Yurtdışı uçak bileti hakkında yardım

Kodla Büyü

bote_erz

Süper Üye
Süper Üye
Hocalarım önümüzde ki sonbahar ya da ilkbaharda yurt dışına ailemle gitmek istiyorum. Uçak biletlerine bakınca çok pahalı maşallah. Duyduğuma göre çok ucuza bulunabilir miş.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

Sabit bir tarih için arıyorsanız önceden almak genelde daha avantajlıdır. Fakat fiyatları belirleyen bazı faktörler göz ardı edilemez. Gidilecek destinasyon, mevsim, havayolu firması, direkt - aktarmalı gidiş, popülerlik ve tabi kampanya dönemleri. Bunlar belirleyici oluyor çoğunlukla.

Destinasyon bilgisi verirseniz biraz daha net konuşabiliriz.

Havayolu şirketlerinin kampanyalarını sosyal medya vb. hesaplardan takip edebilirsiniz. Dönemsel kampanyalar oluyor. Sonbaharda gidecekseniz şimdiden araştırmalara başlayabilirsiniz. İlkbahar için erken olabilir. Bagaj hakkına dikkat edin. Başka bir firmadan ucuz bulduğunuz biletin bagaj hakkı olmayabilir ve sonrasında yüklü miktarda fazla bagaj ücreti ödersiniz.

Sabit bir tarih için arıyorsanız önceden almak genelde daha avantajlıdır. Fakat fiyatları belirleyen bazı faktörler göz ardı edilemez. Gidilecek destinasyon, mevsim, havayolu firması, direkt - aktarmalı gidiş, popülerlik ve tabi kampanya dönemleri. Bunlar belirleyici oluyor çoğunlukla.

Almanya öncülüğünde Avrupa ülkelerinde birini düşünüyorum.

Hocalarım önümüzde ki sonbahar ya da ilkbaharda yurt dışına ailemle gitmek istiyorum. Uçak biletlerine bakınca çok pahalı maşallah. Duyduğuma göre çok ucuza bulunabilir miş.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
Google flighti takip edin

Takip.
Ben de araçla gitmeyi düşünüyorum. Tecrübesi olanı dinleriz memnuniyetle
Geçen ay kendi aracımızla gidip geldik. Bununla ilgili bilmeniz gereken bazı şeyleri yazayım:
* Öncelikle araç sizin üzerinize olmalı. Eğer araba eşiniz veya başkasının üzerine ise noterden arabayı kullanmak için vekaletname düzenletiyorsunuz.
* Araba için yeşil sigorta yaptıracaksınız. Araç içindeki bütün yolcular için de seyahat sigortası yaptıracaksınız.
* Gideceğiniz ülkelerde otoyollarını tercih edin. Trafiği az olan küçük yolları tercih etmeyin. Güvenlik yönünden çok tehlikeli oluyor. Otoyol ücretlerini Bulgaristan-Romanya gibi ülkelerde otoyol vinyeti satın alıyorsunuz. Yunanistan ve bazı ülkelerde gişelerde ödüyorsunuz. (Kredi kartı geçerli)
* Gideceğiniz ülkenin trafik kurallarını gözden geçirin. (Hız limitleri, paralı otoparklar, parkın yapılmayacağı alanlar vb.)
* Aracınızda LPG kiti de varsa çoğu petrol istasyonunda gaz satışı oluyor.
* Sadece Bulgaristan sınır kapılarında biraz zorluyorlar onun haricinde çok rahat geçiş yaptık.

Biryere.com veya ucuzaucak.net. buraları takip edebilirsiniz. Ya da kayak.co.uk (com değil co) buradan bakabilirsiniz

Almanya için Türkiye'den çok fazla uçuş noktası var. Alternatif çok yani. Sonbahar olması sebebiyle şimdiden bakmanız yararlı olacaktır. Özellikle kalkış noktanızı belirleyerek gitmek istediğiniz şehire en uygun fiyatları olduğu zamanları kontrol edin. Eğer istediğiniz fiyatlarda uçuş bulamazsanız gitmek istediğiniz şehire en yakın veya en kolay (genellikle trenle) transfer olabileceğiniz diğer havaalanlarına bakın.

BBNET
Geri