ilişkim olmasına rağmen hiçbir öğrenci benimle çektirmedi. Hatta 3 öğrenci ayrı zamanlarda yanıma geldi ve “Hocam şu şu öğretmenle bizi fotoğraf çekebilir misiniz?” dedi. Sinir oldum. Kafam attı. Tamam formatörüz. Tüm etkinlik ve törenlerde fotoları ben çekiyorum ama bu kadarı da fazla. Kısaca öğrenci şöyle düşünüyor: “Hocam sen tamircisin, öğretmen gözüyle bakmıyorum bile sana. Seninle neden aynı karede olayım ki”.
Ya bizim branş bu kadar mı ayaklar altına alınabilir .!Öğrenci takmıyor, idare sömürüyor, öğretmen desen ekdersimiz onlara batıyor. Nereden nereye…
Hepimiz buna yakın şeyler yaşıyoruzdur gün içinde bir araba sinir oluyoruz, üzülüyoruz. Bu durumu düzeltecek arkadaşlar var bu forumda, dernekte. Devamlı çalışma halindeler. Emek, zaman harcıyorlar… Lütfen destek olalım onlara ve birbirimize. Sorunlarımızı kendi elimizden geldiğince de anlatalım her yerde.(il mem, sendika ,üniv…)
Artık kaybolan itibarımız geri gelsinnnnnnn
Sadece paylaşmak istedim bu olayı.
Çünkü bizim bizden başka dostumuz yok.
Çünkü bizi bizden başka anlayan da yok..

hocam kesınlıkle haklısınız tum arkdaşlara tavsıyem vurdumduymaz olun ben oyle çok rahatım fotografmıs slaytmıs ugrasmayın ben hıc bır ısle ılgılenmıyorum para konusuna gelınce onca yıl okumusuz unıversıte bıtırmısız yuksek puanlarla atanmısız kıme ne paramdan kendı mı verıyor .. ılıskılerde formal davranmak en ıyısı

"3 kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verirsen, gider aradaki 2 kuruşa seni satar" prensip olarak kimseye eywallah demiyceksin. bak bakalım nasıl takılıyolar peşine...!!!

mutlumuydukki11' Alıntı:
Bu akşam okulda 8. sınıfların mezuniyet gecesi vardı. 6 ve 7. sınıfta dersine girdiğim kıymetli öğrencilerim(!) mezun oluyordu. A dan Z ye en fazla emek veren belki de bendim. Ses sistemi, bütün sınıfların ayrı ayrı fonları, animasyon ve film kesitlerinden oluşan slaytlar ... Mezuniyet gecesi bitti. Öğrencilerin bir çoğu öğretmenleriyle (fen, tek tas, resim…) hatıra fotosu çektiriyor. Okulda öğrencilerle abi kardeş gibi ilişkim olmasına rağmen hiçbir öğrenci benimle çektirmedi. Hatta 3 öğrenci ayrı zamanlarda yanıma geldi ve “Hocam şu şu öğretmenle bizi fotoğraf çekebilir misiniz?” dedi. Sinir oldum. Kafam attı. Tamam formatörüz. Tüm etkinlik ve törenlerde fotoları ben çekiyorum ama bu kadarı da fazla. Kısaca öğrenci şöyle düşünüyor: “Hocam sen tamircisin, öğretmen gözüyle bakmıyorum bile sana. Seninle neden aynı karede olayım ki”.
Ya bizim branş bu kadar mı ayaklar altına alınabilir .!Öğrenci takmıyor, idare sömürüyor, öğretmen desen ekdersimiz onlara batıyor. Nereden nereye…
Hepimiz buna yakın şeyler yaşıyoruzdur gün içinde bir araba sinir oluyoruz, üzülüyoruz. Bu durumu düzeltecek arkadaşlar var bu forumda, dernekte. Devamlı çalışma halindeler. Emek, zaman harcıyorlar… Lütfen destek olalım onlara ve birbirimize. Sorunlarımızı kendi elimizden geldiğince de anlatalım her yerde.(il mem, sendika ,üniv…)

Çünkü bizi bizden başka anlayan da yok...kesinlikle haklısın hocam.

kesinlikle anlıyorum sizi. böyle olacağını bilsem lisede kendimi hiç yormadan dershaneye dahi gitmeden bir sınıf öğretmenliği kazanırdım. ne yaptıkları belli en azından

aynen kardeşim. özellikle bu ara öteki öğretmenlerle dolaşırken not istemek için beni resmen itekliyorlar. teknoloji tasarımcıya da gıcığım biraz sabah giriş kapısında denk geldik okula beraber girecektik. öğrenciler etrafımızı daha doğrusu onun etrafını sardı.

mutlumuydukki11' Alıntı:
Bu gibi olayları çoğumuz yaşıyoruz. Bunları görüp duyduktan sonra BT dersine gerek yok diyen BT öğretmenlerini anlayamıyorum. Böyle giderse başka bir evrenden geldiğimi düşünmeye başlayacağım.

madem öyle ses sistemi,müzik falan gibi işlerle uğraşmayacaktın hocam...
bu arada zorla ilgi beklemek olmaz...
benzer şeyleri bizde yaşıyoruz ama hiçbir zaman öğrenciden yana müzdarip olmadım...
tabi kendi adıma konuşuyorum....bu biraz da sizle ilgili...

Hocam her işi yaptığınızı söyleyipte sonra niye beni böyle görüyorlar demekte garip olmamış mı? Ben kaç kişiyle şu fotoğraf meselesi yüzünden tartıştım Allah biliyor artık kendileri paşa paşa çekip sadece hafıza kartını uzatıyor :)

hocam bizim de bu sene yıl sonu gösterisi hazırlandı. tabi arka fonda gösterilen tüm videoları ben hazırladım. 3-4 gün hasta halimle tüm akşamımı bunlara verdim. gösteri bittikten sonra emeği geçen öğrencilere teşekkür edildi. biz unutulduk tabi. ama seneye hiçbir şeye karışmayacağım. kendileri halletsinler...

ben formatör öğretmen görevinden istifa ettim;;; bu tür şeyleri yaşayıp, karşılığında ek ders alacaksam ben böyle bir işte yokum;;
siz de istifa edebilirsiniz ve kimseye minnet etmeden rahat ve huzurlu olursunuz...

Hocam sorun bence formatör olmanız değil, öğrencilerin çıkarları. Öğrenciler derslerine giren öğretmenlerine her zaman daha çok değer veriyor. Bu tür gecelerde sizin isminizi telaffüz etmiyorlar, hatta hiç akıllarına bile gelmiyorsunuz çünkü öğrenci milleti nankör.

coderfree' Alıntı:
Hocam sorun bence formatör olmanız değil, öğrencilerin çıkarları. Öğrenciler derslerine giren öğretmenlerine her zaman daha çok değer veriyor. Bu tür gecelerde sizin isminizi telaffüz etmiyorlar, hatta hiç akıllarına bile gelmiyorsunuz çünkü öğrenci milleti nankör.
öğrenci için herşey nottur
öğrenci=kedi=kedi= nankör :!:

hocam yıl sonu gecesi oldu. başka okulda da görevli olduğumdan etkinlik düzenlemelerine katılamadım ve görev verildiyse de haberim olmadı. etkinlik günü geldi.her şey yerle bir!! ses sistemi yok, fon yok, müzik yok. müdür geldi resmen yalvardı hocam bir el atın diye. bende bunun planlamasını yapsaydınız hocam dedim hepsini ben yapacağım diye bir kaide yok dedim. müdür de sizden başka anlayan yok dedi :D. tamam bakalım o zaman dedim, ortalığı toparladık. işler düzeldi. ya sonra...
teşekkür bile yok. daha da gelmem dedim. bugün karne basılacakmış işim var dedim, tamir yapıyorum dedim. bilgisayar laboratuarını kapattım film izliyom :D

Diyavol' Alıntı:
hocam yıl sonu gecesi oldu. başka okulda da görevli olduğumdan etkinlik düzenlemelerine katılamadım ve görev verildiyse de haberim olmadı. etkinlik günü geldi.her şey yerle bir!! ses sistemi yok, fon yok, müzik yok. müdür geldi resmen yalvardı hocam bir el atın diye. bende bunun planlamasını yapsaydınız hocam dedim hepsini ben yapacağım diye bir kaide yok dedim. müdür de sizden başka anlayan yok dedi :D. tamam bakalım o zaman dedim, ortalığı toparladık. işler düzeldi. ya sonra...
teşekkür bile yok. daha da gelmem dedim. bugün karne basılacakmış işim var dedim, tamir yapıyorum dedim. bilgisayar laboratuarını kapattım film izliyom :D
Ellerinize sağlık hocam, iyi etmişsiniz...

Bunun sorumlusu tamamen MEB...Öğretmenleri bu hale getirdi.Ülke olarak eğitimde 1 adım ileri 3 adım geri...

BBNET
Geri