ZAMAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ZORUNLU

Kodla Büyü
9 nisan da yaptığımız eylemde en çok destek verenler
KANAL D
STAR
NTV
GÜNEŞ
ZAMAN
..
...
 
aman zaman gazetesi nasıl olduda sevincimizi paylaştı bak nasıl duygulandım şimdi !!!
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, gelecek eğitim – öğretim yılından itibaren ortaokul 5. ve 6'ncı sınıflarda 'bilişim teknolojileri ve yazılım' derslerinin zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Necdet Ünüvar, yaptığı yazılı açıklamada, bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektöründeki gelişmelerin değerlendirilmesi ile internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde olmak üzere sosyal etkilerinin araştırılması amacıyla kurulan Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nun raporunun hayata geçirilmeye başlandığını ifade etti.

Komisyonun çalışmalarında ağırlığı sadece internet ve bilişim teknolojisi ürünlerinin artan kullanımının çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerindeki olumsuz etkilerine verilmediğini aktaran Ünüvar, şöyle devam etti: "Bilişim ve özellikle de yazılımın yüksek istihdam ve katma değer sağlayan bir sektör olması nedeniyle, ekonominin büyümesi, toplumsal refahın sağlanması, işsizliğin azaltılması, güvenilir ve sürdürülebilir ekonomik dinamiklerin yakalanması, dijital uçurumdan kaynaklanan olumsuzlukların giderilmesi, bilgi toplumuna dönüşme hedef ve stratejilerinin gerçekleştirilmesi açısından bir fırsat olarak değerlendirildi."

Ünüvar, bilişim teknoloji ve imkânlarından maksimum düzeyde istifade edebilmek, ulusal bilişim sektörünün sağlıklı gelişimini sağlamak ve sektörün uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazanmasına yardımcı olmak amacıyla, bilişim ve yazılım sektörünün stratejik önem ve önceliğe sahip bir alan olarak değerlendirilmesine yönelik önerilerde bulunduğunu aktardı.

Bilişim teknolojileri ve internetin kullanım alanı düşünüldüğünde, bilgi toplumuna dönüşüm hedef ve stratejilerinin gerçekleştirilmesi için, bilişim okuryazarlığının toplumun her kesiminde yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Ünüvar, eğitim kurumlarında, veri tabanı uzmanı, yazılım uzmanı, ağ teknolojileri uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, web tasarım ve programlama uzmanı gibi sektörel ihtiyaçlara yönelik uluslararası düzeyde uzmanlar yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Komisyon raporunda, ortaöğretim müfredatından seçmeli dersler arasında bulunan bilişim sistemleri ve yazılım dersinin zorunlu hale getirilmesi yönünde bir öneriye de yer verdiğini hatırlatan Ünüvar, "Bu önerimize paralel olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, önümüzdeki eğitim – öğretim yılından itibaren ortaokul 5. ve 6'ncı sınıflarda 'bilişim teknolojileri ve yazılım' dersleri zorunlu olmuştur." ifadelerini kullandı.

Necdet Ünüvar, başkanlığını yürüttüğü komisyonunca hazırlanan raporda yer verilen, ortaöğretim müfredatında zorunlu olarak 'bilişim teknolojileri ve yazılım' derslerine yer verilmesi yönündeki önerilerini hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(CİHAN)

Türkiyenin çağdaşlarını yakalamak için yaptığı atılım mı şimdi bu
5. 6 sınıfa bilişimteknolojisi dersi konulunca Türkiyede bilişim uzmanı ihtiyacı karşılanmış mı olacak.
Daha yeni müfredat için kitap hazırlanıp hazırlanmadığı bile meçhul
öğrenciler matematik öğrenmeye 1. sınıftan itibaren başlıyorlar buna rağmen üniversite sınavında 5 net yapamayan yüz binlerce gencimiz var
Tabi bunda kalabalık sınıflarda öğrencilere yeterli ilgiyi gösteremeyen sınıf öğretmenlerimizin de payı var
orta okulda çarpım tablosunu tam olarak bilemeyen öğrencilerin sayısı azımsanmayacak boyutta.

Şimdi ne olacak Türkiyeyi bilişimde 5. 6. sınıfta bilişim teknolojisi dersi alan öğrenciler mi kurtaracak
Anadolu ve Fen liseleri bilgisayar programlama ile ilgili derslere yıllardır yabancı
1-8. basamak bilişim teknolojisi dersi kitaplarında yer alan müfredatın devamı niteliğinde bir lise müfredatı hazırlanmadı.
zaten bu basamaklarda yer alan müfredatı okullarda tam olarak uygulayabilen bilişim teknolojisi öğretmenlerinin sayısı da sınırlı
öğrenci başına bir bilgisayar düşmeyen bilişim sınıflarını atıl duruma getirmek için önce internet kafeye çevirdiler.Ardından bilişim sınıflarına gerek yok diyerek dağıtmaya kalktılar.
Ama artık atılım zamanı geldi.

Renault 12 araba ile OFF-ROAD yarışına katılmak ne kadar mantıklı ise
Türkiyenin bilişimdeki şu anki durumu ve bu yolda aldığı kararlar da o kadar mantıklı

Ama halimize şükür en azından norm fazlası değiliz....
 
Geri
Üst