Öğretmen Bilgi Servisi

Kodla Büyü

isikayhan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Eğitimde Dijital Dönüşüm Hamlelerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor: Öğretmen-Veli İletişiminde Yerli ve Millî Uygulama

Öğretmenlerin velilerle doğrudan iletişim kurabilmesi; velilerin de çocuklarının not, devamsızlık ve sınav tarihi gibi bilgilerine anlık ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen mesajlaşma sistemiyle;

📌 Öğretmen ile veliler arasında hızlı iletişim için özel gruplar kurulabilecek.

📌 Bakanlık merkez teşkilatı, yayınlayacağı duyurularla tek bir kaynaktan, tüm taşra birimlerine, öğretmenlere ve diğer personeline doğru bilgiyi yerli ve millî mesajlaşma aracılığıyla doğrudan ulaştıracak.

👉🏻 https://meb.ai/F6E6xT

Ekli dosyalar

• 20250714_144901.webp
    20250714_144901.webp
    83.1 KB · Görüntüleme: 77
Özellikle devlet kurumlarında haberleşme amacıyla whatsapp, facebook messenger ve instagram dm gibi iletişim araçlarının kullanılması uygun değil. Yapay zeka araçlarının kullanımının bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde devlet için büyük güvenlik zaafiyeti oluşturuyor. Geç kalınmış doğru bir karar olduğunu değerlendiriyorum ve aşağıya yakın zamanda yaşanmış bir haberi bırakıyorum.
Axios haber sitesinin ulaştığı iç yazışmaya göre, Temsilciler Meclisi, WhatsApp uygulaması konusunda çalışanlarını uyardı.

ABD Temsilciler Meclisi'nin baş idari görevlisi tarafından yayımlanan iç yazışmada, "Temsilciler Meclisi çalışanları, mobil telefon, masaüstü veya web tarayıcı sürümleri dahil olmak üzere herhangi bir işyeri cihazına WhatsApp uygulamasını indiremez veya indirmişse de tutamaz." talimatı paylaşıldı.

Cihazında WhatsApp uygulaması bulunanların da bir an önce silmesi istenen yazışmada, "Siber Güvenlik Ofisi, kullanıcı verilerini nasıl koruduğu konusunda şeffaflık eksikliği, depolanan veri şifrelemesinin olmaması ve kullanımıyla ilgili potansiyel güvenlik riskleri nedeniyle WhatsApp'ı kullanıcılar için yüksek riskli olarak değerlendirdi." ifadesine yer verildi.

Özellikle devlet kurumlarında haberleşme amacıyla whatsapp, facebook messenger ve instagram dm gibi iletişim araçlarının kullanılması uygun değil. Yapay zeka araçlarının kullanımının bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde devlet için büyük güvenlik zaafiyeti oluşturuyor. Geç kalınmış doğru bir karar olduğunu değerlendiriyorum ve aşağıya yakın zamanda yaşanmış bir haberi bırakıyorum.
Bip te böyle bir tehlike yok mu diyorsunuz hocam.

Kişisel kullanım için hangi platformun kullanıldığı kişinin kendi tercihidir hocam, hangisini isterseniz kullanabilirsiniz. Böte ve bt öğretmenleri olarak bizim görevimiz kamusal alanda kullanılan verilerin güvenliğini azami oranda yerel sunucularda tutulmasının önemini çevremize anlatmaktır.

Sorduğunuz soruda, aradaki mesajlaşmaların siyasi erkler tarafından kullanılabileceği endişesi olduğunu anlıyorum, ancak whasapp'ın çatı kuruluşu meta'nın satın almalarını incelerseniz ve geçen ay ortadoğuda iki ülke arasında yaşanan gerilimin ilk gününde istihbarat zaafiyetinden doğan durumları düşünürsek yerli çözümlerin kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

Kişisel kullanım için hangi platformun kullanıldığı kişinin kendi tercihidir hocam, hangisini isterseniz kullanabilirsiniz. Böte ve bt öğretmenleri olarak bizim görevimiz kamusal alanda kullanılan verilerin güvenliğini azami oranda yerel sunucularda tutulmasının önemini çevremize anlatmaktır.

Sorduğunuz soruda, aradaki mesajlaşmaların siyasi erkler tarafından kullanılabileceği endişesi olduğunu anlıyorum, ancak whasapp'ın çatı kuruluşu meta'nın satın almalarını incelerseniz ve geçen ay ortadoğuda iki ülke arasında yaşanan gerilimin ilk gününde istihbarat zaafiyetinden doğan durumları düşünürsek yerli çözümlerin kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.
Hayır hocam siyasi erk tarafından kullanılacağından endişelenmiyorum. Bip whatsspp tan daha çok güvenli mi emin değilim. verilerin bip tarafından ülkemizde saklanamayacağından endişeleniyorum. Whatsapp ı da önermiyorum ama çözüm de bip değil bence. Onu vurgulamak istedim.

• Beğen
Tepkiler: hnf
BBNET
Geri