Zil Programı 2.0. - Uzaktan Kontrol + Canlı Anons

Kodla Büyü
Geri bildirimler için teşekkürler arkadaşlar.
Derse-tenefüse kalan süreyi gösteren bölüm,
Uzun veya kısa tenefüs için yeni bir alan.

Hem PARDUS hem de windows için geliştirdiğim için, işletim sistemi seviyesinde müdahale ile uğraşmak istemiyorum. Ses efektlerini kapatma ve açmayı kullanıcıya bırakacağım.

İlk tenefüsümüz 15 dk diğerleri 10. her günü ayarlamak zor, en azından gün kopyalama olsa, ptesi yi yapıp diğer günlere kopyalayabiliriz
Her tenefüs için süre girme ekleyeceğim hocam. Bizim de 4. Tenefüs 5 dakika mesela. Kaç tenefüs varsa her biri için hızlıca süre girme bölümü olacak, ona göre ayarlanacak.

Arkadaşlar, yakında bir güncelleme yayınlayacağım.

Her zil-müzik türü için ayrı ayrı süre ayarı, teneffüslerde çalması için 2 adet müzik belirleme özellikleri ekledim.
Şu ana kadar bir okuldaki tüm zil programı ihtiyaçlarını karşıladığını düşünüyorum. Hem kendi okulumda hem de diğer okullardan başkaca istek gelmedi.

Eğer eklenmesini istediğiniz özellik varsa lütfen belirtin. Uzunca bir süre yeni güncelleme yayınlamayacağım çünkü.
Hocam mesaj attım size, kayıt yapabilir misiniz rica etsem, biraz acil lazım. Çok teşekkür ederim.

Yeni sürüme eklenen özellikler. (Henüz yayınlanmadı, yeni eklemelerden sonra 2 gün içinde yayınlanacak. )

Her zil türü için ayrı ayrı süre belirleme. Mesela seçilen mp3 30 saniye. 10 saniye süre seçildiyse, 8 saniye mevcut ses seviyesinde çalar, son 2 saniyede ses azalarak biter.

Tenefüslerde veya istenen saatlerde belirlenen müziklerin çalması için iki yeni müzik bölümü. Mesela öğle arasında bir şarkı, türkü çalınmak isteniyorsa muzik1-şarkı eşleşmesi yapılır, hangi günler çalınması isteniyorsa ayar bölümünden düzenlenir. Bu iki müzik türü yine telefondan uzaktan başlatılabilir.

Ana ekranda hangi zile ne kadar kaldığı bilgisinin yer aldığı geri sayım aracı.

Diğerlerinden farklı sürede olan teneffüsler için tenefüs süresini elle belirleyip, tüm programı buna göre oluşturma özelliği.

Gördüğünüz eksiklik ya da eklenmesini istediğiniz başka özellik varsa belirtirseniz sevinirim. Bu güncellemeden sonra belirgin bir hata olmadığı müddetçe uzunca bir süre güncelleme yapmayı düşünmüyorum.

Geri bildirimde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Program çok iyi çok. Telefondan anons yapıyorum bahçede çocukların bakışları ve tepkileri görülmeye değer. Uygulamayı kurcalarken sirene dokunmuşum aman yarabbi okul 20 saniye içinde boşaldı. Habersiz tatbikat yapmış olduk.

Version 2.0 yayında arkadaşlar. Yeni özellikler;

Ana ekranda bir sonraki zil ve kalan süre.
2 yeni müzik türü. Tenefüslerde ya da öğle aralarında çalması için ayarlanabilir.
Ders saatlerini düzenlerken, normalde farklı olan teneffüsler için elle düzenleme ve tüm programı buna göre yapma.
4-5 gün içinde Pardus-Linux versiyonu da hazır olacak.
Her zil türü için süre belirleme. Mesele tenefüs zili normalde 30 saniye ise, 10 saniye süre belirlenirse 8 saniye normal ses seviyesinde çalar son 2 saniye azalarak biter.

ÖNEMLİ NOT : Masaüstü program yalnızca tek cihazda kurulu olmalı, Aynı hesap ile, iki farklı masaüstü uygulamasına giriş yapıldı ise program çalışmayacaktır.

Okullardaki zil programlarını daha verimli kılmaya amaçlayan Canlı Anons ve Zil Kontrol programını ücretsiz kullanabilirsiniz.

Masaüstü uygulamasını özellikleri:
* Esnek ve otomatik zil saatleri ayarlama.
* Her zil için farklı müzik seçme
* Kitap okuma, istiklal marşı, siren saygı duruşu için programlama yapma.
* Belirtilen saatte bilgisayarı otomatik kapatma
* Mobil cihazdan gelen emirleri dinleme

İphone ve Android uygulamasını özellikleri:
* Uzaktan zil ve anons çalma
* Bilgisayar kapatma
* Zil sesi ayarlarını yapma
* CANLI ANONS yapma
* Meb-Fatih ağından sorunsuz çalışır
* Aynı ağda olmanıza gerek yok, mobil hattan da okuldaki masaüstüne talimat ve canlı anons gönderebilirsiniz.

Okul Zil Programı Masaüstü Uygulaması (Google Drive Üzerinden)
Android Desenpi Canlı Anons ve Zil Kontrol Uygulaması
App Store Desenpi Canlı Anons ve Zil Kontrol Uygulaması

Uygulamayı kullanmak için masaüstü ya da mobil uygulamalardan veya buradan mesaj gönderip üyelik talebinden bulunabilirsiniz.
Üye kaydı kaydı için şu bilgileri mutlaka sağlayınız.
* Okul adı
* Kurum kodu
* Ad soyad
* Aktif kullanılan bir eposta adresi

Üye kaydı yapıldıktan sonra eposta adresinize şifre belirleme bağlantısı gelecektir. Eposta bazen spam klasörüne düşmektedir.

Eksikleri ve eklenmesini istediğiniz özellikleri paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 82106Ekli dosyayı görüntüle 82107
Emeğine sağlık hocam. Çok sade ve kullanışlı olmuş.

Hocam bir de masaüstü güncellemesinden sonra, mobil uygulamada her hangi bir güncelleme yaptınız mı?
Hocam henüz güncellemedim. Zaman bulunca güncelleyeceğim. Sadece müzik-1 ve müzik-2 için uzaktan çalma eklenecek.

Program çok iyi çok. Telefondan anons yapıyorum bahçede çocukların bakışları ve tepkileri görülmeye değer. Uygulamayı kurcalarken sirene dokunmuşum aman yarabbi okul 20 saniye içinde boşaldı. Habersiz tatbikat yapmış olduk.
Hocam mobil uygulamada durdur ve sesi kısma özellikleri de var. :)

Son düzenleme:
Merhaba hocam, İstiklal Marşı çalarken derse giriş çıkış zili zamanı gelmişse çalıyor ve istiklal marşını kapatıyor. İstiklal Marşı çalarken zilleri otomatik devre dışı bırakma kısmı var mı acaba? Bir de zili belirlediğimiz süreye kadar kapatsa o süreden sonra tekrar aktif etse bazen deneme yapılıyor ve zil çalmasın isteniyor. Yukarıdaki otomatik zil kısmını devre dışı bırakınca tekrar aktifleştirmeyi unutuyoruz. Bu aralar B12 kullanmayı bile unutuyoruz. Elinize emeğinize sağlık.

Merhaba hocam, İstiklal Marşı çalarken derse giriş çıkış zili zamanı gelmişse çalıyor ve istiklal marşını kapatıyor. İstiklal Marşı çalarken zilleri otomatik devre dışı bırakma kısmı var mı acaba? Bir de zili belirlediğimiz süreye kadar kapatsa o süreden sonra tekrar aktif etse bazen deneme yapılıyor ve zil çalmasın isteniyor. Yukarıdaki otomatik zil kısmını devre dışı bırakınca tekrar aktifleştirmeyi unutuyoruz. Bu aralar B12 kullanmayı bile unutuyoruz. Elinize emeğinize sağlık.

Geri bildirim için teşekkür ederim hocam. Birkaç gün içinde söylediğiniz özellikleri eklerim.

* Elle ya da manuel bir müzik türü başladı ise, bitinceye kadar otomatik zillerden hiçbiri çalmayacak.
* Başlangıç ve bitiş saatleri belirlenerek, o saatler arasında otomatik zil engellenecek.

Bunların dışlında gözümden kaçan birşey varsa belirtirseniz onları da eklerim.

Son düzenleme:
Rica ederim hocam asıl yaptıklarınız için ben teşekkür ederim. Kitap okuma saati ile ilgili bir takvim açılsa ve günlere göre farklı ders saatlerini seçip öğretmen zilinden hemen sonrada kitap okuma saati olduğu anonsu yapılsa hocam, örneğin 20.04.2026 Pazartesi 1. Ders, 21.04.2026 Salı 3.Ders, 22.04.2026 Çarşamba 2.Ders, 24.04.2026 Cuma 4.Ders, gibi. Bu şekilde haftada 2 saati olan bir öğretmenin bütün dersi de kitap okuma saatine ayrılmamış olur. Bu şekilde bir çalışmaya vakit ayırabilirseniz memnun olurum.

Rica ederim hocam asıl yaptıklarınız için ben teşekkür ederim. Kitap okuma saati ile ilgili bir takvim açılsa ve günlere göre farklı ders saatlerini seçip öğretmen zilinden hemen sonrada kitap okuma saati olduğu anonsu yapılsa hocam, örneğin 20.04.2026 Pazartesi 1. Ders, 21.04.2026 Salı 3.Ders, 22.04.2026 Çarşamba 2.Ders, 24.04.2026 Cuma 4.Ders, gibi. Bu şekilde haftada 2 saati olan bir öğretmenin bütün dersi de kitap okuma saatine ayrılmamış olur. Bu şekilde bir çalışmaya vakit ayırabilirseniz memnun olurum.
Hocam, kitap okuma saatini de istediğiniz gün ve saate ekleyebiliyorsunuz. Program oluşturma ekranında, altta Zil ekle butonuyla istediğiniz saate istediğiniz zil türünü ekleyebilirsiniz. Günleri ayrı ayrı seçerek sırayla hangi saatte çalmasını istiyorsanız kayıt yapabilirsiniz.

ilksms
Geri