Öğretmen Bilgi Servisi

Kodla Büyü
...

Velilerin görüş ve önerilerini Bakanlığa doğrudan ulaştırılabileceği Okul-Veli Asistanı, 2025-2026 eğitim öğretim yılının başında devreye alınacak.

Yeni bir "alo 147 öğretmen şikayet hattı" loading...

...
Ve eba varken başka platforma ihtiyaç duyulması da ayrıca tuhaf.
...
Çünkü bu işler eba üzerinden yapılırsa, yöneticiler biz bu işi yaptık diyemezlar. Eba zaten vardı.

Eskiden online hizmetiçi eğitimler eba'dan alıyorduk. Sonra öba çıktı, hizmetiçin eğitimler oradan verilmeye başlandı. Neden? Çünkü bakan öbayı biz kurduk diye reklam yapacaktı.

Gençken ilçede çalışırken kurumun web sitesini yapmıştım. Sonra okuluma döndüm. İlçe milli eğitim müdürü değişti. Yeni gelen ilçe müdürü beni çağırdı. Web sitesini değiştireceğiz dedi. Neden, çalışmıyor mu dedim. Çalışıyor ama ben geldiğimde web sitesi değişmezse benim geldiğim belli olmaz dedi. Ben de müsaade istedim, elimi bile vurmadım. Başkasına yaptırdılar.

Türkiye'nin iki tane büyük sorunu var. İlki ahlak; ikincisi de basiretsiz, hiçbir halttan anlamayıp sadece koltuğunun derdinde olan yöneticiler.

Bu ikisinin de düzelme ihtimalini ben görmüyorum.

BiP Öğretmen Bilgi Servisinin ilk mesajı geldi:

Screenshot_20250724_180557_BiP.webp

Intel G2030 işlemciler ile ders işlemeye çalışıyoruz. Ki daha kötü durumda olan okullar da var. Önce bunların değişmesi lazım. Bu iş dururken BiP MiB boş iş...

Son düzenleme:
duyurular için meb niye ebayı kullanmaz ki? ebaya velinin sadece duyuru ve mesaj yazabileceği bir bölüm yaparsın, veli oradan öğretmenle iletişime geçer ve her şey resmi olur.

MEB niçin, öğretmen ve velilerle iletişime geçmek için, özel bir telefon şirketinin uygulamasını kullanmak istiyor, anlayamadım. BİP, Telegram bir de Tıktık mıdır nedir onu oldum olası sevemedim ve hiç kullanmadım. Bu dayatmalar, çok can sıkıcı...!

Arkadaşlar yazıda belirtmiş veli olarak ova kanalından bilgilendirme mesajları alabiliyorsunuz, ova kanalında da gayet güzel paylaşımlar mevcut.isterseniz çocuğunuzu ekleyip not, devamsızlık için takip edebiliyorsunuz( bende şu an için bu özellik çalışmadı, belki ilerde düzeltilir) Diğer kanal ise öğretmen bilgi servisi, burada da bakanlığın bize özel paylaşımları, bilgilendirmeleri var. Bence derli toplu olması açısından gayet güzel olmuş. Yazıda son kısımlarda ise okul içi whatsapp gruplarının bip e taşınması konusunda çalışma yapılması isteniyor, belki dönem başlangıcında okul idareleri bip kullanmaya başlayabilir. Veli ile görüşme konusunda ise bir açıklama ise yazıda yer almıyor. son olarak hemen baştan kestirip önyargılı davranmanın ve klasik “ne gerek var” mantalitesinin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.

duyurular için meb niye ebayı kullanmaz ki? ebaya velinin sadece duyuru ve mesaj yazabileceği bir bölüm yaparsın, veli oradan öğretmenle iletişime geçer ve her şey resmi olur.
veliler orayıda watsap muhabetleri gibi bozar sonunda birileri mahkemeden ceza alır sistem kapanır olacağı olur.

Arkadaşlar yazıda belirtmiş veli olarak ova kanalından bilgilendirme mesajları alabiliyorsunuz, ova kanalında da gayet güzel paylaşımlar mevcut.isterseniz çocuğunuzu ekleyip not, devamsızlık için takip edebiliyorsunuz( bende şu an için bu özellik çalışmadı, belki ilerde düzeltilir) Diğer kanal ise öğretmen bilgi servisi, burada da bakanlığın bize özel paylaşımları, bilgilendirmeleri var. Bence derli toplu olması açısından gayet güzel olmuş. Yazıda son kısımlarda ise okul içi whatsapp gruplarının bip e taşınması konusunda çalışma yapılması isteniyor, belki dönem başlangıcında okul idareleri bip kullanmaya başlayabilir. Veli ile görüşme konusunda ise bir açıklama ise yazıda yer almıyor. son olarak hemen baştan kestirip önyargılı davranmanın ve klasik “ne gerek var” mantalitesinin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.
Hocam elekronik resmi yazı (ebys) üzerinden yapıyor çoğu kurum. Meb de bir zahmet bunu devreye alsın. Whatdapp veya bip istemiyorum. Önyargılı değilim. Normal bir talebim var.

iyice devleti sanal ortama aktardık. her ne kadar amaç insanların hayatını kolaylaştırmak olsa da bence devlet kurumları özel sektöre ait bu sekildeki uygulamaları kullanmamalı. whatsapp bip wechat .......

devlet ya kendisi yapar kullandırır, yapamıyorsa da en klasik yöntem ne ise onunla devam eder. zorlamaya gerek yok. bugün varlık fonundaki turkcell yarın satılırsa ne olacak mesela?

Bip bir EBYS sistemi değil ki!!!!! Kaldı ki o da tartışılır.

ilksms
Geri