YOS Nöbet Kulüp Egzersiz vs Anket

Kodla Büyü

Nobet Egzersiz Kulüp vs olmalı mı?

• Evet olmalı

Oy: 68 65.4%
  • Hayır olmamalı

Oy: 36 34.6%

• Kullanılan toplam oy
    104
Ücret verilen sorumlulukları kaldır, ücreti sabit olan sorumlulukları arttır,
Normal öğretmene,Rehber öğretmene, mdr yardımcısına arttırımlı ekders öde ama size yok,
21 saate kadar ders verilebilir, başka okullara görevlendirilir vs ilçenin emir kulu yap,
Okul idarelerinin etinden sütünden yararlanması için her türlü ucu açık görev tanımı ekle,
Hayırdır arkadaş biz gözden mi çıktık, öğretmenlikten mi
Ek ders %20 vergi dilimiyle 130 lira bile değil bu ülkede, geçen muslukçu çağırdım adam yarım saat için 2000 istedi.
Bir arkadaşın yorumu vardı, Sevr anlaşması hazırlamışlar diye
Bu görevi bu şartlarda isteyenin kendine saygısı yoktur.

İsteğe bağlı şekilde hepsi olmalıdır. Rehber öğretmenlerin isterse nöbet tutma, isterse belletmenlik yapma gibi hakları var. İstemediği takdirde yapmıyor. Yazılı talebi ile yapabilir şeklinde eklenir. İstemeyen dilekçe vermez ve almaz. Çok basit.

Hem derse gir hem tahta arızalarıyla uğraş hem projelerle hem nöbet hem rehberlik hem kulüp... Ayrıca ek ücret olmasın, zaten formatörlüğe full veriyoruz kafasındalar. Aklı olan şu görevleri kabul etmez.
pardon yanlış anlamışım evet o görevleri almak insanı ekstra yoruyor şahsen ben nöbet istemiyorum gerek yok

Son düzenleme:
İsteğe bağlı şekilde hepsi olmalıdır. Rehber öğretmenlerin isterse nöbet tutma, isterse belletmenlik yapma gibi hakları var. İstemediği takdirde yapmıyor. Yazılı talebi ile yapabilir şeklinde eklenir. İstemeyen dilekçe vermez ve almaz. Çok basit.
isteğe bağlı olması en istemediğim seçenek, çünkü idareler bunu kullanıyor. İsteyene görev vermiyor istemeyene görev veriyor maksat senin ipin benim elimde demek.
ya olsun ya olmasın bence ama ilk seçeneğim nöbet olmaması çünkü sorumluluğu çok ağır.

İsteğe bağlı derken müdürün isteğine değil. Kişinin isteğine bağlıdır. Kurallara kanunlara uymayan müdür her zaman çıkar karşınıza. O olmaz bu olur illa birşeyde takar takacaksa. Hak alınsın istemezsek kenarda dursun görüşündeyim. Uğraşan müdür olursa sendikalar hazır. Sendikalar da onunla uğraşır.

İsteğe bağlı derken müdürün isteğine değil. Kişinin isteğine bağlıdır. Kurallara kanunlara uymayan müdür her zaman çıkar karşınıza. O olmaz bu olur illa birşeyde takar takacaksa. Hak alınsın istemezsek kenarda dursun görüşündeyim. Uğraşan müdür olursa sendikalar hazır. Sendikalar da onunla uğraşır.
hocam sende biliyorsun ki bilişim öğretmenleri olarak tüm eğitim hayatımız idarecilerle kavga ederek geçti, bü yüzden kesin bir dille belirtilmediği sürece müdürler olayı istediği yere çeker, sen müdürün dediğini yapmaya mecbursun en fazla şikayet edersin ondanda bişey çıkmaz, sonra uğraş dur, ben bugüne kadar idarecilerle çatışmalarımda sendikanın bir faydasını görmedim, ve artık baba yorgun. :)

Standart öğretmen olalım, belirsizlikle uğraşana kadar bırakın tüm fatih projesi çöksün o zaman paşa paşa çaresini bulurlar.

bu ankete YOS ekdersinin haftalık standart olarak 30 saate sabitlenmesini bu görevlerin olmamasını da eklemeniz gerektiğini düşünüyorum çünkü tahtalara genelde ders esnasında müdahele edemiyoruz malum ders bölünüyor ya sınıf boşken yada yan sınıfa alarak yada teneffüslerde yada mesaiden sonra yada hafta sonları sonuçta fazla fazla mesai yapıyoruz zaten yetişmiyor bu görevleri ücreti için eklemek hamallıktır ve sağlıklıda yürümüyor zaten BTR iken ister istemez çağırıyorlar nöbet yerinde yaralanma vs oluyor kabak sizin başınıza patlıyor nöbetini tutsaydın oluyor soruna bakmasan bakmadı oluyor çık işin içinden onun için haftalık 30*4 aylık standart ek ders ücreti olmalı ek ücretler(nöbet-kulüp-sınıf-pansiyon-dyk lar tümü) vs ler kaldırılmalı

Son düzenleme:
Yos un varsa tek olumlu yanı nöbet olmaması. Gerisi olmalı. Nöbetlerde sorumluluk çok fazla. Okul servisleri, servisçileri, ilkokul-ortaokul bölün(e)meyen okullar, atlayan kaçan öğrenciler, liste uzar gider.

Son düzenleme:
birde şöyle bişey var
Yos görevi : öğrenciye hizmet eder, öğretmene hizmet eder, idareye hizmet eder
Nöbet görevi : Tüm okulun yöneticisi ve sorumlusudur
dolayısı ile bir yere hem hizmet eden hemde hükmeden konumunda olamazsın.
bunu okul müdürünün hem okulu yönetmesi hemde okulun ayak işlerini yapması gibi düşünebilirsiniz, ikisi bir arada yürümez.

Ücreti yok iken zamanımız yok, tutamayiz diyen zumrelerim vardi. Hatta nobet ogretmenin asli görevi degildir diyen sendikalar da vardi. Değişen ne oldu, ucretten baska, görevimiz oldu?

bu ankete YOS ekdersinin haftalık standart olarak 30 saate sabitlenmesini bu görevlerin olmamasını da eklemeniz gerektiğini düşünüyorum çünkü tahtalara genelde ders esnasında müdahele edemiyoruz malum ders bölünüyor ya sınıf boşken yada yan sınıfa alarak yada teneffüslerde yada mesaiden sonra yada hafta sonları sonuçta fazla fazla mesai yapıyoruz zaten yetişmiyor bu görevleri ücreti için eklemek hamallıktır ve sağlıklıda yürümüyor zaten BTR iken ister istemez çağırıyorlar nöbet yerinde yaralanma vs oluyor kabak sizin başınıza patlıyor nöbetini tutsaydın oluyor soruna bakmasan bakmadı oluyor çık işin içinden onun için haftalık 30*4 aylık standart ek ders ücreti olmalı ek ücretler(nöbet-kulüp-sınıf-pansiyon-dyk lar tümü) vs ler kaldırılmalı
Destekliyorum

+1
Ankete 3. seçenek olarak ( YOS'un isteğine bağlı olarak olsun) eklenebilir.

Kendi adıma nöbet istemiyorum. Maddi olarak ayda 2000₺ etkilese de istemiyorum... İsteyenleri de destekliyorum. Zamanında bende istiyordum. Şimdi zorlanıyorum. 7 saat ders + nöbet benim içn hem verimsiz hem gün sorunda pertim çıkıyor.. yaşlanıyorum galiba. Dersimin az olduğu günde olursa belki..

Kulüp meselesi ise kanayan yara. Okulda Şube rehber öğretmenliği olmayanlarda 2 saat alsın diye yapılan bir uygulama olduğunu düşünüyorum... bence fiilen böyle... İşini hakkıyla yapanları tenzih ederim..

Okul nöbeti isteğe bağlı degil rehberlikcilerin, mevzuat tutmaz diyor. Belleticilik istege bagliydi en son ama degisti mi bilmiyorum.

ilksms
Geri