Zilsiz okul önerileri

Kodla Büyü
Hocalarım merhaba, özel bir okulda çalışıyorum. Okulumuza bu yıl anaokulu ve ilkokul açıldı. Zilsiz okula geçmeyi hedefliyoruz. Ancak sınıf içerisindeki öğretmeni ve öğrencileri zil çaldığına dair bilgilendirmek istiyoruz. Bunun için akıllı tahtaya nasıl bir uygulama kurabilirim? Normal zil sisteminde kullandığımız uygulamayı tahtaya kurarak bu işi halledebilir miyim?

Bizde bir kaç öğretmen ders çıkış saatlerini telefonlarına alarm olarak eklemişlerdi.

Zilsiz okul, dersine zamanından giren sorumluluk sahibi öğretmenlerde stres yapar. Sürekli saati kontrol etmek beni de sıkar..

Herhangi bir uygulama kurmanıza gerek yok hocam. Herkes zaten uyum sağlıyor. Sınıflarda saat varsa hele hiç sıkıntı yok. Sınıftan çıkması kolay, içeri girmeye bi çözüm arayın siz 😅

Zilsiz okulda çalışıyorum bu arada.

Yıllardır zilsiz okul isteyen birisi olarak bunun olması güzel oldu. Bir de çevre temizliği ve elektrik,su tasarrufu konusunda öğrencilere zorunlu birşeyler yapılsa iyi olacak. Sorumluluk ve zorunluluk olmadan öğrencileri disipline etmek neredeyse imkansız. Küçük ama etkili yöntemler.

Her sınıfa bir saat koyulması yeterli. Zile mile gerek yok. Bahçede de büyük bir saat olmalı. Çok küçük yaşlar için zaten nöbetçi öğretmenler var. Hallolur.

Yıllardır zilsiz okul isteyen birisi olarak bunun olması güzel oldu. Bir de çevre temizliği ve elektrik,su tasarrufu konusunda öğrencilere zorunlu birşeyler yapılsa iyi olacak. Sorumluluk ve zorunluluk olmadan öğrencileri disipline etmek neredeyse imkansız. Küçük ama etkili yöntemler.

sınıfta kalmanın bile olmadığı bir sistemde öğrenci kaybetmenin ne demek olduğunu hiç bilmeden yetişiyor ve Sorumluluk dan bahsediyoruz kahkaha atıyorum

Zili takan pek kalmadı, boşuna gürültü olmasın diyorlar galiba.

Özel okul zaten imkanı çoktur. Okulun her yerine ışık taksınlar. Kırmızı ışıkta hareket yok, yeşilde hareket var 😃 squid game . Zilsizokul dediyse ışıksız okul da demedi ya

Herşeyimiz tam. Ebeveynlerimiz Finlandiya, İsveç Japon ayarında kültür görgü hak hukuk seviyesine geldi. Bir tek zil problemimiz kalmış. A aaa bu ne ilkellik, bu ne saygısızlık .Yakışıyor mu okullarda bu milletin muasır medeniyet seviyesindeki çocuklarını zille toplamak 😀 Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır bir, Türk milleti dakiktir 😀 Türk milleti hak hukuk çiğnemez.

ilksms
Geri