İngilizce ve Almanca normları için yapıyorlar hocam Bence. (Her ilde onlarca/yüzlerce İngilizce norm fazlası var)Yabancı dil öğretimine diğer ülkeler de bu kadar önem veriyor mu acaba merak ediyorum. Hele ki günümüzde yabancı dil öğrenmenin/konuşmanın önemi kalmadı gibi bir şey.
Sorunuzun cevabına gelince. YOS olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Norm fazlası olarak sisteme girdiğiniz anda tercih de yapabilir resen de atabilirsiniz.
Yakında o bir saat de kaldırılır. Rehberlik dersine o kadar ihtiyaç var mıydı. Ve direkt bizim dersten aldılar. Şunu net olarak ifade ediyorum. Bizim dersin 1 saat olması demek sıfır uygulama yaptırmak anlamına geliyor.İmam hatip ortaokullarında yabancı dil ağırlıklı 5. ve 6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yok; diğer 5. ve 6. sınıflarda ise haftalık ders saati, 2025 2026 eğitim öğretim yılında 1 olarak değişti.
Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Neden dersimiz görmezden geliniyor? Anlamak mümkün değil.
Ne diyelim! İnşallah dersimiz adına olumlu yönde bir değişim olur.Yakında o bir saat de kaldırılır. Rehberlik dersine o kadar ihtiyaç var mıydı. Ve direkt bizim dersten aldılar. Şunu net olarak ifade ediyorum. Bizim dersin 1 saat olması demek sıfır uygulama yaptırmak anlamına geliyor.
Ayrıca ders 1 saat ise programın da ona göre değişmesi lazım. Aynı kazanımları yarı zamanda veremeyiz.
Neyse. Bu düzen değişmez..
Norm fazlası olunca gidecek okul da kalmadı. Programda degisiklik olmazsa Seçmeli derslerle devam ettirecekler.Yabancı dil öğretimine diğer ülkeler de bu kadar önem veriyor mu acaba merak ediyorum. Hele ki günümüzde yabancı dil öğrenmenin/konuşmanın önemi kalmadı gibi bir şey.
Sorunuzun cevabına gelince. YOS olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Norm fazlası olarak sisteme girdiğiniz anda tercih de yapabilir resen de atabilirsiniz.
Hocam maalesef branşımız çok kötü bir durumda. Yabancı dil olayına gelecek olursak da son kaç yıldır Almanca çok ragbet gördü. LGS yerleştirmelerinde iyi öğrenciler tercihlerini Almanca olan okullar için kullandılar. Son kaç yıldır yukselen bir Almanca trendi var. Ama öte yandan pedagojik olarak 5. Sınıf bir öğrencisine o kadar ders yükü ağır değil mi?Artik yabanci dile gerek kalmadi.Eskiden yabanci dille egitim almak için Anadolu lisesini kazanmak gerekirdi.Burada okumak bir ayricalikti simdi yabanci dil cok basite indirgenmiş.10 sene sonra bu cocuklar algoritma, yazilim, yapay zeka ogrenmedikleri icin iş bulamayacaklar.
Madem ozel egitimde cok talep var sadece bilisimcilere teklif edilsin 540 saatlik kurs isteyene acilsin.
Hocam, ne olursa olsun hiçbir durum, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin hiçe sayılmasını açıklamıyor.Hocam maalesef branşımız çok kötü bir durumda. Yabancı dil olayına gelecek olursak da son kaç yıldır Almanca çok ragbet gördü. LGS yerleştirmelerinde iyi öğrenciler tercihlerini Almanca olan okullar için kullandılar. Son kaç yıldır yukselen bir Almanca trendi var. Ama öte yandan pedagojik olarak 5. Sınıf bir öğrencisine o kadar ders yükü ağır değil mi?
Hocam bunu biz biliyoruz, ben dersimi ciddiyetle işlerim onemserim ancak sınav odaklı bir eğitim sisteminde bizim dersimiz yok sayılıyor. Çünkü LGS de çıkmıyor..Hocam, ne olursa olsun hiçbir durum, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin hiçe sayılmasını açıklamıyor.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, bir Fen Bilimleri dersi kadar önemli ve gereklidir. Fakat bu gerçek görmezden geliniyor.
Evet Hocam... Maalesef!Hocam bunu biz biliyoruz, ben dersimi ciddiyetle işlerim onemserim ancak sınav odaklı bir eğitim sisteminde bizim dersimiz yok sayılıyor. Çünkü LGS de çıkmıyor..