Polise hiç güvenimiz kalmadı...
her-telden-f29/polise-hic-guvenim-kalmadi-t91376.html
bakınız bu olayın başlangıcı yukarıdaki başlıktaki arkadaşımızın başına gelen olayın benzeri aslında.
yukarıdaki verdiğim linkteki olaydaki arkadaşımızın yerine kendimizi koyup üzülmüşüz değil mi.
olaya farklı bir pencereden bakarsak peki soruyorum size ölen vatandaş polis aracına değilde sizin aracınıza çarpsa idi nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabileceğinizi tahmin ediyorsunuz sanırım. İstermiydiniz polisin yerinde kendi aracınızın olmasını? Veya ehliyetsiz maganda size, çocugunuza veya bir yakınınıza araç ile çarpsa zarar verse yada öldürse ne olacaktı?
toplumda malesef bu ölen vatandaş gibi polis ile tartışan tipte vatandaşlarımız çoğaldı. Trafik magandalığı yapıyor ve üzerine sizinle tartışıp sizi darp ediyor.
Polis silah kullanmakta kesinlikle haksız ve kesinlikle cinayet işlemiş. Yazdıklarımdan polisi savunuyorum gibi manalar anlaşılmasın. Magandalık yapıyor diye öldürmek gerekmez tabiki. Silah taşımak zor zanaattır. Belinde oldugunda güven verir güç verir. En ufak bir kıvılcımda aklınıza ilk belinizdeki silahınız gelir. İşte orada irade devreye girer iyi bir eğitimle iradesini kontrol eden kişiler sadece silahı doğru yerde ve zamanda kullanır. İyi bir eğitim almamış kişi ancak bu gibi durumlarda silaha sarılır.
Şuda bir gerçek ki ölen magandaymış bence. Kendi kişisel fikrim o vatandaşın vatana millete çok hayrı olan birisi olmadığı gibi çok fazla zararı olan birisi olduğu izlenimi oluştu bende. Sebebine gelince ;
Sokaktan geçen 100 adamdan kaç tanesi eline sandalye alıp resmi görevli ünüformalı devletin poisinin üzerine sandye ile yürüyebilir?
Kısaca su testisi su yolunda... Kimse kusura bakmasın şer ile yaşamanın sonu budur.
Ülkemizdeki polis memurlarının tavır ve hareketleri genel olarak baktığınızda hakikaten çok hoş değil. En çok rahatsızlık duyanlardan biriyimdir belkide. Kesinlikle en az lisans düzeyine iyi bir eğitim almalılar.Polis demek muhakeme yeteneği yüksek, anlayışlı ve toplumu idare edebilecek demek. malesef eğitim sistemimizin heryerinde oldugu gibi polis eğitimimizde de sıkıntılar mevcut. En azından karşısındaki herkesi potansiyel suçlu gibi görüp kabalıktan vazgeçseler de vatandaşa karşı biraz daha kibar olsalar.
Ama öğretmen camiası olarak bu olayda da açıkça görülüyor ki bir polis antisempatizanlığı mevcut.
Polis de haksız ancak o elinde sandalye ile polisin üzerine yürüyen zorbada haksız.
Şu anda bu haliyle bile polis olmasa o tip zorbalar toplumu yaşanmaz edecek malesef. İşte bu bile tek başına polise saygı duymamızı gerektirir diye düşünüyorum. Her gün binlerce olayla mücadele eden polislere de Allah yardım etsin.