İngilizce ve Almanca normları için yapıyorlar hocam Bence. (Her ilde onlarca/yüzlerce İngilizce norm fazlası var)Yabancı dil öğretimine diğer ülkeler de bu kadar önem veriyor mu acaba merak ediyorum. Hele ki günümüzde yabancı dil öğrenmenin/konuşmanın önemi kalmadı gibi bir şey.
Sorunuzun cevabına gelince. YOS olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Norm fazlası olarak sisteme girdiğiniz anda tercih de yapabilir resen de atabilirsiniz.
Yakında o bir saat de kaldırılır. Rehberlik dersine o kadar ihtiyaç var mıydı. Ve direkt bizim dersten aldılar. Şunu net olarak ifade ediyorum. Bizim dersin 1 saat olması demek sıfır uygulama yaptırmak anlamına geliyor.İmam hatip ortaokullarında yabancı dil ağırlıklı 5. ve 6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yok; diğer 5. ve 6. sınıflarda ise haftalık ders saati, 2025 2026 eğitim öğretim yılında 1 olarak değişti.
Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Neden dersimiz görmezden geliniyor? Anlamak mümkün değil.
Ne diyelim! İnşallah dersimiz adına olumlu yönde bir değişim olur.Yakında o bir saat de kaldırılır. Rehberlik dersine o kadar ihtiyaç var mıydı. Ve direkt bizim dersten aldılar. Şunu net olarak ifade ediyorum. Bizim dersin 1 saat olması demek sıfır uygulama yaptırmak anlamına geliyor.
Ayrıca ders 1 saat ise programın da ona göre değişmesi lazım. Aynı kazanımları yarı zamanda veremeyiz.
Neyse. Bu düzen değişmez..