sonda yazdığınız firmayla gitmek istemezsiniz hocam. en ucuz görünen ama en pahalı turlar onların.Bilindik tur firmalarından mesela orta avrupa turu alırsınız. Orada hava alanında inince elinde jolly tatilbudur tatilsepeti gibi birçok tur firmasının adının birlikte yazdığı bir levha ile birisi sizi bekler. Diğer tur firmaları ile orada birleşip organizasyonu yapacak oranın tur firmasına dahil olursunuz. Oradaki organizasyonu yapan tur firması sizi gezdirir yedirir içirir otelinizi rehberinizi ayarlar. Eğer sizi orada alan firma iyiyse şanslısınız yoksa hangi turla gittiğiniz fark etmez rezil olursunuz. Ekstra turlardan toplu alınca indirim yaparlar ama önden araştırmak lazım gereksiz ödeme yapmış olabilirsiniz. Birçok yerde gördüm kappa sadece kendisi geziyordu araştırılabilir.
Hocam fiyatlarına bakmadım ama en azından turu aldığınız firmayla muhatap olmak iyidir diye bakmak lazım dedim. Öbür türlü taşerondan hizmet alır gibisiniz.sonda yazdığınız firmayla gitmek istemezsiniz hocam. en ucuz görünen ama en pahalı turlar onların.
Ben Jolly turla Orta Avrupa ve İtalya olmak üzere iki turuna katıldım. İkisinden de çok memnun kaldım. Sadece Jolly Tur’a aitti katılanlar, otobüste sadece Jolly Tur logosu vardı vb. Sanırım yoğun olmayan sezonlarda o şekilde yapıyorlar. Ben yaz döneminde gitmiştim. Rehberler çok tecrübeli ve bölgede yaşayan oturma izni olan kişilerdi. Hatta italya turundaki rehber ana dili gibi italyanca konuşuyordu. İnsanlarla ilgi alakaları çok iyiydi. Tabii turlarda bir şans faktörü de var. Her zaman hepsi bir arada denk gelmiyor. Mesela Orta Avrupa turunda Çekyada öğrenci yurdunda kaldık. Otelde bir aksilik çıktığını bölgede su problemi olduğunu vs. söylediler. Ama sonrasında tur bizi özür mahiyetinde standardı daha yüksek bir otelde konaklattı 2 gün. Başka bir sıkıntı yaşamamıştık.Bilindik tur firmalarından mesela orta avrupa turu alırsınız. Orada hava alanında inince elinde jolly tatilbudur tatilsepeti gibi birçok tur firmasının adının birlikte yazdığı bir levha ile birisi sizi bekler. Diğer tur firmaları ile orada birleşip organizasyonu yapacak oranın tur firmasına dahil olursunuz. Oradaki organizasyonu yapan tur firması sizi gezdirir yedirir içirir otelinizi rehberinizi ayarlar. Eğer sizi orada alan firma iyiyse şanslısınız yoksa hangi turla gittiğiniz fark etmez rezil olursunuz. Ekstra turlardan toplu alınca indirim yaparlar ama önden araştırmak lazım gereksiz ödeme yapmış olabilirsiniz. Birçok yerde gördüm kappa sadece kendisi geziyordu araştırılabilir.
Hocam tecrübelerinizi ve önemli gördüğünüz ipuçlarını buradan paylaşırsanız herkes faydalanmış olur.Merhaba. Tur ile avrupa için yardımcı olmaya çalışırım hocam. turlar ve arka planda yaşananlar ile ilgili sağlam deneyimlerim varbir defa rehberlik yapıp bıraktım. özelden de yazabilirsiniz.