Yolsuzluk yetişen mümbit ovalar

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
YOLSUZLUK SİSTEMLE UYUM GEREKTİRİR
Yolsuzluk, para kazanma yani geçim yoludur. Meslek olmasa da geçim yolu olduğu için bir “uğraş” (iştigal mevzuu) sayılır. Herhangi bir uğraş, içinde bulunduğu toplumun sosyo-ekolojik ve sosyo-ekonomik şartlarına uyum gösterdikçe yaygınlaşır.
http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/ege-c ... ar-662499/

Vicdan azabından kurtulmanın ilk kuralı, yapılacak kötü işi, ait olunan toplumsal kümenin “değer sisteminde” suç sayılmayan türden seçmektir. Bu kümenin adı; millet, kavim, aşiret, bölge halkı, hemşeriler, aile-akraba, dindaşlar, yoldaşlar, tarikat mensupları, siyasi parti veya spor kulübü üyeliği olabilir. Üstelik yapılan kötü işin getirisinden küme üyelerine pay veriliyorsa, ortada bir suç olsa da, işi yapan suçlanmaz.
http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/ege-c ... ar-662499/

Az gelişmiş ülkelerde,
yolsuzluk uçurumları daha derindir.

Erdemli devlet başkanı nasıl olur?
Farabi’ye göre ru­hi yö­nüy­le mad­di yö­nü­nün den­ge­si­ni ku­ra­ma­yan in­sa­nın er­dem­li ol­ma­sı müm­kün de­ğil­dir. Bir baş­kan­da bu­lun­ma­sı ge­re­ken özel­lik­ler ise şun­lar­dır:
- An­la­yış­lı ve in­ce gö­rüş­lü ol­ma­lı­dır.
– Güç­lü bir ha­fı­za­ya sa­hip ol­ma­lı­dır.
– Ada­let sa­hi­bi ol­ma­lı­dır.
– Adil ki­şi­le­ri sev­me­li­dir.
– Zu­lüm­den nef­ret et­me­li­dir.
– Ak­la ve bi­li­me de­ğer ver­me­li­dir.
– Bel­li bir fi­kir ve bil­gi se­vi­sin­de ol­ma­lı, öğ­ren­me­yi ve öğ­ret­me­yi sev­me­li­dir.
– Doğ­ru ol­ma­lı, doğ­ru in­san­lar­la iş bir­li­ği yap­ma­lı, ya­lan söy­le­me­me­li, ya­lan­cı­lar­dan yüz çe­vir­me­li­dir.
– Pa­ra­nın, ser­ve­tin de­ğil, yü­ce­li­ğin pe­şin­den koş­ma­lı­dır.
– Dün­ye­vi kay­gı­lar­da gö­zü bu­lun­ma­ma­lı­dır.
– Edep ve er­kân sa­hi­bi ol­ma­lı­dır.
– Mu­hab­bet in­sa­nı ol­ma­lı­dır.
– Gü­zel, asil ve doğ­ru olan her şe­yi des­tek­le­me­li­dir.
– Te­miz ve ra­fi­ne bir dil alış­kan­lı­ğı ol­ma­lı­dır.
– Azim­li ve ka­rar­lı ol­ma­lı­dır.
http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/ayse/ ... ur-663176/

Teksen bey, boş yere uğraşma.
Bu ülkede bir dinsizin bütün dinsizliği ve tanrıtanımazlığı ile dahi savunamayacağı bir mevzu olan yetim malı yeme mevzusunu kendisinin muhafazakar olduğu söyleyenler üstelik din adına savunuyorlar. Dünya tersine dönmüş resmen. Uğraşma. Mutlu ol.

halk' Alıntı:
Teksen bey, boş yere uğraşma.
Bu ülkede bir dinsizin bütün dinsizliği ve tanrıtanımazlığı ile dahi savunamayacağı bir mevzu olan yetim malı yeme mevzusunu kendisinin muhafazakar olduğu söyleyenler üstelik din adına savunuyorlar. Dünya tersine dönmüş resmen. Uğraşma. Mutlu ol.

Sözde bir grup milliyetçi :!: Nazım Hikmet'in :!: sözleriyle (pankart) AKP Mitingine gitmişti. :scared:

Aynı alıntıyı bende kullanayım burada;

"Sen yanmazsan, ben yanmazsam,
Biz yanmazsak...
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.."

“Politikayı meslek edinenlerle ticareti meslek edinenler arasında küçük bir fark bulunması beni hep üzmüştür. Ticarette önce zengin olunur, sonra güç kazanılır. Politikada ise, önce güç kazanılıyor sonra zengin olunuyor.” Kazım Taşkent

Kanada'da insanların kültürel değerlerine dokunulmuyor hatta kanunlarla güvence altına alınmış.Özel okullarla devlet okulları arasında para ve eğitim açısından uçurum yok.Ağaçlara dokunmuyorlar şehirlerde 100bin insanın gezeceği ormanlık alanlar açıyorlar yapıyorlar.Ubisoftta önce aşçı yardımcısı olarak işe girmeyi planlıyorum sonra organik yada katı modelleme yada texture artist olarak çalışırım günün birinde.Ümidimi kestim buralardan.

bazı kendini bilmezlerden maalesef dediğiniz gibi laflar geliyor!

"Hiç bir şey devlete, yasalara saygılı olmak kadar yaraşmaz". Justiniaus Kanunları

Kara Kule 61' Alıntı:
Sözcü gazetesini duyunca aklıma eskiden olan bir film geliyor yalan rüzgarı.

Yalan olan nedir dostum? Ayakkabı kutuları mı? 1 değil, 2 değil, 3 değil, 4 değil, 5 değil 6 değil 7 adet para sayma makinesi mi? Para kasaları mı? 700 bin dolarlık saat mi? Adli tıppın dahi doğruluğunu kabul ettiği sıfırlama kayıtları mı? Bayraktarın ifadesinde ne yolsuzluk olduysa hepsini tek başıma değil birlikte yaptık demesi mi?

Bir ülkede dalkavukluğun getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

halk' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:

Yalan olan nedir dostum? Ayakkabı kutuları mı? 1 değil, 2 değil, 3 değil, 4 değil, 5 değil 6 değil 7 adet para sayma makinesi mi? Para kasaları mı? 700 bin dolarlık saat mi? Adli tıppın dahi doğruluğunu kabul ettiği sıfırlama kayıtları mı? Bayraktarın ifadesinde ne yolsuzluk olduysa hepsini tek başıma değil birlikte yaptık demesi mi?

sayın Hocam 1 milyar dolar nasıl sıfırlanır anlatırsan biliriz.Evin önüne tır gelir adamlar doldurur gider.Ayrıca sözcü gazetesinin vukuatlarını anlatmaya gerek duymuyorum.Ama inanmak istersen inanırsın.
Cumhurbaşkanı 1 milyar doları sıfırladı.suriyeye kimyasalı bizim cumhurbaşkanı attı.6 ay sonra ekonomi çökecek.kızı ingiliz ajanı.bunlar komik yalanlardan bir kaçı.Saati neden 700 binde biraktılar anlamadım.Şöyle 100 milyon dolar deselerdide olurdu çünkü inanan zaten bunada inanıyor.pardon inanmak istiyor.Birde başkanın evinde her yer altından buda komik 8) Daha neler var aklıma gelmedi.

Kara Kule 61' Alıntı:
halk' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:

sayın Hocam 1 milyar dolar nasıl sıfırlanır anlatırsan biliriz.Evin önüne tır gelir adamlar doldurur gider.Ayrıca sözcü gazetesinin vukuatlarını anlatmaya gerek duymuyorum.Ama inanmak istersen inanırsın.
Cumhurbaşkanı 1 milyar doları sıfırladı.suriyeye kimyasalı bizim cumhurbaşkanı attı.6 ay sonra ekonomi çökecek.kızı ingiliz ajanı.bunlar komik yalanlardan bir kaçı.Saati neden 700 binde biraktılar anlamadım.Şöyle 100 milyon dolar deselerdide olurdu çünkü inanan zaten bunada inanıyor.pardon inanmak istiyor.Birde başkanın evinde her yer altından buda komik 8) Daha neler var aklıma gelmedi.
teksen sözcü gazetesi müdürü, sen de haber 7 ankara ofisi olmuşsun hocam

Kara Kule 61' Alıntı:
Ortada olmadığım veya görünmeye çalışmadığım kesin. :tr:
genellikle siyasi içerikli mesajlarının sonuna türk bayrağı astığın da kesin..
bana kızma hocam haber7 akit yada sözcü gazeteleri farklı görüşte de olsalar konseptleri çok benzer. teksende bir görüşü savunuyor sende kendi görüşünü aynı şekilde savunuyorsun. ben dışardan bakarak benzerliğe dikkat çektim. kimsenin görüşü vs umrumda değil yoksa.. tarafta tutmuyorum..

Melih Gökçek bu kez sert kayaya çarptı

Aydınlık, 2 Ekim'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, AKP'li bakan çocuklarının ve işadamı Reza Zerrap'ın gözaltına alındığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığı gün satın aldığı 6 dairenin tapu kayıt bilgilerini yayımladı.
http://www.odatv.com/n.php?n=melih-gokc ... 0410141200

http://www.ulusalkanal.com.tr/images/upload/45.jpg
http://www.ulusalkanal.com.tr/images/up ... ayfa-1.jpg

Tüm fikirlerden yazarları takip etmeye çalışırım son zamanlarda okuduğum en iyi yazı.

bidene' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
Ortada olmadığım veya görünmeye çalışmadığım kesin. :tr:
genellikle siyasi içerikli mesajlarının sonuna türk bayrağı astığın da kesin..
bana kızma hocam haber7 akit yada sözcü gazeteleri farklı görüşte de olsalar konseptleri çok benzer. teksende bir görüşü savunuyor sende kendi görüşünü aynı şekilde savunuyorsun. ben dışardan bakarak benzerliğe dikkat çektim. kimsenin görüşü vs umrumda değil yoksa.. tarafta tutmuyorum..
Sayın Hocam, senin veya benim görüşüm üzerinden değilde doğru yanlış üzerinden gitmek daha mantıklı.
Ayrıca tabiki herkesin bir hayat görüşü vardır ve ona göre hareket eder.Burada önemli olan doğru veya yanlıştır.
Hiçbir siyasi fikirde olmayabiliriz.Ama bu herkesi suçlama mantığı getirmemeli.

Kara Kule 61' Alıntı:
Sayın Hocam, senin veya benim görüşüm üzerinden değilde doğru yanlış üzerinden gitmek daha mantıklı.
Ayrıca tabiki herkesin bir hayat görüşü vardır ve ona göre hareket eder.Burada önemli olan doğru veya yanlıştır.
Hiçbir siyasi fikirde olmayabiliriz.Ama bu herkesi suçlama mantığı getirmemeli.

değerli hocam burada gelip konuyu açan arkadaşa sözcü gazetesi üzerinden giderken doğru yanlış gözetmiş miydin yoksa sözlerin objektif ve herkesin onayladığı genel kanılar mıydı?
elbette herkesin görüşü var ve doğru yanlış önemli ancak sen eleştirene direk sözcü gazetesi demişsin ancak burada birilerinin de avukatlığına soyunmuşsun bu durumda sende otomatikman haber7 gazetecisi olmuyor musun?
ayrıca bence de kişiler birbirini değil yazılanlar üzerinden yorum yapması gerekirken birisi çıkıp başkasının beğenmediği bir şey paylaştı mı insanlar yazılana bakmadan yazanı eleştirmeye başlıyor.

Türkiye, asrın devletiyken... Almanya’nın neden hırsızlar tarafından yönetilen, zavallı, fakir bir devlet olduğunu hatırlamamıza vesile oldu.
*
Çünkü, bu Alman halkının hiç kafası çalışmıyor... Kimin kimi becerdiğiyle ilgileneceğine, Alman halkını becermeye kalkan var mı, onunla ilgileniyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/26322102.asp

gamer99' Alıntı:
Tansiyon gittikçe artıyor burada.

:o
yok hocam neden tansiyon yükselsin. birbirimize hakaret etmiyoruz saygısızlık yapmıyoruz. kaldı ki konuyu uzatacak da değiliz. en azından ben kendi adıma böyle düşünüyorum :)
ayrıca ben olayı siyasi açıdan değerlendirmemeye çalışıyorum. forumda konular açılabilir birileri fikirlerini öne sürebilir, çoğumuz öğretmeniz ancak paylaşılan konular üzerine değil paylaşanların kişilikleri yüzünden konular ilerliyor bende bu konu üzerine mesaj attım.

kime ne anlatıyorsunuz. bakan çıkıyor diyor ki evet bu saat 700 bin tl ve bana bunu rıza hediye etti ve garanti belgeside elimde diyor. ama bizim yandaş --700 bine saat mi olur diyor. iftira diyor
adamlar bakara suresini makaraya alıyor ve özür diliyorlar
-- bu kesinlikle montaj diyor
rıza evet ben kayıtsız 24 milyarlık altın sattım diyor ama bizim yandaş
- rıza ne yaptıysa bu ülke için yaptı diyor
Bütün yolsuzluk kasetleri ortada iken, ayakkabı kutularında paralar varken 7 tane kasa ortdayken ve hiç biride bunlar yoktu demediği halde
- yandaşlar bu komplo diyor

bunlar beyaz Müslüman milyarlık yaşarlar millete ise sabırdan bahsederler, kul hakkıı yerler ama hz. ömerin adaletinden bahsederler. bunlar kapı arkdasında başka tribünlere başka oynar. 17 aralık bu kapının arkasının bir kısmını gösterdi.

BBNET
Geri