Yolluk hesaplamak kimin görevi?

Kodla Büyü

quashpack

Aktif Üye
İlişiği kesen arkadaşlardan duydum.Bende kısmetse 2 güne işlemleri yapmayı düşünüyordum ama bunu duyunca sinir oldum.Milli Eğitimdeki memur yolluk hesabı yapmak için 50 tl para istiyormuş.yoksa yapmıyormuş.hemen işlemleri halletmek için arkadaşlar vermiş mecbur.Normalde bunu hesaplamak kimin görevi arkadaşlar?

İlkokul, ortaokulda memur varsa memur, yoksa ilçe milli eğitimdeki memur, lisede iseniz, lisedeki memur yoksa müdür yardımcın yapar.

quashpack' Alıntı:
İlişiği kesen arkadaşlardan duydum.Bende kısmetse 2 güne işlemleri yapmayı düşünüyordum ama bunu duyunca sinir oldum.Milli Eğitimdeki memur yolluk hesabı yapmak için 50 tl para istiyormuş.yoksa yapmıyormuş.hemen işlemleri halletmek için arkadaşlar vermiş mecbur.Normalde bunu hesaplamak kimin görevi arkadaşlar?

bu büyük bir suç teşkil eder. ispatlarsan vay hallerine.

Internet' Alıntı:
quashpack' Alıntı:

bu büyük bir suç teşkil eder. ispatlarsan vay hallerine.
:+1: :verymad: :verymad:

Aynen büyük suçtur. Demek öyle yaptığı iş için para istiyor.

Herkes kendi işini yapacak, herkes kendi işini dosdoğru yapacak.

O kadarrrr...

Sen memura de ki "arkadaşlardan para istersen seni kameraya çekmişler" :P

o para icin memurlugunu riske atan dangalaklar var malesef bende sahit oldum arkadas paranin seri numarasini aldi oyle verdi sube muduru araya girince olay kapandi

Yolluk hesaplamak müstakil müdürlükleri bulunan okullar için okul idaresinin görevidir,okul idarecileri çoğu bazı yerlerde bu hesaplamayı bilmiyorlar bu nedenle MEM deki tahakkukişine bakan kişilere genelde ufak tatlı ,hediye ile veya 10-20 tl vererek bu işi hallediyorlar bu da sorun olmuyor 1500-2000 yolluk alan kişide 10-20 TL yi aramaz idarecide böylece kurtulmuş olur,durum bu vesselam

Hocam , okulda çok iyi ders anlatıyorsunuz diyip velinin bize para vermesi gibi bişey bu.
Aynı duruma bende gıcık oluyorum bunun hesabını yapan bir excel dosyası var ,biz dün başka bir okulun müdürüyle oturup kendimiz hesapladık...

aydin67' Alıntı:
Yolluk hesaplamak müstakil müdürlükleri bulunan okullar için okul idaresinin görevidir,okul idarecileri çoğu bazı yerlerde bu hesaplamayı bilmiyorlar bu nedenle MEM deki tahakkukişine bakan kişilere genelde ufak tatlı ,hediye ile veya 10-20 tl vererek bu işi hallediyorlar bu da sorun olmuyor 1500-2000 yolluk alan kişide 10-20 TL yi aramaz idarecide böylece kurtulmuş olur,durum bu vesselam

o idareci memura işi yaptıramıyorsa, e ozaman cebinden versin o paraları,
vallahi ben karşılaşsam tutanak tutturrum polise,
biz hizmetiçi kursta böyle birşey ile karşılaştık, memur ağzı ile 10'ar TL verin dedi. aptal herif
sonra dedik arkadaş yapmak için 1 TL bile vermeyiz, sonra işi yapcaktı, yapması ve maliyeden ödeme emri ile bankaya iletmesi 1 saatti. bekletti, şerefsiz sistemin şerefsiz memuru sonra memleketlerimize dönünce 1 gün sonra yattı.
aklıma geldi şimdi. (kimse üstüne alınarak cevap yazmasın.) bu suç duyurusu niteliği de taşımasın. her yer böyle.

Şerefsizliğin rakamsal boyutu...

Yolluk yapılınca hemen ödenmiyor zaten.. o yüzden telş etmene gerek yok. Canları isterlerse yapmasınalar.. Dava açıp avukat masrafıyla alabilirsin... çok germe kendini. illaki rüşvet isterse polise şikayet et..

Re: Ynt: Yolluk hesaplamak kimin görevi?

Kim kime dum duma memleket. Adaletten korkan yokki e vicdan da müslümanlıkta yok. Valla gavur dediklerimize özenir olduk

Müdür yardımcımızla şu yolluk işini çözmeye çalışıyoruz..Arkadaşlar sizin yazdıklarınızdan da tam olarak anlayamadım.Bazılar okuldaki memurun görevidir, memur yoksa memdeki memur yapar demiş..Ama okul idaresinin yapması gerekiyorsa , o para isteyen şerefsizi şikayet etsem bile bir sonuç alamam sanırım...

Diyarbakir merkezdeyim. Okulda idarecide var memurda ama yollugu ilçe memde maliyedeki mutemet yapiyor.
Aile tablosu istiyor.

hocam okulda maaşı kim yapıyorsa onun görevi. memur varsa memurun, yoksa müdür başyardımcısının, yoksa müdür yardımcısının görevi. o da olmadı diyelim gittiğin yerde zaten birileri mecburen yapacak, nakil muhaberinde yolluk almadı yazılıysa göreve başlar başlamaz mem deki memur yapar. şikayet etsen bile delilin yoksa iftira derler. delilin olsa da it iti ısırmaz, güya para adamdan dönüyo ya, yanlış bi hesap yapar müdürün imzasını alır başını yakar. o yüzden müdürler işi bilmediği için böylesi adamlar iyi geçinirler.

Hocam ben vereyim 50TL yi sen bana alırken ses kaydı veya kameraya alıver o memuru yada ş..........i :verymad: :verymad:

Bütün gün inceledik müdür yardımcımla şu yolluk olayını yaptık hazırladık.Götürdüm milli eğitime eşimle benim ikimizinde ildışı tayini çıktığı için eşlerden birisi yarım yevmiye alıyormuş.Bizim yolluk yine tam olmadı.Yarında maliyeden öğrencem gerçekten böyle mi oluyor, eşlerden 2side aynı anda tayin çıkarsa yarım yevmiye olayını...50 tl vermem, gerekirse 2 gün daha uğraşırım

BBNET
Geri