YOS 26-27 yeni görevlendirme esasları

Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
Eğitim İş'in başvurup Danıştay'ın iptal ettiği geçen seneki yazıda olan:
11. maddedeki, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. ibaresi, gitmiş
16. maddedeki sözleşmeli öğretmen yos olamaz ibaresi, gitmiş
14. maddedeki müdür onayı ile iptal edilir ibaresi gitmiş. (12. maddede aynı ibare geçiyormuş)

sanırım nöbet vs ek derslerini alıyoruz.

Ekli dosyalar

Evet alamaz ibaresi olmadığına göre belleticilik, klüp,egzersiz vs alınır artık. Nöbet isteğe bağlı olmasa daha iyi olur.

Madde 9'da açıkça demiş hocam, görev saatleri içerisinde nöbet dahil görev verilmez diye. Kulüp,egzersiz vb alır ancak nöbet alamaz. Tam gün dersi vardır nöbeti o gün alabilir belki.

Yos gorevi oldugu gunler disinda veya 7 saat dersinin oldugu zaman diliminde nobet gorevi alabilir seklinde anladim. Ama kulup, egzersiz vb. ilgili bir netlik goremedim.

Madde 9'da yer alan kısıtlama yalnızca YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevinin fiilen yürütüldüğü gün ve saatleri kapsar:

Sorumluluğun Olduğu Günler: Madde 9'a göre, görevin yürütüldüğü günlerde öğretmene bu görevi aksatacak nöbet dâhil başka bir görev verilemez.

Sorumluluğun Olmadığı Günler: YEĞİTEK görevinizin planlanmadığı (boş olan veya sadece normal dersinizin olduğu) günlerde, ders saatleri dışında kalmak ve mevzuattaki haftalık azami ek ders sınırlarını aşmamak kaydıyla sosyal kulüp (öğrenci kişilik hizmetleri) ve ders dışı eğitim çalışmaları (egzersiz) yürütebilirsiniz.

11. maddedeki, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. ibaresi, gitmiş
14. maddedeki müdür onayı ile iptal edilir ibaresi gitmiş. (12. maddede aynı ibare geçiyormuş)

Bu yeni mi hocam? Başka eki vs var mı acaba

o yeni bir olay değil, daha öncede vardı o gün 7 saat dersin varsa zaten yos'luk yapamadığın için nöbet tutuluyor.

Bu yeni mi hocam? Başka eki vs var mı acaba
28.08.2026 tarihli yazı hocam diğer ekler aynı
28.08.2026 İlgi Makam onayında yer alan"Millî Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Şubesinin Teşkilat, Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Hizmetlerin doğrultusunda YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevlendirmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. "Genel Müdürlük tarafından yürütülen bilişim teknolojileri destekli ulusal ve uluslararası eğitim projeleri alanında yürütülecek tüm iş ve işlemlerin etkin, verimli ve mevzuata uygun bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olacak eğitim kurumlarında görevli öğretmeni" ifade eden YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevlendirme süreçleri; Ek-1'de görevlendirme esasları, Ek-2'de YEĞİTEK Okul Sorumlusunun görevleri, Ek-3'te görev başvuru formu ve Ek-4'te yer alan faaliyet formuna göre yürütülecektir. YEĞİTEK Okul Sorumlusunun aylık çalışmalarını raporlayacak form Ek-5'te yer almaktadır. Bu kapsamda, 2026?2027 eğitim öğretim yılı birinci döneminde YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevlendirmeleri ile bu göreve ilişkin iş ve işlemler; yazımız ve eklerinde yer alan hükümler doğrultusunda yürütülecektir. İlişkin Karar" Bu sebeple "YEĞİTEK Okul Sorumlusu" görevini yürütecek öğretmenlerin görevlendirmeleri, herhangi bir aksamaya mahal verilmeden Ek-1'de yer alan esaslar doğrultusunda Ek-2'deki görevleri gerçekleştirmek üzere "Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ın 16. Maddesi hükmü gereğince ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu okul tarafından ödenecek şekilde yapılacaktır. İlinizde yapılacak görevlendirmelerde belirtilen hususlara dikkat edilerek görevlendirme yapılması, görevlendirilen YEĞİTEK Okul Sorumlusunun Ek-6 "YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirme Listesi"ne işlenerek Genel Müdürlüğümüze resmi yazı ile iletilmesi ve sürecin aksamaması için gerekli çalışmaların özenle yürütülmesi hususunda, Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

9. Maddedeki ekders yönetmeliğine atıf yapılmış. 16/2 maddesinde ayrıca asli görevi için ekders odenmeyecegi belirtiliyor mu zaten? Yine muallakta kalan yerler var.

Yazıya göre, Ortaokulda 7 saat ders olan gün YOS olunmadığı için nöbet ek dersi alınır.
Egzersiz, kurs, kulüp YOS saatleri dışında yapıldığı için ek ders alınır.
Sınıf rehberliği, YOS günleri ve saatlerini kapsadığı için ek ders alınmaz.

hangi yazının eki? varsa paylaşır mısınız?

Hocalarım ben farkı yine anlayamadım
"11. maddedeki ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez" kısmı kalkmış görünüyor ancak
Madde 9'da geçen "YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlendirmesine ilişkin ek ders işlemleri, görevini fiilen yürütülmesi kaydıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası ile ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülür" kısmına yer verilmiş.
Bu maddeyi de araştırınca da içerisinde yine şöyle bir şey geçiyor : "Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez "
bu madde de öncekiyle aynı olmuş olmuyor mu?

Hocam bu da idareyle aramızda çözemediğimiz bir sorun. Geçen sene ben görev almadım ama idarenin bu konudaki yorumu nöbet alamaz demiyor nöbet alabilirsin ama ücretini alamazsın diyor. Şimdi bir de YOS görevi olduğu günler nöbet dahil başka görev alamaz gibi bir maddeden iyice haklı sanacaklar kendilerini. Bu maddeyi bana sunup bak hocam şu gün YOS görevin yok, nöbet yazılabilir diyeceğine eminim. Yani oraya YOS görevi olduğu gün nöbet görevi verilemeyeceğini yazıyorlar da neden direkt nöbet verilemez yazmıyorlar anlamıyorum.

ilksms
Geri