Tahtayı ders arasında açık olarak gören biraz deneyimsiz öğretmen arkadaşlar "Aha..Kırmışlar!" gibi yorumlar yapıyor. Sen içinden "Bu kadar az ders saatiyle, bu yazılımı gerçekten kıracak nesli cidden yetiştirdik mi acaba?" diye düşünürken tahtada yapmadığın ayarlar ya da ayar tutmayan/laf dinlemeyen öğretmenler aklına geliyor.
Tahtanın ders arasına çıkarken kilitlenmeden bırakılması,
Kilit ekranında İnternet tarayıcısına izin verilmesi,
BT öğretmeninin ayar yaparken çocukların kullanabileceği esnek zaman dilimleri bırakması,
alınabilecek birkaç tedbir varken sadece bir tanesi ile yetinilmesi,...
en başta uygulamayı kuran kişinin kendisini zora sokuyor. İşin aslını bilmenize rağmen "Hocam kırmışlar tahtayı, nasıl yapıyorlar bunu?" diye bir öğretmen sorduğunda "Aramızda laftan anlamayan eğitimciler var. Kırılmamış, açık bırakılmış hocam" diyemiyorsun. Uyarının dozunu kaçırdığında da benim gibi okulun whatsapp grubunda birbirine giriyorsun. Hasılı... Geliştirici hocamız, gerçekten ihtiyacı olacak öğrencileri bile düşünüp kilit ekranında işlerini görsünler düşüncesiyle programa ek ayarlar eklemiş olsa da ben İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR diyerek ne kadar kısıtlama varsa koyuyor, tahtayı kilit ekranında 3-5 dakika açık kalabilecek şekilde ayarlıyor, boşluk bırakmıyorum.
Hiçbir esneklik bırakmayalım derim arkadaşlar.