Zorunlu hizmet rotasyonu

Kodla Büyü

mkrkls

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
501
bu yıl açıklanan atama takvimine göre zorunlu hizmetten sayılmayan yerlerde çalışanlar rotasyona tabii tutulmayacak mı , takvimde yazmıyor sadece isteğe bağlılar var
 
3 yılını dolduran zorunlu olarak tayin istiyor, istemezse okul müdürü tercih yapmadan başvurusunu onaylıyordu. takvimde isteğe bağlı dediği odur.
 
http://www.ogretmenler.biz/ozluk-ha...ilgili-merak-edilenler-soru-cevap-h14705.html
2014 İl İçi Yer Değiştirme İle İlgili Merak Edilenler(Soru-Cevap)

İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme başvurularının 12 mayıs'ta başlayacak bu yüzden il içi yer değiştirme işlemleri ile ilgili merak edilenleri siz değerli okuyucularımız için açıklamaya çalışacağız.

05.05.2014 pazartesi itibarı ile Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı yer değiştirme takvimine göre karşımıza gelecek ilk yer değiştirme şekli ise İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler olacak.

ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME VE ATAMA İŞLEMLERİ

İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler

Başvuruların Alınması 12-16 Mayıs 2014

Atamaların Sonuçlandırılması 20-21 Mayıs 2014

Not: (Ataması yapılanların ilişikleri dönem bitiminden itibaren kesilecektir.)(13 haziran 2013 den itibaren)

İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme başvurularının 12 mayıs'ta başlayacak bu yüzden il içi yer değiştirme işlemleri ile ilgili merak edilenleri siz değerli okuyucularımız için açıklamaya çalışacağız.

Soru 1: Öğretmenlerden kaç yılı olanlar il içi yer değiştirme işlemlerine başvurabilecek?

Cevap: Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler başlığındaki 26. Maddenin 1. Fıkrası hükmünde” Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.” Denildiği için bulundukları eğitim kurumunda(okulda) en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

Soru 2: il içi Yer değiştirme tayinlerinde 3 yıllık hizmet süresinde hangi tarih baz alınacak?

Cevap : Bakanımız sayın Nabi AVCI 14 haziran 2013'te “Öğretmenlerin yer değiştirme sürelerinin hesaplanmasında bu yıl 31 Aralık esas alınacak" demesinin ardından geçen sene il içi yer değiştirmelerde 3 yıllık öğretmenlik hizmet süresi olarak 31 aralık tarihi baz alınmıştı.Bakanımızın yaptığı açıklamalara dayanarak bu sene de 31 aralık tarihi itibarı ile bulundukları kurumda 3 yıllını dolduranların il içi yer değiştirmelere başvuruda bulunabileceğini söyleyebiliriz.

Soru 3: Zorunlu çalışma yükümlülüğü devam eden ve şu anda zorunlu hizmet görevi sayılan bir okulda görev yapan öğretmen 3 yılını dolduruyorsa il içi yer değiştirme isteğinde bulunabilecek mi ?

Cevap: MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yer değiştirme yönetmeliğinin Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler başlığındaki 28. Madde 3. Fıkrası “ Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda ya da ildeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarında toplam 3 yıl süreyle görev yapmaları kaydıyla il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Bunlardan görevli oldukları eğitim kurumunun kapanması veya norm kadro uygulaması nedeniyle görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları hizmet alanında çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir. Bu şekilde atanan öğretmenler, atandıkları yer için öngörülen zorunlu çalışma süresine tabi tutulurlar. Bunların zorunlu çalışma yükümlülüğünün hesabında daha önce görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir. Ancak, zorunlu çalışma süresi yönünden daha önce görev yaptığı hizmet alanından daha az süre öngörülen hizmet alanlarına atananlar, atandıkları tarihten itibaren en az bir yıl geçmeden herhangi bir nedenle yer değiştirme isteğinde bulunamazlar.” Hükmü gereği zorunlu hizmet olan okulda(4.-5.-6. Hizmet alanı) olan ve zorunlu çalışma yükümlülüğü devam eden öğretmenler, isterlerse zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına da atanmak üzere başvuruda bulunabilirler.zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülmeyen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanmak için başvuruda bulunamazlar.Yani zorunlu çalışma yükümlülüğü olan öğretmenler il içi tayinlerine başvurabilir fakat zorunlu çalışma yükümlülüğü olan okullara tayin isteyebilirler.

Soru 4: Zorunlu çalışma yükümlülüğü devam eden öğretmen il içi yer değiştirme başvurularında şu anda bulunduğu hizmet alanı ile aynı hizmet alanı olan okula mı tayin istemek zorunda?

Cevap: Yönetmelikte “…Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda ya da ildeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarında toplam 3 yıl süreyle görev yapmaları kaydıyla il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler...” maddesinde aynı hizmet alanına tayin isteme ile ilgili her hangi bir engelleyici bir hüküm bulunmadığı için zorunlu hizmet olan herhangi bir okula tayin istenebilir.Örneğin 6. Hizmet alanında görevli öğretmen isterse il içi ile 4 . hizmet alanı olan bir okula tayin olabilir.



Soru 5: İl içi yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin hizmet puanlarının hesaplanmasında hangi tarih hesaplanır?

Cevap: Yönetmeliğin madde 25 (4) Öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas alınır. Denildiği için il içi yer değiştirme başvurularının son günü olan 16 mayıs 2014 tarihi hizmet puanlarının hesaplanmasında esas alınacak.

Soru 6: Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan okula atanan öğretmen ne zaman rotasyona uğrar?

Cevap: Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği 28. Madde 1. Fıkrasına göre Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görevli olup Bakanlık öğretmenlik kadrolarında ilk göreve başlama tarihi esas alınarak ilgili yılın 15 Eylül tarihi itibarıyla toplam 3 yıllık görev süresini dolduranlar, Bakanlıkça yapılacak planlamaya göre hizmet bölgelerinin zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme suretiyle atanırlar. Bu maddeyi zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenlerin unutmamasını hatırlatırız.

Soru 7: Yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin hizmet puanının eşit olması hâlinde atamalar nasıl yapılır?

Cevap: Yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin hizmet puanının eşit olması hâlinde; öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana öncelik verilir, bunun da eşit olması durumunda bilgisayarda kura yoluna başvurulur.

Soru 8: Öğretmenlerin İl içi ve İl dışı yer değiştirmelerinde kaç okul tercih edilebilir?

Cevap: İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, atanmak istedikleri yerlerden en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilirler. Öğretmenler başvurularında tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtirler.(26. Tercih)

Soru 9: İl içi yer değiştirme başvurular ile atandıktan sonra atama işlemi iptal edilebilir mi ?

Cevap: MEB Öğretmenlerinin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin Yer değiştirme işleminin iptali 52 . maddesine göre İl içi isteğe ya da zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme kapsamında görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmez. Ancak yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra bu Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve istemeleri hâlinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir.

Soru 10: İl içi atamalarından sonra özür durumu atamalarına başvurulabilir mi ?

Cevap: Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşler aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları arasında tercihte bulunmak zorundadır. Bu şekilde tercihte bulunmalarına rağmen farklı yerleşim yerlerindeki tercihlerine atananlar, eşinin yanına yer değiştirmek isteyen eş görevinden ayrılmaması kaydıyla ataması iptal edildikten sonra özür grubu yer değiştirme döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir.(yani aynı anda il içi veya il dışına başvurup ikisi de atanan öğretmen eşlerden biri atamasını aile bütünlüğü için iptal edebilir ve ardından iptal eden eş özrü atamalarına başvurabilir.)
 
hocam tamam bunları biliyoruz zaten ama takvimde bu yıl zorunlu yer değişikliği yok isteğe bağlı var , öğretmen arkadaş istemedi diyelim ama zorunlu hizmetten sayılmayan bölgedede 3 yıldır çalışıyor oz man ne olacak
 
Geri
Üst