ziyaretçi defteri hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gazili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gazili

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar internetten asp de yapılmış bir ziyaretçi defteri buldum.
bunu localhost klasörünün altına kopyaladım.
default.asp yi çalıştırdığımda çalışıyor.
ama mesajı yazıp kaydet tuşuna bastığımda hata veriyor.
hata şu.

Hata Tipi:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Güncelleştirilemiyor. Veritabanı veya nesne salt okunur.
/mesajkayit.asp, line 49

bu satırda ise rs.update komutu var.
ne kadar ziyaretçi defteri denesemde hep aynı yerde hata veriyor.

internetten baktığımda sonuç alamadım.
ama dediklerine göre veritabanına yazma izni verilmesi gerekiyormuş.
salt okunur olduğundan.

ben ziyaretçi defterini internete atmadan kendi bilgisayarımda çalıştırıyorum.
nasıl düzeltebilirim acaba.
ekstra prg mı yükleyecem acaba.

okuma yazma yetkisi vermemişsiniz hocam.
hocam iis 'den okuma yazma yetkisini ayarlayın veya klasöre sağ tıklayın web paylaşmından okuma yazma yetkilerini verin düzelecektir

Yazma İzinlerinin Verilmesi

IIS kurulumu yapıldı fakat ilerde veritabanı yarattığımızda veritabanına herhangi bir veri giremeyeceğiz. Sadece oradan veri çekil el ile veri girebileceğiz. Bu nedenle vt'ye (vt=veritabanı kısaltma) yazma izinleri vermemiz gerekir.

C:\Inetpub\ klasörüne girin ve wwwroot'u sağ tıklayıp Özellikler'i tıklayın. Oradan da Güvenlik sekmesine tıklayın.

Güvenlik sekmesi olmayanlar için not: Güvenlik sekmeniz bulunmuyorsa pencerenin üstünde bulunan Araçlar » Klasör Seçeneleri'ni veya Denetim Masası » Klasör Seçenekleri'ni tıklayın. Akabinde görünüm sekmesinden Basit Dosya Paylaşımını Kullan seçeneğini kaldırıp Tamam'a tıklayın. Artık Güvenlik sekmesini görebilirsiniz.

wwwroot'u sağ tıklayarak Özellikler » Güvenlik sekmesine gelin. Burada Admin, Administrator, Creator Owner gibi seçenekler bulunuyor. Bunların hepsine aşağıdan tam denetim seçeneğini izin ver olarak ayarlayın. Daha sonrasında Ekle ve buradan da Gelişmiş'i tıklayın. Gelişmişte ise Şimdi Bul seçeneğine tıklayarak IUSR_PcAdi (Örneğin IUSER_blicca gibi) seçin ve tamam deyin. Açılan sayfada da ikinci kez tamam diyerek IUSR_PcAdi'na da Tam Denetime İzin Ver seçeneğine tıklayarak tamam diyelim.Dosya izinleride bu kadar.

Artık bilgisayarınızda sorunsuzca asp dosyalarını çalıştırabilirsiniz..

Alıntıdır

şimdi de ilginç bir sorun
klasöre sağ tıklayınca (başka herhangi bir klasöre de denedim) kısayol menüsü geliyor.
ama hiçbirini açmıyor.
paylaşım ve güvenlik, özellikler, çalışmıyor. diğer menüler çalışıyor.

yani çalışacakmış gibi oluyor ama açılmıyor.
acaba neden olabilir.

BBNET
Geri