Yorumsuz

Kodla Büyü
EMPATİ YAPMAYI ÖĞRENMEDEN TOPLUMDAKİ SORUNLAR ZOR ÇÖZÜLÜR------OLAYIN TAM İÇİNDE OLMADAN BRİNİ SUÇLAYIP DİĞERİNİ AKLAMANIN ANLAMI YOK
İNSANI HER ZAMAN BEYİN YÖNETMEZ BAZEN DUYGULAR YÖNETİR SİNİRİ-ÖFKESİ MAALESEF

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
EMPATİ YAPMAYI ÖĞRENMEDEN TOPLUMDAKİ SORUNLAR ZOR ÇÖZÜLÜR------OLAYIN TAM İÇİNDE OLMADAN BRİNİ SUÇLAYIP DİĞERİNİ AKLAMANIN ANLAMI YOK
İNSANI HER ZAMAN BEYİN YÖNETMEZ BAZEN DUYGULAR YÖNETİR SİNİRİ-ÖFKESİ MAALESEF

sen ne diyorsun bee adam ölmüş diyoruz. insan bu insan.

Genelleme yapmamak lazım diyoruz ama şahsi gözlemlerim şu an çalışan polislerin çoğu benzer tavırları gösteriyor. Düzgün konuşuyorsun telsizi kaldırıyor, birşey dedinmi sövmeye başlıyor. Polislerin hiçbiriyle konuşulmuyor hemen biber gazı, cop, arabadan soplar çıkıveriyor. Bu tavırları gösterenlerle çekip vuran arasında ben bir fark göremiyorum.

adam ölmüş burdaki bazı arkadaşlar hala sosyolojik laflar ediyorlar...çok komiksiniz...
adam ölmüş alooo..
ölen sizin arkadaşınız kardeşiniz yakınınız olsa böyle konuşur muydunuz.?
ölümü uyku zannediyorsunuz herhalde

Bk yoluna gitmek dedikleri bu olsa gerek. Birgün sinirleniyorsun adamla kavga edeceksin artık kim döverse adam silahını çıkarıyor tak tak sana sıkıyor ve ölüyorsun. Bu kadar basit işte hayat.

Bu polislerin ciddi anlamda psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Genelleme yapmayın diyen kişilerede sesleniyorum. Hepsinin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Hatta belki bende dahil milletin büyük kısmının buna ihtiyacı var. İyice pervasız, başkasına saygı duymayan, insan sevgisini unutan insanlar olduk.

Vurulan adam serseri daha önce adam alıkoymaktan ve işkence yapmaktan sabıkası var ve polise saldırıyor....

ama kimse kusura bakmasın o adamı öldürmedende ayak kol nereden isterse vurabileceği mesafeden iki tane göğsüne sıkıyor ve gayet soğuk kanlı... bence soruşturulmalı...

ayrıca yine doğuda terörist olabilecek adama ateş ettiği için (dur ihtarsız) ceza alan polis var... ölen adam bdp mitinginde saldırsa ki cam pencere indirdikleri çok oldu çoktan polis açıktaydı...

polisin niyeti öldürmek değildi. aşağıya doğru ateş ederken adam sandelyeyle polise hucum etti. kurşunların üzerine yürüdü. niyazi oldu gitti işte. bu ehliyetsiz eleman sizin çocuğunuzu ezip parçalayabilirdi.

vatandaş hem suçlu hem güçlü idi. taki polis hem haklı hem suçlu oluncaya kadar.

bu polisi haklı görenlerde umarım bir gün bir olayda böyle bir polisle karşılaşırlar. polisler üzerlerine yürüyen herkese ateş açarlarsa adam kalmaz ülkede. 17 yaşındaki bir genci yakalayıp etkisiz hale getirmek yerine ş**siz ateş açıyor hemde gözünü bile kırpmadan. içimden okadar çok kötü söz söylemek geliyorki hatta söylüyorumda ama buraya yazmıyorum.

kano' Alıntı:
arkdaşlar polisin yerine kendimi koyunca hak veriyorum.Sen ehliyetsi araç kullan,(bu tip insanların trafikte neler yaptığına defalarca şahit oldum),polis otosuna çarp sonrada hakkımda tutanak tutma de.Polis görevini yapmaya kalkıncada adama saldır.Saldelye ile adamı dövmeye kalkış.O polisin yerinde olsanız ne yapardınız.Geçenlerde hastanenin birinde dayaktan kaçan polis gibi kaçarmıydınız.Bunu kendinize yedirirmiydiniz.Vatandaş vatandaş gibi olacak poliste polis gibi olacak.Biz polise başka devlet memurlarına saygı göstermezsek bize saygı gösterilmesini nasıl bekleriz.Bu arada polisin öldürmesine karşı çıkıyorum dizine çıktıktan sonra bırakmalıydı ama öfke nöbeti denen bir olay var.Polise ve ailesine Allah yardımcı olsun....
Aynen katiliyorum, ehliyetsiz arac suren vatandas birilerini sucsuz yere hayattan koparabilirdi, o zaman onu suclu gorecektik. Polisin yaptigi dogru degil ancak ofke halinde insan ne yaptigini bilemiyor iste..

orda tonla polis var arkadaş tutsunlar adamları göz altına alsınlar ... kaç tane polis arkadaş 2-3 genci göz altına alamıyorsa emniyet nie var diyesim geliyor...
bir polis gençlerle ilgileniyor diğer polisler de tık yok ... bunu anlayamıyorum... madem emniyetsin işini yap kardeşim...
işin silahını çekmek gençlere ateş etmekse bırak o işi de biz emniyetsiz kalalım.. O rahmetlik gençin kardeşiniz olduğunu düşünün (o kadar polisin o gençleri durdurması gerekirdi tabi silahla değil )
Allah rahmet eylesin

Kosovali' Alıntı:
kano' Alıntı:
arkdaşlar polisin yerine kendimi koyunca hak veriyorum.Sen ehliyetsi araç kullan,(bu tip insanların trafikte neler yaptığına defalarca şahit oldum),polis otosuna çarp sonrada hakkımda tutanak tutma de.Polis görevini yapmaya kalkıncada adama saldır.Saldelye ile adamı dövmeye kalkış.O polisin yerinde olsanız ne yapardınız.Geçenlerde hastanenin birinde dayaktan kaçan polis gibi kaçarmıydınız.Bunu kendinize yedirirmiydiniz.Vatandaş vatandaş gibi olacak poliste polis gibi olacak.Biz polise başka devlet memurlarına saygı göstermezsek bize saygı gösterilmesini nasıl bekleriz.Bu arada polisin öldürmesine karşı çıkıyorum dizine çıktıktan sonra bırakmalıydı ama öfke nöbeti denen bir olay var.Polise ve ailesine Allah yardımcı olsun....
Aynen katiliyorum, ehliyetsiz arac suren vatandas birilerini sucsuz yere hayattan koparabilirdi, o zaman onu suclu gorecektik. Polisin yaptigi dogru degil ancak ofke halinde insan ne yaptigini bilemiyor iste..

bibergazı var cop var ama silah sıkıyor. bu adam tam bir katil. yaptığı hiçbir şekilde doğru yada yumuşatılarak gösterilemez. polisin görevi onu etkisiz hale getirip adaletin önüne çıkarmak ama o bunu bir korkak gibi silahını sarılıyor.

polisin niyeti öldürmek değildi. aşağıya doğru ateş ederken adam sandelyeyle polise hucum etti. kurşunların üzerine yürüdü. niyazi oldu gitti işte. bu ehliyetsiz eleman sizin çocuğunuzu ezip parçalayabilirdi.

vatandaş hem suçlu hem güçlü idi. taki polis hem haklı hem suçlu oluncaya kadar.

bak güzel kardeşim ehliyet adam çocuğu ezebilirdi diye her ehliyetsizi vuralım öyle mi. dahice bir yaklaşım. inşallah ironi yapıyorsundur yoksa bu yaklaşımından dolayı gerçekten sağlıklı bir insan olmadığını düşünüyorum.

only61' Alıntı:
adam ölmüş burdaki bazı arkadaşlar hala sosyolojik laflar ediyorlar...çok komiksiniz...
adam ölmüş alooo..
ölen sizin arkadaşınız kardeşiniz yakınınız olsa böyle konuşur muydunuz.?
ölümü uyku zannediyorsunuz herhalde
Aynen çözüm burda aslında.. Ölen kişi sizin agresif bir yakınınız olsaydı sırf agresif olduğu için sokak ortasında
güpe gündüz o kadar inansın gözü önünde bu şekilde öldürülseydi kabul edebilirmiydiniz..? Hani polisi haklı görenler ne empati yapsalar..

Polise hiç güvenimiz kalmadı...

her-telden-f29/polise-hic-guvenim-kalmadi-t91376.html

bakınız bu olayın başlangıcı yukarıdaki başlıktaki arkadaşımızın başına gelen olayın benzeri aslında.

yukarıdaki verdiğim linkteki olaydaki arkadaşımızın yerine kendimizi koyup üzülmüşüz değil mi.

olaya farklı bir pencereden bakarsak peki soruyorum size ölen vatandaş polis aracına değilde sizin aracınıza çarpsa idi nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabileceğinizi tahmin ediyorsunuz sanırım. İstermiydiniz polisin yerinde kendi aracınızın olmasını? Veya ehliyetsiz maganda size, çocugunuza veya bir yakınınıza araç ile çarpsa zarar verse yada öldürse ne olacaktı?

toplumda malesef bu ölen vatandaş gibi polis ile tartışan tipte vatandaşlarımız çoğaldı. Trafik magandalığı yapıyor ve üzerine sizinle tartışıp sizi darp ediyor.

Polis silah kullanmakta kesinlikle haksız ve kesinlikle cinayet işlemiş. Yazdıklarımdan polisi savunuyorum gibi manalar anlaşılmasın. Magandalık yapıyor diye öldürmek gerekmez tabiki. Silah taşımak zor zanaattır. Belinde oldugunda güven verir güç verir. En ufak bir kıvılcımda aklınıza ilk belinizdeki silahınız gelir. İşte orada irade devreye girer iyi bir eğitimle iradesini kontrol eden kişiler sadece silahı doğru yerde ve zamanda kullanır. İyi bir eğitim almamış kişi ancak bu gibi durumlarda silaha sarılır.

Şuda bir gerçek ki ölen magandaymış bence. Kendi kişisel fikrim o vatandaşın vatana millete çok hayrı olan birisi olmadığı gibi çok fazla zararı olan birisi olduğu izlenimi oluştu bende. Sebebine gelince ;
Sokaktan geçen 100 adamdan kaç tanesi eline sandalye alıp resmi görevli ünüformalı devletin poisinin üzerine sandye ile yürüyebilir?

Kısaca su testisi su yolunda... Kimse kusura bakmasın şer ile yaşamanın sonu budur.

Ülkemizdeki polis memurlarının tavır ve hareketleri genel olarak baktığınızda hakikaten çok hoş değil. En çok rahatsızlık duyanlardan biriyimdir belkide. Kesinlikle en az lisans düzeyine iyi bir eğitim almalılar.Polis demek muhakeme yeteneği yüksek, anlayışlı ve toplumu idare edebilecek demek. malesef eğitim sistemimizin heryerinde oldugu gibi polis eğitimimizde de sıkıntılar mevcut. En azından karşısındaki herkesi potansiyel suçlu gibi görüp kabalıktan vazgeçseler de vatandaşa karşı biraz daha kibar olsalar.

Ama öğretmen camiası olarak bu olayda da açıkça görülüyor ki bir polis antisempatizanlığı mevcut.
Polis de haksız ancak o elinde sandalye ile polisin üzerine yürüyen zorbada haksız.
Şu anda bu haliyle bile polis olmasa o tip zorbalar toplumu yaşanmaz edecek malesef. İşte bu bile tek başına polise saygı duymamızı gerektirir diye düşünüyorum. Her gün binlerce olayla mücadele eden polislere de Allah yardım etsin.

:alkis: :alkis: :alkis: işte ben de günlerdir sizin gibi düşünüyorum ama bazı arkadaşlara anlatamıyorum nedense..polis haklı demiyoruz polis haklıyken haksız durumuna düşmüş..adam ölmeseymiş keşke...hayırlı mübarek günlerde kimsenin bu şekilde öldürülmesine içimiz el vermiyo..ama polis polisliğini bilecek, vatandaş da vatandaşlığını..

o beğenmediğin sandalye polisin kafasına gelse adam ölse nolacak bence kendini savunmuş ölmesi kötü olmuş ama ehliyetsiz polis aracına vuracaksın bide polise mukavemet göstereceksin. kim olursa olsun buna hakkı yok. biber gazı yada en azından ayağına sıkılması daha mantıklı böle durumlarda. polisimiz mesleğinden olmaz inş. mahkemeden döner tutuklandıysa bile

Kara Kule 61' Alıntı:
Çocuğun tavrı yanlış ama polisinki 100 katı yanlış bukadar basit bir olayda adam vurulurmu.Her böyle olayda birini vursak ülkede adam kalmaz.Bu tür polislerin kesinlikle polislikten ihraç edilmesi gerekir.
Ayrıca öğretmenlerin çocuklara bazen çok kızınca attığı bir tokatı veya kulak çekmeyi bunla hangi mantık kıyaslıyor anlamadım.Buradaki çocuk ölmüş.O çocuk akrabamız olsaydı ne yapardık acaba yine polis biraz fazla güç kullanmış mı derdik.

madem güncel oldu, tekrar yorumlayım.. polis haklı.. ölende hem sarhoş hemde ehliyetsiz.. pois öldürmek istememiş kendini savunurken pisis pisine ölmüş diğeri.. polise hak verdim..

Adamlar hristiyan,gavur filan ama saglikta,hukukta,vatandaslikta saglamlar.artik ciddi ciddi dusunuyorum.seneye pasaport alma zamani geldi dereceden 2.vatandaslik durumunu arastiriyorum.deger yok bak iste bakanligina.

kano' Alıntı:
:++:

Vallahi arada kaldım.

Polis haklı mı haksız mı tartışmasından çok bu olaydan umarım yetkililer gereken dersleri çıkarırlar, vatandaş, polis gereken dersleri çıkarır, öfkesine yenilip, kendini kaybedip böyle bir hataya, gaflete düşmez İnşallah diyorum.

Yaptığına karşılık çok ağır bir bedel ödedi ölen kişi. Polis de gereğinden fazla karşılık vererek kendisine yazık etti diye düşünüyorum.

Polisin biber gazı var. Ayrıca plastik mermi de verilmeli bence.

Polis havaya ateş açmamış. 4 merminin 4'ünü de karşısındaki kişiye sıkıyor. İlk 2 mermiden sonra duraklıyor. Hoş havaya ateş açsa bile durum pek değişmeyecekmiş ilk 2 mermide. Çünkü ateş sesini duymasına rağmen karşısındaki kişi sandalyeyi kaldırıyor. Bundan sonra 2 el daha sıkıyor polis. Ve saldalyeyi kaldıran kişi vuruluyor. Silah sesini duyduğun halde neden kaldırırsın be adam o sandalyeyi. Dur işte.

Polisinki en baştan yanlış. O sıktığın mermiler olayla hiç alakası olmayan çevredeki vatandaşları da öldürebilirdi.

Jop, biber gazı gibi seçeneklerin var. Diyelim ki bunlar bile yok saldalye ile adam sana nasıl bir zarar verebilir. Ha muıhakkak bir karşılık vermeliydi polis. Çünkü sandalyeden sonra ne geleceğini de bilemez. Bir anda diğerleri cesaret alıp, daha ağır bir şekilde polise saldırabilirlerdi de.

Sonuçta polis ehliyetsiz araç kullanan, kazaya karışan kişiler hakkında gerekeni yapmalıydı. Buna karşı çıkanlara da gerektiği şekilde karşılık vermeliydi. Ayaklarına sıkabilirdi, doğrudan adama ateş ettiği görülüyor, ha kamera açısı vs. farklı yorumlamamıza neden olabilir, uzmanlar daha iyi yorumlayabilir çekimi ama benim gördüğüm böyle.

Önce havaya ateş açsa, sandalyeyi 2 kez kaldırdığında belki ayaklarına sıksa. Hatta daha iyisi polisin plastik mermisi olsa, ayaklarına onunla sıksa, hatta daha iyisi uzaklaşıp biber gazı sıksa, jopla girişse, hatta daha iyisi polise elektirik şoku veren cihazlar verilse.

Bu olaydan çıkaracağımız dersler bunlar olabilir.

Polise saldıranın serseri olduğu açık, polis elbette görev yaparken serserilerle karşılaşacak. Çoğu zaman sade vatandaşlara çok sert olan polislerin serserilere toleranslı davranmasını da hep eleştiririm.

Vatandaşın çıkaracağı dersler ise polise mukavemet ederken şiddete başvurmaması gerektiği olmalıdır.

Polisin çıkarması gereken ders karşılık verirken çok ağır karşılık vermemesi olabilir.

Ancak o anki atmosfer, öfke polisi de, vatandaşı da gaflete sürükleyebilir. Ben de çok öfkeli birisi olduğumdan empati yapabiliyorum. Ama ben polisten çok korkarım.

Polisi bırak bir kavgada herhangi birisine, bana saldırsa dahi bir yara verecek hareket yapamam, yüzüne vuramam, yerde ise tekmeyeyemem. O yüzden kavga etsem de bu yaşıma kadar hep altta kalan ben olurum. Daha çok savunma ama pişman olduğum zamanlar da olmuştur. Neden yumuşak şekilde davrandım, neden savunmada kaldım, neden vurmadım diye pişman olduğum zamanlar da olmuştur. Ama yine de yapamam, bir insana zarar verecek, iz bırakacak bir davranışı yapamam.

Ölen geri gelmiyor. O yüzden Allah insanın basiretini bağlamasın, öldürücü darbe vurdurmasın.

Ya en büyük küfürü etsin birisi size, malınıza çok büyük hasar versin, birini öldürmek öyle kolay mı yahu? Kır kafasını ama öldürme.

Ölen geri gelmiyor.

Ölen, dayak yiyen her zaman haklıdır mantığı da bana uymuyor ama...

Ölenin de hataları var, polisin de hataları var. Ölen de, polis de kendine yazık etmişler.

Polise silahı dışında bu tür olaylara müdehale etmesi için yetki ve başka techizatlar ve gerekli eğitim verilmeli.

Bazı polislerde bir takım davranış bozuklukları, kişilik bozuklukları(kendini kral gibi görme) vs. olabiliyor. Bu yönüyle zor meslek.

olaydaki haklıyı haksızı tespit etmek çok da zor değil.. temelde hukuki, birazcık da vicdani düşünürsek olayı çözümleriz..

eğer polisi haklı görüyorsak, hukuka gerek olmadığını düşünmüş oluruz.. nasıl olsa polis gerektiğinde hem yargılamakta hem de infaz etmektedir.. değerli arkadaşlar polisin görevi bellidir.. vakalarda müdahale gerektiren durumlarda amaç etkisiz hale getirmektir.. olayda elinde biber gazı tutan polisin sadece iki fıs sıkması öldürülen genci etkisiz hale getirmeye yeterli olurdu.. ehliyetsiz, sarhoş olarak araba kullanmanın veya polise sandalye ile vurmaya teşebbüs etmenin cezası ölüm değildir..

polisin işi sorunlu insanlarla uğraşmaktır.. hayatta problemli insanlar olmasa zaten polise ihtiyaç duyulmaz.. polisler her karşılarına çıkan sorunlu insanı öldürmeye kalkarsa o zaman hukuka ne gerek var??

olaya şu açıdan bakarak yargıya varan arkadaşlar var: "ya o ehliyetsiz sürücü sevdiğimiz birisini ezseydi??"
bir de bu açıdan bakalım: "ya o polisin sıktığı kurşunlardan birisi oradan geçen bir sevdiğimize isabet etseydi??"

olayı yorumlarken lütfen HUKUKUN varlığını unutmayalım.. bir de inşallah görevinden olmaz denmiş, olay bir yakınınızın başına gelseydi acaba aynı şekilde düşünür müydünüz? biraz empati, biraz vicdan, biraz da mantık lütfen...

Yok orebro hocam, polis haklı derken "çeksin vursun" demek istemiyorum, sadece hafifletici sebep açısından, hafifletici sebebin varlığı açısından karşı tarafın kusurundan bahsediyorum. Ben o yüzden arada kalıyorum, tam bir kanaat belirtemiyorum. Polis haklı demek yanlış ifade olmuş. Hafifletici sebebi var diyelim.

Hafifletici sebep suçu ortadan kaldırmaz elbette polis hatalı ve suçlu. Ama o anki atmosfer, karşı tarafın kusuru, hafifletici sebep, polise de biraz üzülmemize neden oluyor.

o sarhoş ve ehliyetsiz sürücüyü görmezden geldıkten sonra herhangi birimizin bir akrabasını ezip geçse kim haklı derdik acaba

fatihpc' Alıntı:
o sarhoş ve ehliyetsiz sürücüyü görmezden geldıkten sonra herhangi birimizin bir akrabasını ezip geçse kim haklı derdik acaba

görmezden gelmek ile öldürmek arası çok fark var... polisi suçlamayalım ama şuna soruşturma açılmayacaksa neye açılacak...

ben videodan gördüğüm bilerek göğsüne ateş ettiği... ama bunu değerlendirecek adam ben değilim...

fatihpc' Alıntı:

birimizin akrabasını ezip geçse de geçmese de sürücü suçludur sayın hocam.. hem ehliyetsiz araç kullanmaktan, hem de sarhoş vaziyette araç kullanmaktan.. üstelik bir de polise mukavemet var ortada.. fakat şunu unutuyoruz, bu suçların cezası yasalarla belirlenmiştir.. ve bu cezanın ölüm olmadığını biliyoruz..

esas görmezden gelinen polisin geri dönüşü olmayan hatasıdır.. gencecik adamcağız polisin silahından çıkan kurşunlarla ölmüştür.. bakın ölmüştür diyorum, bir can gitmiştir.. ve polis katil durumuna düşmüştür.. bunun adı nefsi müdafaa da değildir.. zira polisin elinde biber gazı belinde copu var.. saldırganı silahsız da etkisiz hale getirmek gayet mümkündür..

polisin işi yargılayıp infaz etmek değildir.. suçu tespit edip suçluyu yargıya ulaştırmaktır.. bakın yine tekrarlıyorum: olayı yorumlarken yargının varlığını unutuyoruz.. suç ne olursa olsun cinayeti meşrulaştırmaya çalışmayın..

orebro' Alıntı:
fatihpc' Alıntı:

birimizin akrabasını ezip geçse de geçmese de sürücü suçludur sayın hocam.. hem ehliyetsiz araç kullanmaktan, hem de sarhoş vaziyette araç kullanmaktan.. üstelik bir de polise mukavemet var ortada.. fakat şunu unutuyoruz, bu suçların cezası yasalarla belirlenmiştir.. ve bu cezanın ölüm olmadığını biliyoruz..

esas görmezden gelinen polisin geri dönüşü olmayan hatasıdır.. gencecik adamcağız polisin silahından çıkan kurşunlarla ölmüştür.. bakın ölmüştür diyorum, bir can gitmiştir.. ve polis katil durumuna düşmüştür.. bunun adı nefsi müdafaa da değildir.. zira polisin elinde biber gazı belinde copu var.. saldırganı silahsız da etkisiz hale getirmek gayet mümkündür..

polisin işi yargılayıp infaz etmek değildir.. suçu tespit edip suçluyu yargıya ulaştırmaktır.. bakın yine tekrarlıyorum: olayı yorumlarken yargının varlığını unutuyoruz.. suç ne olursa olsun cinayeti meşrulaştırmaya çalışmayın..
söylediklerinizi elbetteki bende biliyorum polisin son hamlede hatalı olduğunu felan fıstık...ama içimden o şahsa acımak gelmiyor nedense. Hem o şekilde yakalan hemde horozlan olmadı işte.

Senaryo 1: Herşey yolunda gider elemanlar etkisiz hale getirilirdi karakola götürülür ve askerden önce bir kaç ay cezaevinde yatarlardı.
Senaryo 2: Polis "hadi bakem madem askersiniz bugün eğlenin" deyip durumu görmezlikten gelir ve sonrasında sağa sola sataşır onun bunun karısına kızına laf atar ve hatta birinin hayatına mal olurlardı.
Senaryo 3: Polis "hadi bakem madem askersiniz bugün eğlenin" deyip durumu görmezlikten gelir ve sonrasında gençler sorun çıkarmadan günü tamamlarlardı.

Ben nedense sadece ikincisi olacakmış gibi düşünüyorum. Ve empati yapıyorum senaryo 2 deki magdur kişilerden biri olsam sadece onun değil bütün tayfaların ölmesini isterdim. Buda benim düşüncem. Kanunlar ne söyler bilemem ama mutlak doğru olmadıklarını biliyorum.

fatihpc' Alıntı:
orebro' Alıntı:
fatihpc' Alıntı:

söylediklerinizi elbetteki bende biliyorum polisin son hamlede hatalı olduğunu felan fıstık...ama içimden o şahsa acımak gelmiyor nedense. Hem o şekilde yakalan hemde horozlan olmadı işte.

Senaryo 1: Herşey yolunda gider elemanlar etkisiz hale getirilirdi karakola götürülür ve askerden önce bir kaç ay cezaevinde yatarlardı.
Senaryo 2: Polis "hadi bakem madem askersiniz bugün eğlenin" deyip durumu görmezlikten gelir ve sonrasında sağa sola sataşır onun bunun karısına kızına laf atar ve hatta birinin hayatına mal olurlardı.
Senaryo 3: Polis "hadi bakem madem askersiniz bugün eğlenin" deyip durumu görmezlikten gelir ve sonrasında gençler sorun çıkarmadan günü tamamlarlardı.

Ben nedense sadece ikincisi olacakmış gibi düşünüyorum. Ve empati yapıyorum senaryo 2 deki magdur kişilerden biri olsam sadece onun değil bütün tayfaların ölmesini isterdim. Buda benim düşüncem. Kanunlar ne söyler bilemem ama mutlak doğru olmadıklarını biliyorum.

sayın hocam ölen birisine acıyıp acımamak vicdani bir meseledir.. bunu sorgulamak da bana düşmez..

polisin görevi, malum biliyoruz, ortaya koyduğunuz senaryolardan 1 numaralı olanın gerçekleşmesini sağlamak.. eğer ki 2 veya 3 numaralı senaryolardan biri gerçekleşirse polis görevini yerine getirmemiş olacaktır.. bu da hem senaryo 2 deki olumsuzluklara zemin hazırlayacak, hem de "nasıl olsa birşey yapmıyorlar" düşüncesiyle benzer bir davranışın tekrarlanmasına yol açacaktır.. yani polis ne olursa olsun görevini yapmak zorundadır..

polis teşkilatının anahtarı olan "toplumsal huzur" ancak görevin layıkıyla yerine getirilmesiyle mümkün olur.. polislerin düzenli olarak terapiden ve eğitimden geçirilmesi görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için şarttır.. zira taşıdıkları silah bir süre sonra benliklerini ele geçirerek kendilerine hükmetmeye başlamaktadır.. polis cinayetlerinin ve cinnetlerinin temelinde bu yatmaktadır..

BBNET
Geri