Yurtdışına açılım, dünya vatandaşlığı, fikirleriniz değerlidir?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Herkese merhaba,

BÖTE mezunu, 15 yıl üzeri deneyimi olan(programlama, yazılım başlangıç seviye, orta seviye Photoshop, Illustrator kullanan), süper lise mezunu, orta seviye ingilizceli ortalama bir öğretmenim. Ülkemde ortalama bir evim, arabam var, bir de riske atabileceğim bir miktar param. Yurtdışına açılmak, dünya vatandaşı olmak, çocuklarımızı çok kültürlü yetiştirmek istiyorum. Malum paramızın değersizliği nedeniyle, ülkemizin sınırlarında görünmez bir tel örgü var. Ortalama bir (Euro, dolar kazanan vatandaş gibi) ülkemde veya dünyada gezinebilmek istiyorum.

Öncelik kendi mesleğim ve yakın meslekleri icra ederek, neler yapabilirim? İngilizce terimlerle ifade etmek istersek, IT Teacher, Office Support Technician vb.

Bu sebeple, bbnet ailesinin fikirlerinin değerli olduğunu düşündüğümden sormak istedim.

Hangi meslekleri icra edebilirim?

Hangi yolları izleyebilirim?

NOT:
Amacım siyasi tartışma yaratmak değildir.

Ergün1

Aktif Üye
Benim şahsi fikrim: "Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş" tarzıdır. Nasip olurda emekli olursam; öncelikle Cennet vatanımı keşfetmek isterim. Her ne kadar bazı insanlarımız; gittikleri her yere çöplerini atıp, tarihi ve kültürel değerlerimize, yağlı boya ile isimlerini yazıyor olsalar da...
Ama senin yurt dışına gitme gibi, karşı konulamaz bir hevesin varsa; başlangıç olarak, aşağıdaki linklere bir göz at öyleyse.

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Benim şahsi fikrim: "Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş" tarzıdır. Nasip olurda emekli olursam; öncelikle Cennet vatanımı keşfetmek isterim. Her ne kadar bazı insanlarımız; gittikleri her yere çöplerini atıp, tarihi ve kültürel değerlerimize, yağlı boya ile isimlerini yazıyor olsalar da...
Ama senin yurt dışına gitme gibi, karşı konulamaz bir hevesin varsa; başlangıç olarak, aşağıdaki linklere bir göz at öyleyse.

Yanıt için teşekkürler.

Şu anda doğduğum ilin dışında başka bir ilde çalışıyorum, memleketime de gidiyorum zaman zaman.
Ama bu yaptığımı dünya ölçeğinde yapabilmem çok zor.
Bir ingiliz düşünün, cebindeki sterlin ile Euro bölgesi Almanya'da geziniyor, ülkesinde harcadığının çok az üzerinde harcardı herhalde. Hakeza ülkemize geldiğinde, kendi ülkesinde evinde yaşayacağı yaşam maliyetine, burada 5 yıldızlı otellerde kalabiliyor, sağlık sorunları halledip geri dönebiliyorlar.

cronos23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Valla hocam iki oğlum var ellerinizden öper biri 3, diğeri 5 yaşında ikisnin geleceği için ben de İsviçre'ye gitmeye çalışıyorum. Artık duygusallıktan geçtim, çocuklarım ne olacak nasıl bir ülkede yaşayacaklar diye hergün düşünüyorum. Eğitimleri nasıl olacak? İş bulabilecekler mi? Bulsalar bile liyakatlarinden öte birilerinin elini ayağını öperek mi bir yerlere gelecekler? gibi onlarca soru ile boğuşuyorum.

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Valla hocam iki oğlum var ellerinizden öper biri 3, diğeri 5 yaşında ikisnin geleceği için ben de İsviçre'ye gitmeye çalışıyorum. Artık duygusallıktan geçtim, çocuklarım ne olacak nasıl bir ülkede yaşayacaklar diye hergün düşünüyorum. Eğitimleri nasıl olacak? İş bulabilecekler mi? Bulsalar bile liyakatlarinden öte birilerinin elini ayağını öperek mi bir yerlere gelecekler? gibi onlarca soru ile boğuşuyorum.
İnşallah gönlünüzce olur, yolunu bulursanız, paylaşmanızı bekleriz.

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1 yıl ücretsiz izin alıp, ailemden önce gidip, denemeyi düşünüyorum.
Yeşil pasaport hakkım var.

Nkiray

Site Gezgini
Öncelikle kararınızın hakkınızda hayırlı olmasını dilerim.
Gerek tecrübe gerek fikirlerimi paylaşacağım. İşin içine girmeyince uzaktan güzel tarafalar gözükür ama işin içine girince sıkıntılar görünmeye, hissedilmeye, yaşanmaya başlar.
Çok işler böyledir. Uzun olmasın diye misal vermeyeceğim.
Yurtdışında uzun süre kaldım, çok ülkede bulundum. Doğum yeri de yurtdışı.
Muhakkak güzel tarafları olmakla beraber gurbetlik zordur. Hasret zordur. Farklı kültür zordur. Burada çok basit, sıradan gördüğümüz şeylere ulaşmak orada bazen çok zordur. Dini hassasiyetleriniz varsa orada yaşamak daha zordur.
Orada yaşayan insanların çok büyük kısmı sizin burada yaşadığınız standartta yaşayamıyordur emin olun. Çok kimsenin Maaşları buraya göre yüksek olmakla beraber orada vasat bir hayata yetiyor. Oturum falan alırsanız küçük çocuk varsa yardıma muhtaçsanız (resmi işiniz yoksa veya maaşınız çok düşükse) Almanya Avusturya gibi ülkeler kira, yakıt faturasını ödüyor. Çocuk parası veriyor. Bunlar olmasa oradakilerin yaşaması daha zor. Buralara göre artıları da eksileri de var.
Tabi duyunca tam ikna olmanız gerekmiyor. Tecrübeyle insan öğreniyor. Tek tavsiyem buradan ipleri koparmadan gidip tecrübe edin. Gemileri yakmaya gerek yok.
Rabbim hakkınızda hayırlı eylesin.

ysahin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ücretsiz izinden önce yaz tatilinde 2 aylığına deneyin derim hocam. 2 ay gibi bir süre sizin oradaki gözlemleriniz için yeteri kadar makul bir süre bence