Yurt dışı gezi yardım

Kodla Büyü

cihan_27

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eşimle Avrupa turu yapmayı düşünüyoruz. Tur şirketleri ile ilgili olumsuz çok fazla yorum var .Deneyimli arkadaşlar varsa yorum alabilirsem fikir edinmiş olurum Bi yandan da bileti alıp kendimiz mi gitsek fikri?

Sormak istediğiniz ne varsa yazabilirsiniz.

2018 yılında ilk kez kendi başına direkt uçuşla Güney Kore'ye gittim bir haftalığına. O zamandan bu zamana geçen sürede 14. ülkemi gördüm (geçtiğimiz haftasonu) Tur şirketi her türlü daha pahalıya gelir. Dil için korkacak bir şey yok, çok belirgin bir kaç ülkeye gitmediğiniz sürece sorun yaşamazsınız. Turun kolaylığı ise herşeyi onlar ayarlarlar.

Hocam mümkünse kendi aracınızla ya da yurtdisinda arac kiralayarak bir rota çizin ve gönlünüzce gezin. Airbnb veya booking üzerinden ev kiralayin.
Bir otobüste zaman ve mekan kisitlamasiyla belki kafanızın uyumayacagi insanlarla bayrak tasiyan bir insanin peşine takilip gezmek yerine, çok daha keyifli ve ekonomik olur. Zaman zaman kaybolun guzel bir yer gorunce durun birseyler icin.
Benim gördüğüm dunyada tur işini genellikle yaşlı insanlar tercih ediyor.

Ben motoruma atlayıp kamp yaparak bu şekilde geziyorum. Ailemle ise aracla çıkıyorum

Merhaba. Tur ile avrupa için yardımcı olmaya çalışırım hocam. turlar ve arka planda yaşananlar ile ilgili sağlam deneyimlerim var :) bir defa rehberlik yapıp bıraktım. özelden de yazabilirsiniz.

Bilindik tur firmalarından mesela orta avrupa turu alırsınız. Orada hava alanında inince elinde jolly tatilbudur tatilsepeti gibi birçok tur firmasının adının birlikte yazdığı bir levha ile birisi sizi bekler. Diğer tur firmaları ile orada birleşip organizasyonu yapacak oranın tur firmasına dahil olursunuz. Oradaki organizasyonu yapan tur firması sizi gezdirir yedirir içirir otelinizi rehberinizi ayarlar. Eğer sizi orada alan firma iyiyse şanslısınız yoksa hangi turla gittiğiniz fark etmez rezil olursunuz. Ekstra turlardan toplu alınca indirim yaparlar ama önden araştırmak lazım gereksiz ödeme yapmış olabilirsiniz. Birçok yerde gördüm kappa sadece kendisi geziyordu araştırılabilir.

Bilindik tur firmalarından mesela orta avrupa turu alırsınız. Orada hava alanında inince elinde jolly tatilbudur tatilsepeti gibi birçok tur firmasının adının birlikte yazdığı bir levha ile birisi sizi bekler. Diğer tur firmaları ile orada birleşip organizasyonu yapacak oranın tur firmasına dahil olursunuz. Oradaki organizasyonu yapan tur firması sizi gezdirir yedirir içirir otelinizi rehberinizi ayarlar. Eğer sizi orada alan firma iyiyse şanslısınız yoksa hangi turla gittiğiniz fark etmez rezil olursunuz. Ekstra turlardan toplu alınca indirim yaparlar ama önden araştırmak lazım gereksiz ödeme yapmış olabilirsiniz. Birçok yerde gördüm kappa sadece kendisi geziyordu araştırılabilir.
sonda yazdığınız firmayla gitmek istemezsiniz hocam. en ucuz görünen ama en pahalı turlar onların.

2016 yılında eşim ve iki arkadaşımla almanya dan araba kiralayıp 22 gün orta belçika, hollanda, fransa, italya turu yaptık. çok keyifli oldu. tavsiye ederim.

Ben Jolly turla Orta Avrupa ve İtalya olmak üzere iki turuna katıldım. İkisinden de çok memnun kaldım. Sadece Jolly Tur’a aitti katılanlar, otobüste sadece Jolly Tur logosu vardı vb. Sanırım yoğun olmayan sezonlarda o şekilde yapıyorlar. Ben yaz döneminde gitmiştim. Rehberler çok tecrübeli ve bölgede yaşayan oturma izni olan kişilerdi. Hatta italya turundaki rehber ana dili gibi italyanca konuşuyordu. İnsanlarla ilgi alakaları çok iyiydi. Tabii turlarda bir şans faktörü de var. Her zaman hepsi bir arada denk gelmiyor. Mesela Orta Avrupa turunda Çekyada öğrenci yurdunda kaldık. Otelde bir aksilik çıktığını bölgede su problemi olduğunu vs. söylediler. Ama sonrasında tur bizi özür mahiyetinde standardı daha yüksek bir otelde konaklattı 2 gün. Başka bir sıkıntı yaşamamıştık.

Hocam bir de turlar biraz koştur koştur olur rehberin anlattıklarını dinleyim dersin fotoğraf çekmeye zaman kalmaz. Bir yeri beğendin çok fazla kalma imkanın olmaz belli yerlerde serbest zamanlar olur. Yakın bölgeleri fotoğraflayabilirsin ama çok uzaklaşamazsın. Serbest zamanları yemek vs. gibi ihtiyaçlar için kullanman gerekir. Bir de turlarda oteller şehir dışı oteller olur. Otele geldiğinde merkezi yerleri gidip görme imkanın azdır. Düzenlenen hemen hemen her tur ekstradır. Ekstralara katılmazsan turun pek bir anlamı olmaz oteller de uzak olduğundan dolayı kendi başına gezemeyebilirsin. Olumsuz yanları da bunlar denebilir. Ben yine de turla seyahati seviyorum açıkçası

Kendi aracınla gitmenin tadını hiçbir tur ile alamazsın. Alacağın tedbirler ile sağlam bir plan da çıkardın mı tamamdır. Korkmaya gerek yok.
19 Ülke gezdim, tadı damağımda kaldı :)

Ya İtalya ya da Yunanistan düşünüyorum. İlk önceliğim İtalya, oraya turla gitme taraftarıyım. Kültür ağırlıklı lezzet turu gibi düşünüyorum. Yunanistan'a gidersem nokta atışı bir yerde konaklar daha çok lezzet turu yaparım gibi geliyor. Tecrübeli arkadaşların deneyimlerini merak ediyorum. Bir kaç tura baktım, çok farklı fiyatlar var. Kafa karıştırıyor.

İtalya Yunanistan arası arabalı büyük feribotlar var. Ben kamaralı oda tutup seyahat etmiştim. Yorulmadan, sorunsuz bir seyahat gerçekleştirmiştim. Önceden biletlerini ayırmayı unutmayın.

Tur, ilk defa çıkacaksanız ve 2 kisiyseniz hesaplı olur. Kendiniz çıkacaksanız uçak ve konaklamayı önceden halletmeniz gerekiyor. Elbette son dakika fırsatları var. Tur, ekip iyiyse iyi, yaşlı vs varsa kötü. Birilerini beklemek zorundasınız ve elbette turda ekstralar var. (Ekstra tur, akşam yemeği vs, ekstra ücret) Yunanistan Türk işgali altında, çok tadı olmayacağını düşünüyorum, elbette zevk meselesi) İtalya ve İspanya yazın iyi sıcaktır, zorlu olur. Orta Avrupa nispeten serin, gündüzler kullanılabilir. Benelüks turu, Paris te sıcak hava dalgasına denk gelmezseniz oldukça iyidir.

Ben pronto turdan memnun kalmıştım ama ekstra turlar çok oluyor maalesef, diğer turlarda da öyle mi bilmiyorum.

italya turuna seneye gitmenizi tavsiye ediyorum. ciddi şekilde kalabalık olacaktır italya, zaten kalabalıkta. google dan 2025 vatikan diye aratabilirsiniz.

Param var, panoramik şehir turları yeter bana, foto çeker atarım, çok detaya girmeden eldeki yeme içme fırsatlarını değerlendiririm ve daha sonraki detaylı gezilerimi planlarım diyorsanız turlara katılabilirsiniz. Ekstraları toplu alabilirsiniz erken dönemlerde. kalabalıksanız rehberle iyi geçinirseniz küçük bir ihtimal tur anında da indirimli alabilirsiniz (rehbere bağlı). Ekstrayla işim yok, boş günlerim olsun sakin zaman geçireyim diyorsanız süper promo turlar var. boş günlü turlar bunlar. ekstralara katılmadığınız için boş gün oluyor. Şehir merkezine çok uzak otellerde konaklama sağlayan(bir - iki konaklama denk gelebilir tabi), ekstra turlara katılmayanları benzinliklerde dinlenme tesislerinde bırakan turlardan her türlü uzak durun.

1-Skyscanner ile uçak biletini ucuza alabilirsiniz
2-Booking kullanarak uygun fiyatlı otel bulabilirsiniz
3-Şehir içi ulaşım için genelde 1-3-7 günlük kartlar var. gittiğin yere göre değişiyor. Örmeğin almanyada 50 euro ya 1 aylık sınırsız ülke içi ulaşım hakkın olur.
4-Şehirler arası Flixbus ile otobüs Omio ile tren biletlerini alabilirsiniz. Biraz daha araştırırsanız başka yerler de var. Regiojet gibi
5-Merkeze yakın oteller daha pahalı olur ama gün içerisinde otele uğrayıp dinlenme imkanınız olabilir ve istediğiniz saatte dönebilirsiniz.
6-Hırsızlık büyükşehirlerde çok yaygın dikkatli olun.
7-Youtube da gitmek istediğin yere giden gezginlerden bilgi alabilirsin.
8-Gezi rotanı tur şirketlerinin planlarından ya da yapay zekadan yardım olarak oluşturabilirsiniz.
9-Araç kiralarken dikkatli olun. Ucuz ama sıkıntılı çok fazla firma var.
10-Mutlaka telefonunu yurt dışına açtır. Navigasyon ile her yere rahatlıkla ulaşabilirsin.
11-Turla gittiğin yerlerde koşturmaktan bişey anlamazsın. her yeri göreceğim diye 1 haftada gittiğin tüm ülkeyi baştan sona gezmeyi düşünmeyin. Örneğin italya da roma ile başlayıp floransa ile devam edersin. bu 2 şehir minimum 5 6 gününü alır.
12- A ülkesine gidip dönüşü B ülkesinden yaparak farklı ülkeler deneyimleyebilir ve daha az para harcamış olabilirsin.
Tur ile gidilen seyahatler 2 katına ulaşıyor.

BBNET
Geri